ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου σας ενημερώνουμε ότι για την πρόληψη της διασποράς του κοροναϊού ισχύουν ειδικοί κανόνες για την μεταφορά προσώπων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους επιβάτες που μετακινούνται με τα λεωφορεία. Επίσης η πληρότητα κάθε λεωφορείου ανέρχεται στο  65% της άδειας κυκλοφορίας του.

Δεδομένων των παραπάνω  και για το όσο ισχύουν τα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης της πανδημίας σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στους μαθητές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων τα εξής :

  1. Όλα τα παιδιά που μεταφέρονται με τα λεωφορεία πρέπει να φέρουν μη ιατρική μάσκα σε όλη τη διάρκεια της μεταφοράς.
  2. Λόγω της περιορισμένης πληρότητας των λεωφορείων θα δρομολογήσουμε επιπλέον λεωφορεία σε κάθε γραμμή για την μεταφορά των μαθητών κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης  από το σχολείο. Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται εγκαίρως στις στάσεις και να επιβιβάζονται στο διερχόμενο λεωφορείο και να μην κάνουν επιλογή του λεωφορείου που θα επιβιβαστούν (όπως συνέβαινε από ορισμένους μαθητές της προηγούμενες χρονιές). Φέτος λόγω των περιορισμών υπάρχει πιθανότητα, αν δεν ακολουθηθούν πιστά οι κανόνες, κάποιοι μαθητές να μην προσέλθουν εγκαίρως στο σχολείο και
  3. Στις περιπτώσεις εκείνες που οι μαθητές τελειώνουν τα ημερήσια μαθήματα νωρίτερα από το κανονικό ωράριο, παρακαλούμε για την προηγούμενη ενημέρωσή μας, ώστε να προετοιμαζόμαστε εγκαίρως για την επιστροφή των μαθητών από το σχολείο.

Σας ευχόμαστε καλή και ασφαλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Πάγκαλης Αλέξανδρος

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Μεθοδίου 2 Κέρκυρα

Τηλέφωνο Σταθμαρχείου – Δρομολόγια: 2661031595

Τηλέφωνα Γραφείων: 2661039859, 2661032158

email:info@astikoktelkerkyras.gr

 

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μπορείτε να δείτε την τοποθεσία των αιθουσών διδασκαλίας των τμημάτων του σχολείου καθώς και τα γραφεία των εκπαιδευτικών ακολουθώντας τον σύνδεσμο

https://drive.google.com/file/d/1HaKB1F4VGY6mx_xK05Gf8mJfL8LYmO8g/view?usp=sharing

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η τελετή του αγιασμού για το 2ο γυμνάσιο θα διεξαχθεί στην αυλή του σχολείου την Δευτέρα 14 στις 12.00 με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών και μαθητριών. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές, μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί. Για λόγους που άπτονται της πανδημίας δεν θα παρευρίσκονται γονείς.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της α γυμνασίου θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 11.15. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της β γυμνασίου και της γ γυμνασίου θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 11.30. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να φορούν μάσκες σύμφωνα με της οδηγίες του ΕΟΔΥ και την σχετική Υπουργική Απόφαση. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς και για τους γονείς όταν εισέρχονται στο σχολικό κτήριο.
Τα βιβλία θα μοιραστούν την Τρίτη.
Σημείωση: Την πρώτη μέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φέρουν τη δική τους μάσκα. Στο σχολείο θα διανεμηθούν οι μάσκες που έχει στείλει το υπουργείο.

Μέτρα προστασίας και πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊού

Οδηγίες για τους μαθητές

Οδηγίες για τους γονείς και τους κηδεμόνες

Οδηγίες για τη χρήση μάσκας

Ενημερωτική καμπάνια για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση