Εγγραφές στην Α τάξη 2021-2022

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α’ τάξη του σχολείου για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 1-20 Μαρτίου.

Πληροφορίες και τα σχετικά δικαιολογητικά μπορείτε να αναζητήσετε στη διεύθυνση του σχολείου (τηλ:22360 45051) καθώς και παρακάτω.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

ΡΙΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Αφορά μαθητές:

Στην Α’ τάξη του εγγράφονται μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015.

Οι εγγραφές γίνονται:

Από Δευτέρα 1 έως και Παρασκευή 19  Μαρτίου 2021

Την εγγραφή κάνει:

Την εγγραφή του μαθητή κάνει ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας αυτού. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων την εγγραφή κάνει αυτός που έχει την επιμέλεια.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  1. Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση – Θα την  προμηθευτείτε από το σχολείο.
  2. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου – Θα την προμηθευτείτε από το νηπιαγωγείο.
  3. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια [Το γαλάζιο βιβλιάριο υγείας του παιδιού].
  4. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας– Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας όπως: συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου, φορολογική δήλωση, λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ. Για τις περιπτώσεις όπου δεν καταγράφεται ειδικώς η διεύθυνση κατοικίας, συμπληρώνεται από το γονέα/κηδεμόνα υπεύθυνη δήλωση που χορηγείται από το σχολείο.
  5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή– Θα προμηθευτείτε το έντυπο από το σχολείο. Μπορεί να προσκομιστεί έως και την έναρξη των μαθημάτων, τον Σεπτέμβριο 2021.
  6. Για τους αλλοδαπούς μαθητές, πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
  7. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείςαλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Οι μαθητές/τριες της Α ́ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το  έντυπο: «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ»,το οποίο θα προμηθευτείτε από το σχολείο.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος (15:00) εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00): Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι επτά(7) μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια.