ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

28 Οκτωβρίου 2022. 82 χρόνια μετά το ΟΧΙ της πατρίδας μας στους Ιταλούς, το 2ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που πολέμησαν με αυταπάρνηση για να απολαμβάνουμε εμείς και οι επόμενες γενιές τα πολύτιμα αγαθά της ελευθερίας και της ειρήνης.

Για πρώτη φορά μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού, το σχολείο μας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με μία εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκαν οι καθηγητές Μιχαλάκη Αικατερίνη ΠΕ02 και Ρούσσης Χρήστος ΠΕ86. Την Πέμπτη 27/10/2022, μετά την καθιερωμένη έπαρση της σημαίας στο προαύλιο του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του χρονικού του ελληνοϊταλικού πολέμου και της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα μέσα από τη διαδοχική αφήγηση των μαθητών Ρεγγίνας Ματαράγκα (Γ2), Βάλιας Χατζηκώστα (Γ2), Εύης Μαυράκη (Γ4), Σπύρου Κοφινά (Γ2) και Έλενας Παπαδημητρίου (Γ2).  Την αφήγηση πλαισίωσαν απαγγελίες ποιημάτων και η ανάγνωση  αποσπασμάτων από μαρτυρίες της εποχής από τους μαθητές Ηλία Βιλλιώτη (Β3), Αναστασία Δουλουγέρη (Γ1), Μελίνα Μαμμή (Β4), Αθηνά Παπαγεωργίου (Γ4), Παρασκευά Παναγιώτη (Γ3),  ενώ ο μαθητής Πέτρος Σούρσος (Β2) παρουσίασε ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο.  Επιπλέον, προβλήθηκε σχετικό με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οπτικοακουστικό υλικό.                                

Κατά το δεύτερο μέρος της γιορτής, πραγματοποιήθηκε ο ορισμός σημαιοφόρου και παραστατών για το τρέχον σχολικό έτος και ακολούθησε η τελετή απονομής αριστείων και  βραβείων  στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν για την επίδοσή τους κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Τα αριστεία και  βραβεία απονεμήθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών τάξεων  του σχολείου από τον Διευθυντή Μετάνοια Αναστάσιο ΠΕ04.01 και την Υποδιευθύντρια Καραθάνου Ελπίδα ΠΕ03  ενώ παράλληλα έγινε ανάγνωση του πρακτικού  από τις  καθηγήτριες  Πολίτου Μαρία ΠΕ02 και Ρίζου Μαρία ΠΕ02. Η τελετή ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες των αριστούχων μαθητών και μαθητριών μας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή μας εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό και είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας και αρκετοί γονείς και κηδεμόνες. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις  για την εθνική μας επέτειο ολοκληρώθηκαν την επόμενη ημέρα, Παρασκευή  28/10/2022, με τη συμμετοχή  των  μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου μας στη μαθητική παρέλαση του νησιού μας. Τα παιδιά μας παρέλασαν με υπερηφάνεια τιμώντας την πατρίδα μας και τους ήρωες – αγωνιστές του Έπους του 1940.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση