Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο νέο ιστότοπο του 2ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου «Δημήτρης Γληνός»

Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου του 2021 λόγω τεχνικών προβλημάτων της προηγούμενης ιστοσελίδας http://2gym-ag-dimitr.att.sch.gr/autosch/joomla/ και, κατά συνέπεια, η ενημέρωσή του γίνεται σταδιακά. 

Επικοινωνία:

Διεύθυνση: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΗΜΝΟΥ, 17342 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τηλέφωνο: 210-9884313

Fax:     210-9886229

Email:    mail@2gym-ag-dimitr.att.sch.gr

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εργαστήρι δεξιοτήτων «Εθελοντισμός -Διαμεσολάβηση»

Στο πλαίσιο του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων της Β΄ Γυμνασίου και συγκεκριμένα στην 3η ενότητα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» με τίτλο «Εθελοντισμός-Διαμεσολάβηση» οι μαθήτριες/τές του Β1 εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά με συντονίστρια την καθηγήτρια Βαμβακά Ευγενία.

Οι μαθήτριες/τές εμπνεύστηκαν μέσα σε ένα χαρούμενο κλίμα ανταλλαγής ιδεών και απόψεων και με το δικό τους τρόπο προσέγγισαν τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας και δημιούργησαν το “δέντρο του εθελοντισμού και αλληλεγγύης”. Όπου οι φυλλωσιές του κρύβουν μηνύματα αγάπης, προσφοράς, αλληλεγγύης, μιας διαφορετικής ματιάς στον κόσμο που ζούμε, πιο όμορφης και γλυκιάς…

289118167 1208184909956128 3349217799538767439 nΟι μαθήτριες/τές αποφάσισαν να  αποτυπώσουν τις ιδέες τους φτιάχνοντας το δικό τους συμβόλαιο του Εθελοντισμού. Κάθε συμμετέχοντας υπέγραψε αποτυπώνοντας την παλάμη του σε μια κυκλική διάταξη με διαφορετικό χρώμα κατασκευάζοντας τον «Ήλιο της προσφοράς» που με τις ακτίνες του ζεσταίνει τον κόσμο…

289375300 565596901888377 346304356606547830 n

Δημοσιεύθηκε στη Εργασίες μαθητριών/ών & παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Διάκριση στον 5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Bravo Schools

Σήμερα 15/6/2022 στην Online τελετή βράβευσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου διαγωνισμού Bravo Schools 2022. Το σχολείο μας με το έργο «Χτίζουμε την Ισότητα-Πολεμάμε τα στερεότυπα» και υπεύθυνη την καθηγήτρια Μαρία Μιχάλη διακρίθηκε στα καινοτόμα προγράμματα σε σχέση με τον 5ο στόχο για την ισότητα των φύλων. Έτσι, καταφέραμε να ανανεώσουμε (από το 2018) τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ευχαριστούμε που μας ψηφίσατε (20% ψηφοφορία κοινού και 80% αξιολόγηση από κριτές). Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές του προγράμματος:  Δήμητρα Σ, Ελίνα Σ., Μαρία Π., Νίκος Τ. από το Β5, Παναγιώτης Π, Κατερίνα Μ., Μαρίνα Λ, Βασιλική Μ. από το Β2, Σταματία Δ., Βασιλική Κ., Έρη Α. Βασιλική Κ., από το Β1 και Ελένη Κ., Μαρίνα Β., Ιωάννα Γ από το Γ1. Μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή μας εδώ.

Screenshot 1

Ο Διαγωνισμός προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους Παγκόσμιους Στόχους αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις πιο ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που αναπτύσσονται στη σχολική κοινότητα· υλοποιείται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world σε συνεργασία με το «World’s Largest Lesson», την UNICEF και την UNESCO. Στο Bravo Schools συμμετείχαν φέτος 351 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 20.229 μαθητές/τριες με 650 συμμετοχές.

Εδώ η τελετή απονομής των διακρίσεων: https://inactionforabetterworld.com/bravo-schools-2022/

Δημοσιεύθηκε στη Διαγωνισμοί, Εκπαιδευτικά προγράμματα | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Bravo Schools-Πρόσκληση

Screenshot 1

Screenshot 2


Screenshot 3

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κλικ στον σύνδεσμο: https://bravosustainabilityawards.com/bravo-awards-2022-online-event-registration/?cmid=33c6e203-940b-44e2-b688-9415b800cd55

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Έγγραφα για εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη

1. Δήλωση κηδεμονίας-επικοινωνίας για εγγραφήΛήψη αρχείου

ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ (σε μορφή word)

2. Στοιχεία εγγραφής Μαθητή/τριας στην Α΄ τάξηΛήψη αρχείου

Στοιχεία Εγγραφής Μαθητή στην Α τάξη  (σε μορφή word)

3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριαςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γονείς-κηδεμόνες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α τάξηΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γονείς-κηδεμόνες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Shakespeare in my classroom

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου γνώρισαν τον μεγάλο Άγγλο συγγραφέα, ποιητή και ηθοποιό William Shakespeare στα πλαίσια ενός project με αφορμή σχετικής ενότητας του βιβλίου τους (Think Teen 1st Grade Advanced -Student’s book ).
Εφαρμόζοντας τη διερευνητική μάθηση και τη χρήση ΤΠΕ τα τμήματα Α1 και Α3 περιηγήθηκαν στη ζωή και το έργο του μέσω μιας παρουσίασης Sway (https://sway.com/08ZBUO8QXWnHN8D6) και στη συνέχεια αφού επεξεργάστηκαν τις πληροφορίες και τις ομαδοποίησαν δημιούργησαν παρουσιάσεις και έγραψαν κείμενα σχετικά με σημαντικές πτυχές της ζωής του ,τα έργα του ,τους χαρακτήρες του. Το παραγόμενο υλικό ανήρτησαν σε Padlet Wall που δημιουργήθηκε για το εν λόγω project.
Υπεύθυνη καθηγήτρια : Δέσποινα Χατζηκυριάκου

Made with Padlet
Δημοσιεύθηκε στη Εργασίες μαθητριών/ών & παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Ο σχολικός εκφοβισμός μέσα από τα μάτια των μαθητριών/ών

Εικαστικές δημιουργίες των μαθητριών/ών της Α και και Β Γυμνασίου με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά προγράμματα, Εργασίες μαθητριών/ών & παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Πρόγραμμα εξετάσεων Ιουνίου 2022

Προσοχή! Όπου στο πρόγραμμα αναγράφεται:

  1. «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα» να  γνωρίζετε ότι εξετάζεστε και στα Αρχαία ελληνικά από μετάφραση (Οδύσσεια, Ιλιάδα, Ελένη).
  2. «Νεοελληνική λογοτεχνία» να γνωρίζετε ότι εξετάζεστε και στη Νεοελληνική γλώσσα.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Ύλη Γ τάξης ΓυμνασίουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ύλη μαθημάτων | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Ύλη Β τάξης ΓυμνασίουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ύλη μαθημάτων | Ετικέτες: | Σχολιάστε