Την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου γιορτάσαμε και φέτος στο Σχολείο μας κ. Τη γιορτή παρουσίασαν οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Λαμπρινής Καροπούλου και κ. Φωτίου Ξευγένη.Οι μαθητές μας φηγήθηκαν το χρονικό του Πολυτεχνείου, τραγούδησαν, απάγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν και θεατρικό “Εμένα με νοιάζει”. Όλα ήταν υπέροχα. Συγχαρητήρια σε όλους. Και του χρόνου παιδιά !Να προασπίζεστε πάντα το αγαθό της δημοκρατίας και πάντα να νοιάζεστε για το κοινό συμφέρον!
Μήνας: Νοέμβριος 2022
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ
Από προηγούμενες ημέρες μιλήσαμε στις τάξεις για την καλλιέργεια της ελιάς, τις ποικιλίες, τους τρόπους συγκομιδής του ελαιοκάρπου, το λάδι, τις θεραπευτικές του ιδιότητες, τη γενικότερη χρήση στην καθημερινή μας ζωή. Ζωγραφίσαμε και γράψαμε. Κι η ημέρα έφτασε. Ηλιόλουστη. Σε προκαλούσε. Με συνεργάτες ποιους άλλους, τους γονείς μαζέψαμε και φέτος τις ελιές από τα δέντρα που βρίσκονται στην αυλή του Σχολείου μας. Μάλιστα ο κ. Γερνάς έδειξε στους μεγαλύτερους πώς να χρησιμοποιούν και τα εργαλεία. Όλοι συμμετείχαμε. Μικροί και μεγάλοι μαθητές, γονείς και δάσκαλοι. Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναμαζέψουμε.
https://youtube.com/shorts/sHXvAYxZniI?feature=share
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
Στα πλαίσια του μαθήματος ‘εργαστήρια δεξιοτήτων” και στη θεματική “Αγωγή σταδιοδρομίας-γνωρίζω επαγγέλματα” , πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο “Σωτηρίου” στην περιοχή Οινιαδών, στις 2 Νοεμβρίου 2022. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν τον παρακείμενο αμπελώνα και να πληροφορηθούν για τις ποικιλίες των σταφυλιών και το είδος κρασιού που δίνει η κάθε μία. Κατόπιν ο υπεύθυνος του οινοποιείου μας ξενάγησε στο χώρο του οινοποιείου , μας έδειξε τα μηχανήματα και εξήγησε τη διαδικασία οινοποίησης από το αρχικό στάδιο του τρύγου έως το τελικό προϊόν – τα μπουκάλια κρασιού με τις αντίστοιχες ετικέτες. Μάλιστα μας έκανε και μια μικρή παρουσίαση λειτουργίας των μηχανημάτων. Όλα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Και ποιος ξέρει; Ίσως κάποτε κάποιος από μας να έχει τον δικό του αμπελώνα και το δικό του οινοποιείο. Ευχαριστούμε τον κ. Σωτηρίου για την πρόθυμη προσφορά των γνώσεών του και την φιλοξενία του. Στη συνέχεια μεταβήκαμε σε χώρο αναψυχής στην περιοχή Οινιαδών, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να παίξουν. Ήταν πολύ όμορφη και εποικοδομητική εμπειρία.
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ! ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ!
Την εθνική μας επέτειο , της 28ης Οκτωβρίου γιορτάσαμε και φέτος στο Σχολείο μας. Το σχολείο μας φόρεσε τα γιορτινά του, σύμφωνα με την περίσταση .Στην αρχή έγινε παράδοση της σημαίας και κατόπιν οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων απάγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και αφηγήθηκαν το χρονικό της 28ης αρχίζοντας από το ΟΧΙ . Υπεύθυνοι της γιορτής ήταν οι εκπαιδευτικοί κ. Β. Βαλμάς και κ. Δ. Σιαδήμας. Όλα ήταν τέλεια! Και του χρόνου να ξαναγιορτάσουμε!
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Στις 21 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Ν. Παπαζαχαρία, συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού- we go stem” , που υλοποιήθηκε στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με τον φορέα Makelab. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη ρομποτική, να δημιουργήσουν και τέλος να προγραμματίσουν τη δική τους κατασκευή.
KAΛΗ ΑΡΧΗ!
Με τον αγιασμό ξεκίνησε και η νέα σχολική χρονιά. Ζητήσαμε τη βοήθεια του Θεού στη νέα σχολική χρονιά να είμαστε όλοι υγιείς και αποδοτικοί. Ευχαριστούμε τον ιερέα της ενορίας μας τον πατέρα Κων/νο που τέλεσε την ακολουθία , μας αγίασε και μας έδωσε συμβουλές.
Στη συνέχεια υποδεχτήκαμε τους καινούριους μας φίλους , τα πρωτάκια. Ο Σύλλογος Γονέων τους μοίρασε δώρα και το σχολείο αναμνηστικό με το όνομά τους.
Ευχόμαστε καλή και καρποφόρα χρονιά!