Με αφορμή του μαθητικού διαγωνισμού της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» δόθηκε η αφορμή στις μαθήτριες και στους μαθητές μας με δικό τους ξεχωριστό και προσωπικό τρόπο να ερευνήσουν, να εκφράσουν και να ξεδιπλώσουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους με πολύ ενθουσιασμό και ενδιαφέρον. Τα θέματα που άγγιξαν αφορούσαν την παιδεία, τη γλώσσα μας, τη βία και τον πόλεμο που ταράσσει και κλονίζει την σύγχρονη κοινωνία, την εφηβεία, τον αθλητισμό και πολλά άλλα.
Ερεύνησαν στοιχεία του τόπου τους και γνώρισαν προσωπικότητες που συνέβαλαν ο καθένας με το λιθαράκι του στον πολιτισμό του Δήμου του Αμαρουσίου και όχι μόνο.
Η προσωπική πρωτοβουλία και η ελεύθερη επιλογή των θεμάτων αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη δημιουργίας αυτής της εφημερίδας. Στο δημοσιογραφικό αυτό ταξίδι έμαθαν να συνεργάζονται, να αυτοσχεδιάζουν, να στηρίζονται ο ένας στο άλλον και να λειτουργούν αλληλέγγυα, στοιχεία πολύ σημαντικά σε μια κοινωνία όπου κυριαρχούν ο ατομικισμός και η ωφελιμισμός. Μέσα από την έρευνά τους μας διδάσκουν ευαισθητοποιώντας μας ότι ο άνθρωπος σε κάθε ηλικία, οπουδήποτε στον πλανήτη έχει τις ίδιες αγωνίες, ανασφάλειες και ανησυχίες, βιώνει και αισθάνεται το ίδιο στις ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές της ζωής του. Κοινή είναι η μοίρα μας, γεννιόμαστε και δίνουμε την σκυτάλη σε άλλες γενιές. Έτσι, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και ευοίωνο μέλλον. Άλλωστε το χρωστάμε στις επερχόμενες γενιές.
Αυτό διαφαίνεται και στο έργο της μαθήτριας Σωτηριάδου Μαρίας στο οποίo περιγράφει: «Η ενότητα των φαινομενικά αντιθέτων. Όλα τα στοιχεία της ζωής, ανεξαρτήτως διαφορών, είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους και προκαλούν τα ίδια βιώματα. Οι μπλε αποχρώσεις που έχουν σκεπάσει τον καμβά δείχνουν την γαλήνη που υπάρχει στη κάθε διαφορά».
Εκπαιδευτικοί του 2ο ΓΕΛ Αμαρουσίου
Γαβαλά Τερψιχόρη, Γεωργιάδου Αθηνά, Πάντα Μαρία