Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Δευτέρα,  3-12-2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και  Γ3 του  2ου Γυμνασίου Τρίπολης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική  επίσκεψη στη  Βιβλιοθήκη Ναυπλίου, όπου παρακολούθησαν δύο Προγράμματα: το πρώτο στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας  με τίτλο  «Το Ναύπλιο μέσα από τη Βαβυλωνία του Δημητρίου Βυζαντίου» και το δεύτερο  στο πλαίσιο της Ιστορίας  με τίτλο «Ο Όθωνας και η Αντιβασιλεία στο Ναύπλιο. Δίκη του Κολοκοτρώνη».

Τα Προγράμματα παρουσίασε η  εκπαιδευτικός κα  Δοντά Μαρία, η οποία με βιωματικό τρόπο  προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαθητών και συνοδών καθηγητών.  Αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η κα Κόκλα Αικατερίνη, ενώ  συνοδοί ήταν η κα Κουππάρη Γεωργία και η  κα Κωστοπούλου Καλλιόπη.

 

Την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ.Γ.Γέρμανος, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας σχετικά με τη διαδικτυακή ταυτότητα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.Ωστόσο, επεσήμανε τη δυνατότητα άρσης των προσωπικών δεδομένων του χρήστη σε περίπτωση διαδικτυακού εκφοβισμού μέσω του εντοπισμού των ηλεκτρονικιών «αποτυπωμάτων»/«ιχνών» του.Επίσης αναφέρθηκε στον εθισμό των εφήβων στα παιχνίδια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,ενώ κλείνοντας την ομιλία του συμβούλεψε τα παιδιά να κατεβάσουν την εφαρμογή Cyberkid, αλλά και να ακολουθήσουν την ιστοσελίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την Παρασκευή, 16 Νοέμβρη 2018, πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε η εκπαιδευτικός Χ.Νούτσου σε συνεργασία με τον Π.Μαρκόπουλο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με την καθοδήγηση της κ.Κων/νας Πλιάκας (Τσακώνικος-Αρκαδία,Παραμυθιά-Ήπειρος, Ζαγοράκια-Κύθηρα,Καλαματιανός,Τσάμικος,Χασαπιά).

Την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας που φιλοτέχνησαν το επετειακό πανό με την καθοδήγηση του κ.Ν.Τσαρουχά,επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης,ενώ στη συνέχεια είχαν τη χαρά να θαυμάσουν το πανό στο μπαλκόνι του Μουσείου,που έχει πρόσοψη στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου,όπου και θα παραμείνει κρεμασμένο για το τριήμερο των εκδηλώσεων για το Έπος του ΄40.

 

 

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκε γιορτή την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του πρακτικού και με την απονομή των αριστείων και των βραβείων προόδου στους μαθητές. Στη συνέχεια ορίστηκε η σημαιοφόρος και οι παραστάτες,ενώ την απονομή της σημαίας έκανε η Διευθύντρια κ.Κ. Δημητρέλη.

Ακολούθησε ο εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» στο αμφιθέατρο του σχολείου. Το συντονισμό και την επιμέλεια της γιορτής ανέλαβαν οι καθηγήτριες Ευαγγελία Βατζάκη και Κων/να Βίλλη.Η γιορτή επικεντρώθηκε στη συμβολή των ηρώων της Αρκαδίας στον πόλεμο του ’40,ενώ τα παιδιά δραματοποίησαν σκηνές από τη ζωή των ανθρώπων τις παραμονές του πολέμου («Πλατεία», «Περιμένοντας στον σταθμό το τρένο», «Το σπίτι της κυρα-Λένης», «Πιτσιρίκοι»).

 

 

 

Την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης, μεταξύ των οποίων και προσφυγόπαιδες, με την καθοδήγηση του κ.Ν.Τσαρουχά, καθηγητή Εικαστικών, φιλοτέχνησαν επετειακό πανό.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε ύστερα από πρόταση του πρώην σχολικού συμβούλου Φιλολόγων του νομού Αρκαδίας, κ. Π.- Φ. Δ. Σκαλτσογιάννη, ενώ το επετειακό πανό θα δοθεί στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης προκειμένου να εκτεθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

 

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με τη συμμετοχή του Συλλόγου διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης ενημερωτική συνάντηση στο Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια». Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία Σχολής Γονέων.

Στο πλαίσιο της Ημέρας του Αθλητισμού το σχολείο μας υλοποίησε την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, μια σειρά από δράσεις.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του  ΔΑΚ Τρίπολης, όπου οι προπονητές του Γ.Σ. Αρκαδίας, κ. Κ. Δρακόπουλος και κ. Κ. Λυμπεροπούλου, είχαν τη δυνατότητα να τους ωθήσουν προς τον κλασικό αθλητισμό. Συγκεκριμένα, έγινε θεωρητική ενημέρωση, ενώ παράλληλα τα παιδιά γνώρισαν τον στίβο μέσα από το παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στους γυμναστές να διακρίνουν τα ταλέντα τους. Την παρουσία των προπονητών στίβου στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξασφάλισε ο ΣΕΓΑΣ ύστερα από σχετική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και είναι σίγουρο πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να φέρει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας κοντά στα στάδια.

 

Οι προπονητές του Συλλόγου Αντισφαίρισης Τρίπολης, κ. Ι. Μυλωνάς και κ.Χ. Ξαγάς μύησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄Γυμνασίου στο άθλημα του τέννις. Τα παιδιά χάρηκαν τις εγκαταστάσεις, έπαιξαν και διασκέδασαν στο πλαίσιο της Ημέρας του Αθλητισμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του  Αστέρα Τρίπολης, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Μιχάλη Μανιά, αλλά και με τον γυμναστή, Λεωνίδα Παπαδάκη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, κ. Γ. Μποροβήλος, παρουσίασε στους μαθητές και στις μαθήτριές τις εγκαταστάσεις της ομάδας, ενώ στη συνέχεια έγινε προβολή video.

http://www.arcadiaportal.gr/news/o-asteras-agkaliase-toys-mathites-toy-2oy-gymnasioy-tripolis-vid

 

Τέλος, μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων ζωγράφισαν με την καθοδήγηση του κ.Ν. Τσαρουχά μια σύνθεση σχετική με την Ημέρα του Αθλητισμού. Η αισθητική παρέμβαση των μαθητών μας στον χώρο του σχολείου τούς έδωσε την χαρά να εκφράσουν με χρώματα τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους.

 

Παλιότερα Άρθρα »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων