Feed
Άρθρα
Σχόλια

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Βέργου Ανδρεανή, η οποία διακρίθηκε στον 79ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «ΘΑΛΗΣ», που έγινε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018.

Η μαθήτριά μας προκρίθηκε για την επόμενη φάση του διαγωνισμού «Ο Ευκλείδης». Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Αποτελέσματα του Διαγωνισμού : http://www.hms.gr/?q=node/1482

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλωσσικής Διδασκαλίας «Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί» οι μαθητές του τμήματος Γ2 με τη φιλόλογο καθηγήτρια Αικατερίνη Κόκλα επισκέφθηκαν το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια», όπου ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και το έργο του και δημιούργησαν χειροτεχνίες με τα μέλη του Κέντρου. Συνοδός μαζί τους η Διευθύντρια κ.Κ. Δημητρέλη.

Σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2019, οι μαθητές του σχολείου μας έκοψαν ανά τμήμα τις βασιλόπιτές τους. Οι τυχεροί μαθητές που κέρδισαν το φλουρί, πήραν με ιδιαίτερη χαρά τα δώρα τους.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έκοψαν τη βασιλόπιτα.

Ευχόμαστε το 2019 να είναι δημιουργικό και οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να έχουν καλή πρόοδο!!Λήψη αρχείου

Την Τετάρτη  12-12-2018, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου  Τρίπολης  σε συνεργασία με  μαθητές και  μαθήτριες, αλλά και με εκπαιδευτικούς του σχολείου, στόλισαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το χριστουγεννιάτικο δέντρο  με αστέρια-ευχές στην πλατεία Πετρινού.

Μέσω του προγράμματος Αστέρι της Ευχής του MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δόθηκε η  δυνατότητα στους μαθητές μας με το συμβολικό ποσό των 2€, να αποκτήσουν το δικό τους Αστέρι της Ευχής! Ένα χάρτινο αστέρι στο πίσω μέρος του οποίου έγραψαν τη δική τους Ευχή, “μαγικά” μεταμορφώθηκε σε Αστέρι Αγάπης και φωτίζει τη ζωή ενός λιγότερο τυχερού παιδιού, που παλεύει για τη ζωή του! Παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής” ενίσχυσαν τον αγώνα των λιγότερο τυχερών παιδιών με χαρά, δύναμη και ελπίδα, αλλά και βοήθησαν να εκπληρωθούν οι  Ευχές των παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Γιατί όπως είπε και ο συγγραφέας του αιώνιου παιδιού, Πήτερ Παν, James Mathew Barry:«Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη».

Το ΜakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, 3 έως 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα! Όταν το όνειρο ενός σοβαρά άρρωστου παιδιού γίνεται πραγματικότητα, ενδυναμώνεται τόσο πολύ, ώστε να μάχεται με ακόμα μεγαλύτερο σθένος ενάντια στην ασθένεια που απειλεί τη ζωή του.

Στις 11 Δεκεμβρίου,ημέρα Δευτέρα, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα (πρόγραμμα ΔΡΩ), στο πλαίσιο των  μαθημάτων Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά.Στην επίσκεψη έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου, οι οποίοι με βιωματικές δράσεις γνώρισαν μερικές εκδοχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού :

α. Μέτρα και σταθμά-αγοραπωλησία προϊόντων,

β.Συζήτηση και αποφάσεις στην Πνύκα,

γ.Κατασκευή αγγείων και ανάγλυφων παραστάσεων,

δ.Ενδυμασία και αναγνώριση κτηρίων.

Αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η κ.Αικ.Κόκλα και συνοδοί η κ.Κ.Κωστοπούλου,η κ.Κ.Δημητρέλη,η κ.Γ.Κουππάρη,η κ.Π.Κούλη και η κ.Β.Θάνου.

Την Δευτέρα,  3-12-2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και  Γ3 του  2ου Γυμνασίου Τρίπολης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική  επίσκεψη στη  Βιβλιοθήκη Ναυπλίου, όπου παρακολούθησαν δύο Προγράμματα: το πρώτο στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας  με τίτλο  «Το Ναύπλιο μέσα από τη Βαβυλωνία του Δημητρίου Βυζαντίου» και το δεύτερο  στο πλαίσιο της Ιστορίας  με τίτλο «Ο Όθωνας και η Αντιβασιλεία στο Ναύπλιο. Δίκη του Κολοκοτρώνη».

Τα Προγράμματα παρουσίασε η  εκπαιδευτικός κα  Δοντά Μαρία, η οποία με βιωματικό τρόπο  προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαθητών και συνοδών καθηγητών.  Αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η κα Κόκλα Αικατερίνη, ενώ  συνοδοί ήταν η κα Κουππάρη Γεωργία και η  κα Κωστοπούλου Καλλιόπη.

 

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων