Ποίηση και Ζωγραφική

Όταν η ζωγραφική «αφηγείται» και η ποίηση «ζωγραφίζει», τότε ο Κρητικός του Διονυσίου Σολωμού συναντά τη Σχεδία της “Μέδουσας” του Τεοντόρ Ζερικώ, σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι, που στόχο είχε ν’ αγαπήσουν τα παιδιά την Τέχνη – και ειδικότερα, την ποιητική και ζωγραφική αναπαράσταση υψηλών ιδεών, όπως το ηθικό χρέος και η ελευθερία.

Théodore Géricault, Le Radeau de la Méduse, 1818-1819, Μουσείο Λούβρου

Ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημ.Αγγελάτος, με πλούσιο ερευνητικό και διδακτικό έργο στο πεδίο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, δέχτηκε πρόθυμα να μυήσει τα παιδιά σ’ ένα πρωτόγνωρο γι’ αυτά και απαιτητικό θέμα, υπό τον τίτλο: «Θάλασσες, ναυαγοί και οράματα στην ποίηση και στη ζωγραφική».

Ομιλία Δημήτρη Αγγελάτου στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων για τη σχέση ποίησης και ζωγραφικής (31 Μαρτίου 2017).

Έτσι, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον χαρισματικό  ομιλητή, κάνοντας καίριες ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή κ. Αγγελάτο, για το πολύτιμο μάθημα, για τον χρόνο που μας αφιέρωσε, καθώς και για το βιβλίο που πρόσφερε στη σχολική μας βιβλιοθήκη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς