Γ Τάξη:Δράσεις στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων «Μουσεία και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Οι μαθητές της Γ τάξης μετά την ξενάγησή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου και τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας το παρελθόν» δημιούργησαν το δικό τους «Μουσείο της τάξης» σε χώρο του σχολείου.Σε αυτό τοποθέτησαν Ταναγραίες Κόρες (αντίγραφα) από τη Μουσειοσκευή «Κόρες της Τανάγρας» που δανειστήκαμε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας και πήλινα ειδώλια πλασμένα από πηλό και ζωγραφισμένα από τους μαθητές.

   Διάβασαν την ιστορία ενός ειδωλίου της Κόρινας,που περιείχε η μουσειοσκευή και ντύθηκαν με χιτώνες και μανδύες όπως οι αρχαίοι Έλληνες.Επειτα δημιούργησαν τη δική τους Μουσειοσκευή της Ελιάς με πληροφορίες για την ελιά και το ελαιόλαδο και φύλλα εργασίας που έφτιαξαν  ώστε να τα δουν και άλλοι μαθητές.

   Οι μαθητές μετά την εικονική τους ξενάγηση στο Μουσείο Αυτοκινήτου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» του ΙΟΑΣ.

   Τέλος οι μαθητές δημιούργησαν τη δική τους εφημερίδα «Μαθητικά Νέα» με τις εντυπώσεις τους  από το εργαστήριο για τα μουσεία και την κυκλοφόρησαν σε όλες τις τάξεις.

DSCN1815 DSCN1873 DSCN1851 DSCN1850 DSCN1878DSCN1875 DSCN1877image

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.