Αρχική » 2025 » Μάρτιος

Αρχείο μηνός Μάρτιος 2025

Δ1 – Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – European School Radio

Το Δ1 στο μάθημα του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων ασχολήθηκε με το θέμα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο και στα πλαίσια αυτού συμμετείχε στη συνεργατική δράση του Μαθητικού Ραδιοφώνου (European School Radio) και του Δικτύου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (isecurenet.sch.gr) για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2025 με τη δημιουργία μίας σειράς podcast  4ων επεισοδίων μυθοπλασίας με τίτλο: “Σκέψου! Μην την πατάς στο Διαδίκτυο!” (Don’t fall for fake on the web!). Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να μεταφερθείτε στη σελίδα του και να ακούσετε τα επεισόδια:

https://europeanschoolradio.eu/podcast/10158

Στο τέλος της σελίδας υπάρχουν τα 4 επεισόδια. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να ακούσετε:

Stigmiotypo 2025 04 05 11.30.14 pm     Stigmiotypo 2025 04 05 11.30.48 pm    Stigmiotypo 2025 04 05 11.31.15 pm   Stigmiotypo 2025 04 05 11.31.40 pm

και πατήστε το κουμπί αριστερά :   και στη συνέχεια στον player που θα εμφανιστει στη βάση της σελίδας     το κουμπί play.

Αν σας αρέσει το επεισόδιο μας αφήστε μας και ένα LIKE πατώντας την καρδούλα στο πλάι!

 

 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος  τέλος οι μαθητές έφτιαξαν 2 αφίσες με οδηγίες για την ασφαλή χρήση του κινητού και του διαδικτύου γενικότερα βασισμένοι στο υλικό που επεξεργάστηκαν:

Και τα σήματα μας:

Mein Handy und ich – 6. Klasse – Familientag ohne Handys

Τα παιδιά της Στ΄τάξης ετοίμασαν στα πλαίσια του προγράμματος : “Το κινητό μου κι εγώ” (Mein Handy und ich) του Goethe Institut Thessaloniki και του αντίστοιχου διαγωνισμού μία πρόσκληση απευθυνόμενη στους γονείς τους με την οποία τους παρακινούν να οργανώσουν μία ημέρα χωρίς κινητά (ισχύει για όλη την οικογένεια)!

 

Καλή διασκέδαση!  Viel Spass!

Αγώνας ανωμάλου δρόμου Δημοτικών σχολείων Δ. Θεσσαλονίκης 2025

Eγγραφές Α’ τάξης για το σχ. έτος 2025 – 2026

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  της Α΄ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2025-26

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ  ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025

ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ- ΤΗλ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ: 2310-218820

 (Αφορούν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά το έτος 2019)

Για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά, στην Α΄ τάξη, σε δημόσιο Δημοτικό σχολείο γενικής εκπαίδευσης, εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία: 

α) Από την 6η (12 το μεσημέρι) έως την 26η Μαρτίου οι γονείς/κηδεμόνες/έχοντες-ουσες την επιμέλεια υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση εγγραφής μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), και συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού», προκειμένου να εγγραφεί ο/η μαθητής/τρια στο δημοτικό σχολείο που έχει κατανεμηθεί, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας. Σε περίπτωση που η διεύθυνση κατοικίας, βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκε η κατανομή, έχει μεταβληθεί, ο/η αιτών/αιτούσα καλείται να μεταβεί εντός της προθεσμίας εγγραφών στο Νηπιαγωγείο φοίτησης για επικαιροποίηση των σχετικών στοιχείων. Σε περίπτωση μη κατανομής, ιδίως, εξαιτίας μη καταχώρισης της διεύθυνσης κατοικίας του/της μαθητή/τριας κατά την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο, ο/η αιτών/αιτούσα συμπληρώνει τα απαιτούμενα στοιχεία και αναρτά έγγραφο (λογαριασμό Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Δ.Ε.Κ.Ο.), μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο πρόσφατο δημόσιο έγγραφο) από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

β) Μετά την ολοκλήρωση των περιγραφόμενων στην ανωτέρω περίπτωση, ο/η αιτών/αιτούσα δύναται να αναρτά: βα) το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή/τριας, ββ) το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και βγ) τυχόν γνωμάτευση από Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια προς τούτο δημόσια υπηρεσία.  

γ) Ο/Η αιτών/αιτούσα, εφόσον δεν αναρτήσει τα περιγραφόμενα στην περίπτωση β δικαιολογητικά, καλείται να τα προσκομίσει στο δημοτικό σχολείο κατανομής εντός της προθεσμίας εγγραφών.

 

Για τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ για την εγγραφή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) πατήστε εδώ

Επίσης μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα του essos για κάποιες βοηθητικές ερωτήσεις και απανατήσεις σχετικά με τη διαδικασία.

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά 

  1. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης  κατοικίας του μαθητή-τριας, δηλαδή απόδειξη ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ κλπ.) ή ΕΥΑΘ ή συμβόλαιο αγοράς- ενοικίασης διαμερίσματος ή πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας στο όνομα του πατέρα ή της μητέρας
  1. Βεβαίωση Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο
  2. Φωτοτυπίες του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού, όπου θα φαίνεται το όνομά του και τα εμβόλια που έκανε, αλλά και ποια υπολείπονται ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). Απαιτείται εξέταση σε Παιδίατρο που συμπληρώνει, σφραγίζει και υπογράφει έντυπο το οποίο χορηγείται από το σχολείο μας. Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε εδώ.
  4. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιούεφόσον το έχετε.
  5. Αίτηση – Δήλωση Ολοημέρου. Για την αίτηση σε μορφή word πατήστε εδώ.

Για να ενημερωθείτε για τα όρια της σχολικής μας μονάδας, πατήστε εδώ.

Οι εγγραφές θα γίνονται αποκλειστικά από γονέα του/της μαθητή/τριας, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα.

Τα τραγούδια μας για την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Τα τμήματα του Στ1 με την κα Τύμπα Ευαγγελία στα πλαίσια του μαθήματος Αγωγής και του Δ1 με την κα Ευαγγελίδου Αναστασία στο μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων έγραψαν στίχους για τη συμμετοχή του σχολείου στη δράση του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης “Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον εκφοβισμό με ένα τραγούδι”.

Στη συνέχεια τα παιδιά επεξεργάστηκαν και ένωσαν τους στίχους αυτούς για τη δημιουργία ενός κοινού τραγουδιού στη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής με τη βοηθεία της Τεχνητής Νοημοσύνης και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας  Ιωάννας Σιδηροπούλου.

Τέλος η εκπαιδευτικός της Μουσικής του σχολείου μας κα Σοφία Δαλαμαγκίδη έντυσε τους στίχους μας με μουσική και δίδαξε το τραγούδι στα παιδιά.

 

 

 

Για την ίδια Δράση δημιουργήθηκε ακόμα ένα τραγούδι από το Γ2 και τη δασκάλα του κα Χατζή Μαρία με στίχους που έγραψαν τα παιδιά:

 

 

 

Πρόσφατα σχόλια

Μάρτιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση