Στα πλαίσια του προγράμματος – αφιερώματος στον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, οι μαθητές μας, την Τρίτη 27. ο1. 2016, επισκέφθηκαν το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν από κοντά τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της Μικράς Ασίας (σαντούρι, λαούτο, λύρα κ.ά.) και να ακούσουν ζωντανά, όμορφη παραδοσιακή μουσική παιγμένη από συνομηλίκους τους, διαπιστώνοντας έτσι «ἰδίοις … ὠσίν» ότι η παραδοσιακή μας μουσική είναι ακόμα ζωντανή.
Και οι δύο στόχοι επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό και οι μαθητές μας επέστρεψαν από την επίσκεψη αυτή πολύ «πλουσιότεροι», όπως γίνεται κάθε φορά που κάποιος έρχεται σε επαφή με τον αληθινό πολιτισμό.
Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή, τους καθηγητές και τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης για τη ζεστασιά με την οποία μας υποδέχθηκαν και για τις όμορφες μουσικές στιγμές που μας χάρισαν.