Feed
Άρθρα
Σχόλια

Το Arcadian Screenings επιστρέφει για 5η χρονιά

Το διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ διοργανώνει την 5η παρουσίαση του η οποία θα πραγματοποιηθεί 21 με 25 Φεβρουαρίου στην Αρκαδία.

Το 5ο Φεστιβάλ αναμένεται να συνταράξει το κοινό του με την ευρεία θεματολογία του και το ιδιαίτερο περιεχόμενο του. Θέματα όπως η Ιστορία, η μνήμη αυτής, το περιβάλλον και ανθρώπινα δικαιώματα θα αναδειχθούν μέσα απο ειδικά αφιερώματα. Ταινίες από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν θα αποτελέσουν κεντρική θέση στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Κινηματογραφικά δημιουργήματα από Νορβηγία, Σουηδία, Ισραήλ, Γαλλία και ΗΠΑ θα πλημμυρίσουν τις αίθουσες προβολής προκαλώντας έντονα συναισθήματα στους θεατές. Το δικό τους χρόνο προβολής θα έχουν ταινίες απο την συλλογή του Home New Home, της διεθνούς πολιτιστικής δράσης με θέμα το προσφυγικό.

Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του ελληνικού κινηματογράφου Σταύρος Τσιώλης. Με φόντο την Αρκαδία, τόπο καταγωγής του σκηνοθέτη, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν ταινίες του καλλιτέχνη που αναδεικνύουν το ξεχωριστό του ταλέντο, τον προβληματισμό και το χιούμορ του: “Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε” , “Έρωτας στην Χουρμαδιά”, “Σχετικά με τον Βασίλη”, “Ας περιμένουν οι γυναίκες”.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του κινηματογράφου CineVille και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, πρωϊνές και απογευματινές ώρες με ελεύθερη είσοδο.Στις πρωϊνές προβολές θα έχουν την ευκαιρία να παρευρίσκονται σχολεία της περιοχής στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών. Προβολές θα πραγματοποιήθουν σε αίθουσες της Μεγαλόπολης και της Δημητσάνας.

https://arcadianscreenings.gr/index.php/el/news-arcfest-el/8-news-el/199-to-arcadian-screenings-epistrefei-gia-5i-xroniael

Την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία «Μια αναπάντεχη φιλία» σε σκηνοθεσία Tobias Wiemann. Η αξία της φιλίας αποδόθηκε στην μεγάλη οθόνη δημιουργώντας παράλληλα στα παιδιά,μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε να προβληματιστούν για τον ρόλο της οικογένειας στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης προσωπικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων