Κατάθεση αιτημάτων για Παράλληλη Στήριξη

Ιούν 202311

Αγαπητοί γονείς,

καλούμε όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να υποβάλετε την Δευτέρα 12/6/2023 στο γραφείο του Διευθυντή αίτηση για ατομική υποστήριξη του παιδιού σας (Παράλληλη Στήριξη). Σύμφωνα με την περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3699/2008 (Α΄ 199):

«1. Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορούν να φοιτούν:

…β) Σε σχολική τάξη του γενικού σχολείου, με παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση, από εκπαιδευτικούς ΕΑΕ, όταν αυτό επιβάλλεται από το είδος και το βαθμό των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Η παράλληλη στήριξη παρέχεται σε μαθητές που μπορούν με κατάλληλη ατομική υποστήριξη να παρακολουθήσουν το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τάξης, σε μαθητές με σοβαρότερες εκπαιδευτικές ανάγκες όταν στην περιοχή τους δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο ΕΑΕ (ειδικό σχολείο, τμήμα ένταξης) ή όταν η παράλληλη στήριξη καθίσταται απαραίτητη – βάσει της γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ – εξαιτίας των ειδικών εκπαιδευτικών τους αναγκών. Στην τελευταία περίπτωση η στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό μπορεί να γίνεται σε μόνιμη και προγραμματισμένη βάση. Την παράλληλη στήριξη εισηγείται αποκλειστικά το οικείο ΚΕΔΔΥ το οποίο με γραπτή γνωμάτευσή του καθορίζει τις ώρες παράλληλης στήριξης κατά περίπτωση. Οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη υποβάλλονται στη διεύθυνση του σχολείου και μέσω της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης διαβιβάζονται στη Διεύθυνση ΕΑΕ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για έγκριση και προγραμματισμό εκτέλεσης. Ο χρόνος υποβολής αιτήσεων παράλληλης στήριξης ορίζεται από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους».

Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, η αίτηση των ενδιαφερομένων οφείλει να περιλαμβάνει τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Αίτηση ενός από τους γονείς / κηδεμόνες, οι οποίοι έχουν τη γονική μέριμνα, προς την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων για Παράλληλη Στήριξη. Σε περίπτωση απουσίας και των δύο γονέων μπορεί να οριστεί κάποιος εξουσιοδοτούμενος να καταθέσει την αίτηση.
  2. Αντίγραφο γνωμάτευσης από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή Δ.Ε.Δ.Α. Η γνωμάτευση θα είναι είτε σε ισχύ, είτε θα έχει εκδοθεί νέα (σε περίπτωση επαναξιολόγησης) μέσα στο τρέχον σχολικό έτος 2022 – 2023.
  3. Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αιτημάτων που κατατίθενται από τον ένα γονέα/κηδεμόνα, πρέπει να συμπληρωθεί από τον έτερο γονέα/κηδεμόνα Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσής του για την κατάθεση του αιτήματος. Υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων, ξεχωριστά για κάθε μία περίπτωση από τις παραπάνω μπορείτε να βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου ή να την ζητήσετε από τον Διευθυντή του Σχολείου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη την εγκύκλιο και να αναζητήσετε τα σχετικά έγγραφα στην σελίδα Χρήσιμοι σύνδεσμοι -> Έντυπα, τα οποία ούτως ή άλλως σας δίνονται από τον Διευθυντή κατά την προσέλευσή σας στο Σχολείο για την υποβολή της αίτησης.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

    Το σχολείο μας στεγάζεται σε ένα κτίριο δύο ορόφων με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 2500 τ.μ. , που εγκαινιάστηκε το 1995. Διαθέτει 20 αίθουσες διδασκαλίας γυμναστήριο, εργαστήριο φυσικής, βιβλιοθήκη, κυλικείο, καθώς και πολλούς άλλους βοηθητικούς χώρους.  Στο σχολείο φοιτούν για το σχολικό έτος 2022-23, 214 μαθητές σε 12τμήματα πρωινού προγράμματος, 2 τμήματα ένταξης και 2 ολοήμερα τμήματα. Επίσης λειτουργεί πρωινή ζώνη.

    Βρισκόμαστε στο σημείο που φαίνεται στις δορυφορικές φωτογραφίες.

    2οδσ

     

    και στον χάρτη

    2 2Ο

     

     

     



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων