ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Για οπτικοακουστικό και
ενημερωτικό υλικό
από τις παρακάτω δραστηριότητες
πατήστε ΕΔΩ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017-2018

‘ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΦΟΡΕΣΙΑ’

(ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕ02-ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΝΤΖΑ ΠΕ06)

Για υλικό σε σχέση με το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2015-2016
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2014-2015

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

      Το πολιτιστικό πρόγραμμα ζωγραφικής λειτουργεί στα πλαίσια Εικαστικού Εργαστηρίου κάθε Δευτέρα 8η  ώρα με  θέμα  «ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ». Στόχοι του προγράμματος να γνωρίσουν οι μαθητές τι είναι η λαϊκή τέχνη σε τι διαφέρει της ακαδημαϊκής, πως μεταλλάσσεται η φύση μέσα απ΄την παράδοση σε αφαιρετικές εικαστικές φόρμες και να εξοικειωθούν με έννοιες όπως: η αφαίρεση – η λιτότητα – ο μινιμαλισμός- η μορφοποίηση.

Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν :

Γ’ τάξη: Ανδρεαδάκη Μαριαλένα, Ανδρεαδάκη Ζαχαρούλα, Μαυράκη Κωνσταντίνα, Μανιάτης Ηλίας, Βασιλείου Όλγα, Γκούση Μελετία, Παπαϊσιδώρου Έυα, Πάνου Κωνσταντίνος, Ανδριανού Παρασκευή και Σαλματάνη Μαριαλένα.

Β’ τάξη: Zερβός Δημήτρης, Βενετσάνος Γιάννης, Δουμένης Ευάγγελος.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Βασιλειάδη Ευφροσύνη (ΠΕ08 Καλών Τεχνών)

Για φωτογραφικό υλικό σε σχέση με το πρόγραμμα κάντε κλικ ΕΔΩ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας πραγματοποιείται πρόγραμμα με τίτλο «Ανάπτυξη δεξιοτήτων-Δημιουργία παιχνιδιού». Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ομαδικού παιχνιδιού γνώσεων και ψυχαγωγίας που άπτεται των ενδιαφερόντων των μαθητών, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2014-2015. Συμμετέχουν μαθητές της Β’ Γυμνασίου.

Μέσα από τη συμμετοχή επιδιώκεται η καλλιέργεια της συνεργατικότητας, η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η ηθική ικανοποίηση της προσωπικής δημιουργίας και έκφρασης. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην κατάκτηση της γνώσης με παιγνιώδη τρόπο και κυρίως στην ψυχαγωγία και εκτόνωση των μαθητών.

Το πρόγραμμα συντονίζουν οι καθηγητές Τσίντζα Αγγελική ΠΕ06, Δεληγιάννη Βασιλική ΠΕ02 και Κουλουριώτης Ζαχαρίας ΠΕ04.02.

Οι συναντήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών γίνονται κάθε Τετάρτη την 8η ώρα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθοι:

1) Ζερβός Δημήτριος (Β1)

2) Ανδριανού Αλέξανδρος (Β2)

3) Αποστόλου Βασιλική (Β2)

4) Βασιλείου Αλεξάνδρα (Β2)

5) Βοϊδήλας Παναγιώτης (Β2)

6) Γαβριήλ Χριστόφορος (Β2)

7) Μιχάλαρος Κωνσταντίνος (Β2)

8) Δρυμούση Ευαγγελία (Β3)

8) Καγιαδάκης  Γεώργιος (Β3)

9) Κακαγή Ευφροσύνη ( Β3 )

10) Μαλάι Ντανιέλ (Β3)

11) Παυλίδης Μιλτιάδης (Β3)

12) Σάντος Γεώργιος (Β3)

13) Σεχάι Μάριο (Β3)

14) Μουραντχανιάν Αρμάν (Β4)

15) Μπαρής Γεώργιος (Β4)

16) Περδικούρη Χριστίνα (Β4)

17) Ραπατζίκου Θεοφανία (Β4)

18) Ράπτη Ελευθερία (Β4)

19) Σέχου Ένι (Β4)

20) Τσάπελης Νικόλαος (Β4)

21) Τσελάι Έρα (Β4)

22) Τσοβού Χρυσή (Β4)

23) Φαρμακόρη Ελένη (Β4)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”

Εκπαίδευση μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία και τον

Ελληνικό πολιτισμό

Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηκόους τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα « Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το ελληνικό δημόσιο.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος : οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες, αλλά και τη διαπολιτισμική ετοιμότητα και συνειδητοποίηση, προκειμένου να ενταχθούν επιτυχώς στην ελληνική κοινωνία.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και λαμβάνουν χώρα στο σχολείο καθημερινά 14.00-16.00.
Πρόκειται για 175 ώρες συνολικά ( Α2 επίπεδο, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τη Γλωσσομάθεια ) – έχει προηγηθεί διαγνωστική και κατατακτήρια αξιολόγηση των επιμορφούμενων -, που αφορούν : τα κυριότερα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα, ανάπτυξη λεξιλογίου, αξιοποίηση λογοτεχνικού υλικού ( διάλεκτοι, κοινωνιόλεκτοι, διαφορετικά επίπεδα λόγου, διακριτά κειμενικά είδη, πολιτισμικός εμπλουτισμός ), συζήτηση σημείων της ιστορικής πορείας των Ελλήνων. Τέλος, μετά το πέρας του μαθησιακού κύκλου, προβλέπεται η επίσκεψη σε ιστορικής σημασίας μνημεία του νησιού.

Σε όσους παρακολουθήσουν ανελλιπώς τα μαθήματα θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, ενώ η επιτυχής συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνομάθειας, που θα διεξαχθούν το Μάϊο του 2014, αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την αίτηση έκδοσης άδειας επί μακρόν διαμένοντος. [Π.Δ. 150/2006, (ΦΕΚ  Α160)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2013-2014

ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΜΑΪΟΣ 2014:

(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση