Αγαπητοί Γονείς,
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), οργανώνει την Παρασκευή 2 Απριλίου (ώρες 14:10-15:45) διαδικτυακό λογοτεχνικό εργαστήρι με τίτλο «Οι Αισώπου Μύθοι ζωντανεύουν στο Μουσείο Μετάξης», για τους μαθητές Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας.
Οι μαθητές θα μοιραστούν τα διαχρονικά μηνύματα που προσφέρει στην ιστορία της ανθρωπότητας η διδακτική μυθολογία του Αισώπου. Με έμπνευση τη θαυμαστή απλότητα του Αισώπου, θα ξεδιπλωθεί η ηθικο-διδακτική, συμβολική και αλληγορική σημασία των μύθων, μέσα από τη δημιουργική ανάγνωση και την κατασκευή μασκών με τους αγαπημένους ήρωες, τα ζώα, που εμφανίζονται στις ιστορίες του.
Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά χρησιμοποιώντας την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή τους! Τα υλικά που απαιτείται να έχει ο κάθε μαθητής/τρια είναι αυτά που διαθέτει μία σχολική τσάντα (μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, κόλλα, ψαλίδι, χαρτί λευκό και χαρτόνια χρωματιστά, αν υπάρχουν).
Σύντομα θα αναρτηθούν οι αναλυτικές οδηγίες του τρόπου συμμετοχής στο σεμινάριο και η πλατφόρμα υλοποίησής του.