Ιούν 09

Το σχολείο μας σε τρία νέα προγράμματα Erasmus+!!!

Μία μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σχολείο μας, αυτή τη φορά στον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ KA229, η οποία όμως ήταν απλώς το αποτέλεσμα πολύ σκληρής και καλά συντονισμένης προετοιμασίας! Έτσι, η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας θα συντονίσει ένα πρόγραμμα και θα συμμετάσχει σε άλλα δύο, για τη διετία 2018 – 2020.

Συγκεκριμένα, το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας επελέγη να συντονίσει το πρόγραμμα «From MYTHOS to LOGOS: Educational Approaches to the European Fokl Myths and Legends» ως ένα από τα μόλις 33 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και, μάλιστα, αποσπώντας την 3η υψηλότερη βαθμολογία! Τα συμμετέχοντα σχολεία είναι από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η συμμετοχή στα προγράμματα «SLAM – STEM Learning Activities and Μethods» με συντονίστρια χώρα την Κροατία και εταίρους από την Κύπρο και την Εσθονία και  «Lost in Space» με συντονίστρια τη Μεγάλη Βρετανία και εταίρους από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία.

Σε αυτό το απαιτητικό αλλά όμορφο και ενδιαφέρον ταξίδι σας θέλουμε συνταξιδιώτες, εσάς, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και εσάς τους γονείς, τους συναδέλφους, την τοπική κοινωνία! Είστε έτοιμοι;  ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!!

Νοέ 15

Παιδαγωγική Ομάδα Προγράμματος για το σχολικό έτος 2017-2018

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Προγράμματος Erasmus+ KA2 «Getting Science Closer to Students»

για το σχολικό έτος 2017-2018 διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Καλδάνης Κωνστατίνος, Διευθυντής, Πληροφορικός

2. Αποστολίδου Ανθή, Σύνδεσμος του Προγράμματος, Φυσικός

3. Γώγου Γεωργία, Αγγλικής Φιλολογίας

4. Καίσαρη Μαρία,  Μουσικής

5. Κάτρη Μαρία, Οικιακής Οικονομίας

6. Κοντόκωστας Δημήτριος – Νεκτάριος, Μαθηματικός

7. Νεραντζή Άννα – Κυριακή, Φιλόλογος

8. Ταστάνη Ελπινίκη, Υποδιευθύντρια, Φιλόλογος και

9. Φραγκόγιαννη Ευσταθία, Γαλλικής Φιλολογίας

Νοέ 16

Το σχολείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Getting Science Closer to Students – Οι μαθητές προσεγγίζουν τις Θετικές Επιστήμες»

Πάντες άνθρωποι φύσει ορέγονται του ειδέναι.

Αριστοτέλης

Το τέλος του καλοκαιριού του 2016 βρήκε το σχολείο μας στην ευχάριστη θέση να δέχεται την πρόσκληση συμμετοχής μας στη «μεγάλη οικογένεια» των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο σχέδιο “Getting Science Closer to Students– οι μαθητές προσεγγίζουν τις Θετικές Επιστήμες” που εκπονήσαμε και υποβάλαμε μαζί με τους εταίρους μας Ούγγρους, Λιθουανούς, Ιταλούς και Σουηδούς , στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές θα προσεγγίσουν την Επιστήμη μέσω πειραμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες, τις ξένες γλώσσες, την Ιστορία του τόπου μας.

Το Erasmus+ KA2 αποτελεί το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014 – 2020 , που στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας , σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.
Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ποιότητας και της συνάφειας των προσόντων και των δεξιοτήτων, στηριζόμενο σε τρεις βασικούς πυλώνες : τη μαθησιακή κινητικότητα, τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ενίσχυση σε θέματα μεταρρύθμισης πολιτικών για την εκπαίδευση.
Ευελπιστούμε ότι συμμετέχοντας οι μαθητές μας θα αναπτύξουν τις γνωστικές τους ικανότητες, θα ενημερωθούν πάνω σε διεπιστημονικά θέματα, θα γνωρίσουν την κουλτούρα άλλων λαών, θα ενστερνιστούν αξίες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η αποδοχή της διαφορετικότητας.
Δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε συχνά για όλες τις δράσεις μας που αφορούν σ΄ αυτό το «μεγάλο ταξίδι στη γνώση και στην εμπειρία».

Η Διευθύντρια                                                                                                                                     Η Παιδαγωγική Ομάδα

Άννα Κουκουβιτάκη

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων