ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Αγαπητοί γονείς,

Στη σημερινή εποχή που εξελίσσεται ραγδαία, εμείς -όπως και εσείς -προβληματιζόμαστε πώς θα μπορέσουμε να προετοιμάσουμε κατάλληλα τα παιδιά,  ώστε να πάρουν σωστές αποφάσεις για τις σπουδές και τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, έτσι ώστε να αντεπεξέλθουν στις προσωπικές τους επιθυμίες και ανάγκες αλλά και στις  απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας.

Πιστεύουμε ότι εκτός από τις γνώσεις, το σχολείο οφείλει να συμβάλλει και να διευκολύνει τους μαθητές προς αυτήν την κατεύθυνση παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικούς, οι οποίοι θα τους ενημερώσουν σε θέματα που αφορούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και θα τους φέρουν σε επαφή με  εργαζόμενους στον τομέα των ενδιαφερόντων τους.

Οι ανάγκες που εξέφρασαν τα παιδιά σας για πληροφόρηση σχετικά με τις μελλοντικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους μας οδήγησαν στην απόφαση να διοργανώσουμε μια Ημέρα Επαγγελμάτων με θέμα «Επιλέγω Επάγγελμα, Επιλέγω Τρόπο Ζωής», στην οποία θα ενημερωθούν υπεύθυνα από ειδικούς εισηγητές –εθελοντές το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων αλλά συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων, με το 1ο και το 2ο Λύκειο Βριλησσίων , το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων και τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου  Βριλησσίων.

Ειδικότερα, από τις 9.00-11.00 π.μ. οι μαθητές μας, αλλά και όσοι γονείς ενδιαφέρονται, θα παρακολουθήσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11) ομιλίες από τον  Καθηγητή του Παν. Αθηνών Κο Μιχάλη Κασσωτάκη με θέμα: «Η Μεταβλητότητα της Επαγγελματικής Ζωής και οι Επιπτώσεις της στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Νέων » και τον Καθηγητή του Παν. Πειραιά κο Θεόδωρο Κατσανέβα με θέμα «Επαγγέλματα του Μέλλοντος». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές και θα απαντηθούν ερωτήσεις – απορίες.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα έλθουν στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο όπου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εισήγηση-συζήτηση με ένα έως τρεις επαγγελματίες που οι ίδιοι έχουν επιλέξει,. από τις 11.30-14.30 μ.μ.

Η συμμετοχή των παιδιών σε αυτή την εκδήλωση όχι μόνο θα εμπλουτίσει τη γνώση τους σχετικά με τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν αλλά και θα τα ενημερώσει σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Γι’ αυτό τον σκοπό πιστεύουμε ότι η παρουσία τους στην ημερίδα. είναι απαραίτητη.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθειά μας θα καρποφορήσει και θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας στις μελλοντικές επιλογές τους.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στους διοργανωτές της ημερίδας .

Με εκτίμηση

Η  Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου

Δρ. Φωτεινή Κατσαμπούρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση