Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου , Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες δράσεις με στόχο την ενημέρωση- ευαισθητοποίηση των μαθητών για κάθε ζωντανό ον του πλανήτη μας καθώς και την υιοθέτηση υπεύθυνων στάσεων απέναντί τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων με τη βοήθεια των γονέων τους, έφεραν τα μικρόσωμα κατοικίδια ζωάκια τους στο σχολείο μας και γέμισαν τις τάξεις με αγάπη και ζεστασιά. Οι μαθητές, αφού σύστησαν τα κατοικίδιά τους και στις μικρότερες τάξεις, μίλησαν για την ιστορία τους, τους φόβους τους και για τις καθημερινές τους συνήθειες. Άλλοι , βέβαια, προτίμησαν να φέρουν ένα γραπτό κείμενο ή φωτογραφίες από τα ζωάκια τους, παρουσιάζοντας τις διαφορετικές ανάγκες που έχει το καθένα. Ακόμη, έγινε αναφορά στη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, στα θετικά που μπορούμε να αποκομίσουμε από τη συντροφιά τους καθώς και την ευθύνη που έχουμε εμείς απέναντί τους.

Οι μικρότερες τάξεις, μέσα από παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και σχετικά βίντεο, ενημερώθηκαν για τη βιοποικιλότητα, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για τα ζώα.

Τέλος, τα πρωτάκια μας, μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες και τη φροντίδα των ζώων, δημιούργησαν με μεγάλο ενθουσιασμό και φαντασία τα δικά τους τετράποδα κατοικίδια, χαρίζοντάς τους ονοματάκι και πολλή , πολλή αγάπη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εμείς, ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας, από μικρή ηλικία, την αγάπη, τον σεβασμό και το αίσθημα της υπευθυνότητας απέναντι στα ζώα και στο περιβάλλον γενικότερα. Να θυμόμαστε πάντα, πως οι πράξεις μας ασκούν επίδραση, είτε θετική , είτε αρνητική, στη ζωή όλων των ζωντανών οργανισμών που μας περιβάλλουν. Γι΄αυτό, ας εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να είναι υπεύθυνα και κατ΄επέκταση υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.

1712411535157 1712411535165 1712411535173 1 1712411535180 1712411535188 1712411535195

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.