ERASMUS+ PORTUGAL LISBOA ALHANDRA

Για Φωτογραφίες Πατήστε ΕΔΩ

Erasmus+ “Sea Rhapsody in Europe”

Ταξίδι στην Πορτογαλία (13/02/2023-17/02/2023)

     Η πέμπτη συνάντηση των αποστολών  του προγράμματος Erasmus+ Sea rhapsody in Europeπου μετέχουν στο πρόγραμμα έγινε στην Πορτογαλία  στην πόλη Alhandra, μια πόλη δίπλα στον ποταμό Τάγο, πολύ κοντά στη Λισαβόνα και διήρκησε πέντε ημέρες. Το σχολείο μας συμμετείχε με πέντε μαθήτριες. Ξεκινήσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό και φτάσαμε στη Λισαβόνα εντυπωσιασμένοι από το όμορφο ταξίδι. Την επόμενη ημέρα όλες οι αποστολές συναντηθήκαν στο σχολείο τους, μας καλωσόρισαν και μας ξενάγησαν. Τα παιδιά συνεργάστηκαν  μεταξύ τους και υλοποίησαν δραστηριότητες σε ομάδες οι οποίες είχαν ονόματα  αστεριών. Οι δραστηριότητες είχαν σκοπό να γνωριστούντα μέλη της ομάδας μεταξύ τους και περιείχαν χορό, τραγούδι και ζωγραφική πάνω σε πάνινες τσάντες  με θέμα τα αστέρια!

Την δεύτερη μέρα του προγράμματος επισκεφτήκαμε την πόλη Σίντρα και ειδικά το παλάτι Pena Palace.Εντυπωσιαστήκαμε από το παλάτι που αποτελεί εθνικό μνημείο και συγχρόνως μία από τις κυριότερες εκφράσεις του ρομαντισμού του 19ου αιώνα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Παλάτι έχει συμπεριληφθεί στην Λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το απόγευμα επισκεφτήκαμε την παραθαλάσσια πόλη Κασκάις, που βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό.

Την Τρίτη μέρα σημείο συνάντησης ήταν η περιοχή Belem της Λισαβόνας. Εκεί βρίσκεται το μνημείο των  Ανακαλύψεων ( Padrão dos Descobrimentos) ανεγέρθηκε το 1960 από το δικτατορικό καθεστώς του Σαλαζάρ, προς τιμήν των Πορτογάλων θαλασσοπόρων κατά την Εποχή των Ανακαλύψεων και με την ευκαιρία της 500ης επετείου από το θάνατο του Ερρίκου του Θαλασσοπόρου (1394–1460), ο οποίος ξεκίνησε τις θαλάσσιες εξερευνήσεις, χρηματοδοτώντας συστηματικά τις αποστολές.Το μνημείο έχει ύψος 52 μέτρα και είναι σχεδιασμένο σε σχήμα καραβέλας. Φιλοτεχνήθηκε από Πορτογάλους καλλιτέχνες, τον αρχιτέκτονα Cottinelli Tempo και το γλύπτη Leopoldo de Almeida. Ο Ερρίκος ο Θαλασσοπόρος στέκει στην πλώρη του μνημείου με μία καραβέλα στα χέρια του. Στις δύο πλευρές υπάρχουν 33 πέτρινα αγάλματα των Πορτογάλων εξερευνητών, χαρτογράφων, καλλιτεχνών, επιστημόνων και ιεραποστόλων, που συνδέονται με την Εποχή των Ανακαλύψεων. Απέναντι από μνημείο των Ανακαλύψεων βρίσκεται το πάρκο της Αυτοκρατορίας και το σημείο έναρξης  του photosafari. Η μέρα έκλεισε με την επίσκεψη στο πλανητάριο κα το ναυτικό μουσείο.

Την τελευταία μέρα του προγράμματος συναντηθήκαμε όλες οι αποστολές στο δημαρχείο της πόλης Alhandra για την παρουσίαση των χορογραφιών της κάθε χώρας. Αμέσως μετά συναντήσαμε τον δήμαρχο της πόλης και έγινε η αποχαιρετιστήρια τελετή. Η ώρα του αποχαιρετισμού είχε έρθει. Αποχαιρετήσαμε με λύπη στα μάτια και στην καρδιά τους νέους φίλους και δώσαμε ραντεβού τον Μάιο στην Σικελία. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη με αναμνήσεις για μια ζωή και ξεχωριστές στιγμες,  αλλά οπλιστήκαμε με προσμονή,  γιατί το ταξίδι συνεχίζετε…

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση