Δράσεις Φιλαναγνωσίας τον Φεβρουάριο

Στα πλαίσια των δράσεων φιλαναγνωσίας, τον Φεβρουάριο, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Γ’ τάξης διάβασαν το βιβλίο με τίτλο «Κερδιστανοί, Χανιστανοί και… μια χαδιάρα φάλαινα» του Γιώργου Μπουμπούση. Συζήτησαν για τους Κερδιστανούς και τους Χανιστανούς, γιατί τσακώνονται συνέχεια μεταξύ τους και πώς η χαδιάρα φάλαινα κατάφερε να τους κάνει να δουν το αληθινό νόημα του «Χάνω- Κερδίζω».

Στη συνέχεια οι μαθητές ζωγράφισαν αυτό που τους άρεσε περισσότερο από την ιστορία που άκουσαν. Έπειτα, την Τρίτη 20/2/24, γνωρίσαμε διαδικτυακά τον συγγραφέα. Ο κ. Μπουμπούσης εκτός από συγγραφέας είναι και εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και ψυχολόγος. Έχει γράψει πολλά – κυρίως παιδικά – βιβλία. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν που είχαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν προσωπικά όλες τις απορίες τους για εκείνον και τα βιβλία του και να του κάνουν τις ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει. Τις εντυπώσεις κέρδισε επίσης ο συμπαρουσιαστής του κυρίου Μπουμπούση, ο Βαγγέλης, το λούτρινο λιονταράκι του.

Τέλος,  μετατρέψαμε την αφιέρωση που έκανε ο συγγραφέας σε όλους του μαθητές σε σελιδοδείκτη για να μας συντροφεύει στις αναγνώσεις μας και φτιάξαμε ένα μικρό Ενθύμιο φυλλάδιο για να θυμόμαστε αυτή μας τη δράση.