Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωστοποιούμε την παρουσία στο σχολείο μας κάθε Δευτέρα και Τρίτη, Κοινωνικής Λειτουργού και Ψυχολόγου για το σχολικό έτος 2019-2020 στα πλαίσια λειτουργίας της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης – ΕΔΕΑΥ.

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε στο τηλ. 2710239490.

Με εκτίμηση,

Τζίνα Μαυραειδοπούλου – Κοιν. Λειτουργός      Κουτρουμπή Μαριλένα – Ψυχολόγος

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6:00 το απόγευμα υποδέχτηκε τους Γονείς και τους Κηδεμόνες προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις,αλλά και για να γίνει ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.
Ακολούθησε διενέργεια εκλογών στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, το σχολείο μσς συμμετείχε στους εορτασμούς της 198ης Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Φ. Ζαχαριάδου – ως διαγγελέας της εκδήλωσης – χρωμάτισε με τη φωνή της τα αισθήματα υπερηφάνιας και συγκίνησης δίνοντας τον  τόνο και τον παλμό της παρέλασης :

Σας υποδεχόμαστε στα σημερινά Ιερά Ελευθέρια, γιορτή της πιο μεγάλης ώρας της πόλης μας και σας καλούμε να γίνετε κοινωνοί στην επέτειο του γεγονότος που θεωρήθηκε σταθμός για την εδραίωση και την πορεία του αγώνα της φυλής μας για την εθνική ανεξαρτησία.

23 Σεπτεμβρίου 1821. 198 χρόνια μετά η πόλη μας τιμά την γενεσιουργό άλωση – απελευθέρωση και έχει την τιμή να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις της η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Την παρέλαση ανοίγει με παιάνες η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Η Παρασκευή της 23ης Σεπτεμβρίου 1821 ξημέρωσε μέρα αλλόκοτη. Στις τάπιες των κάστρων ερημιά, στους πύργους και τις πολεμίστρες το ίδιο. Νέκρα βασίλευε στην πολιτεία της Τριπολιτσάς που ψυχομαχούσε. Ο Μανώλης Δούνιας όμως ήταν τύπος διαολεμένου Ρωμιού. Παρέσυρε τους Τούρκους πυροβολητές με δόλωμα ψωμί και τρόφιμα. Αίφνης Τσάκωνες και ΑγιοΠετρίτες γλίστρησαν με τρόπο στα μέσα του κάστρου, τρέξαν στην πόρτα τ’ Αναπλιού, την άνοιξαν. Κανείς δεν είχε καταλάβει πως το κάστρο είχε πέσει έτσι απλά και ήσυχα σε μια στιγμή.

Κι αρχίζουν ραγδαία ν’ ανοίγουν οι πόρτες, η μια μετά την άλλη. Και γυρίζει ο Δούνιας το μεγάλο κανόνι κατά το σαράι, τα πλήθη σκόρπισαν με ξεφωνητά τρομάρας. Αμάν Αλλάχ! Αμάν Αλλάχ! Ξεφωνητά και κραυγές που έπαιρναν εκδίκηση για το «Εάλω η Πόλις».

 

Η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019 – 2020  έγινε την Τετάρτη, 11/9/2019 στην κεντρική αυλή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμό από τη Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου, κ. Κ. Δημητρέλη, καθώς και από τη Διευθύντρια του 2ου Λυκείου, κ. Χ. Κουλούρη. Επίσης, στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου, κ. Γ. Λαγός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου, κ. Παπαδημητρίου.

 

Το «πρώτο κουδούνι» στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Τρίπολης (vid, ph)

 

 

 

 

 

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πρωτευσάντων μαθητών και μαθητριών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης»2019.

Η μαθήτρια Λάχανη Δέσποινα της Α’ Γυμνασίου τιμήθηκε με 2ο Βραβείο Αριστείας.

Ο μαθητής Καλογερόπουλος Δημήτριος και η μαθήτρια Μπουλούγαρη Ιωάννα της Α’ Γυμνασίου τιμήθηκαν με Εύφημο Μνεία.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την επιτυχία τους!

Δείτε τα αποτελέσματα : proteusantesdiag_gymn_2019

Στις 28 Μαΐου 2019, ημέρα Τρίτη, παρουσιάστηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, καθώς και τα πολιτιστικά προγράμματα του σχολικού έτους 2018-2019 :

  1. «Τα Βυζαντινά κάστρα της Ελλάδας» με υπεύθυνη την κα Κόκλα Αικατερίνη,κλάδου ΠΕ02 και συνεργάτιδες την κα Νίκα Αγγελική, κλάδου ΠΕ02 και την κα Δημητρέλη Καλλιόπη, κλάδου ΠΕ78. Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα τμήματα Β2 και Β3.
  2. «Όταν το Φως συνάντησε την ωραία Ελένη» με υπεύθυνη την κα Κουππάρη Γεωργία, κλάδου ΠΕ02 και συνεργάτιδα την κα Θανόγιαννη Χαρίκλεια, κλάδου ΠΕ02. Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από τα τμήματα Γ2 και Γ3.
  3. «Μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα στο σχολείο, στο σπίτι…στη Γη!» με υπεύθυνη την κα Βίλλη Κωνσταντίνα, κλάδου ΠΕ04 και συνεργάτες τον κο Τσαρουχά Νικόλαο,ΠΕ08 και την κα Κωστοπούλου Καλλιόπη, κλάδου ΠΕ03.Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από τα τμήματα Β1 και Β2.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Δημοτικό Στάδιο Τρίπολης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για την παρακολούθηση Αθλητικών Αγώνων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019.

Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο με ελεύθερη είσοδο. Εκατό μαθητές και μαθήτριες, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές/-τριες του σχολείου μας, αλλά και μια ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου από την Αρκαδία παρουσίασαν τις συλλογικές δημιουργίες τους με κοινά θέματα την διαφορετικότητα και την συνύπαρξη.

Στις 9 Μαΐου 2019, ημέρα Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή όλων των τάξεων του σχολείου μας στην Πάτρα.

Αρχηγός ήταν η κ.Δημητρέλη Καλλιόπη και συνοδοί καθηγητές η κ.Κόκλα Αικατερίνη,η κ.Καραβία Δήμητρα,η κ.Βίλλη Κωνσταντίνα,η κ.Διαμαντοπούλου Ελένη,η κ.Πλιάκα Κωνσταντίνα,ο κ.Μαρκόπουλος Παντελής,η κ.Θάνου Βασιλική,ο κ.Τσαρουχάς Νικόλαος,η κ.Νούτσου Χριστίνα και η κ.Βατζάκη Ευαγγελία.

Την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών του Γ2 και Γ3 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου του ιερού του Ασκληπιού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν από κοντά το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής, θαύμασαν την επιβλητικότητα του μνημείου και έμαθαν για την ιστορία του, τις ανασκαφές που έγιναν και τη χρήση του τόσο στα αρχαία χρόνια, όσο και στις μέρες μας. Στο Μουσείο είχαν την ευκαιρία να δουν εκθέματα από την αρχαϊκή μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή: επιγραφές, ιατρικά εργαλεία, ακροκέραμα, ανάγλυφα, αγάλματα μεγάλου μεγέθους αλλά και πολλά αναθήματα, καθώς και τμήματα σημαντικών κτηρίων από το ιερό του Ασκληπιού. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Όταν το Φως συνάντησε την Ωραία Ελένη». Αρχηγός της επίσκεψης ήταν η κ. Κουππάρη Γεωργία και συνοδοί καθηγητές η κ. Κούλη Παναγιώτα και ο κ. Μαρκόπουλος Παντελεήμων.

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων