Εγγραφή στο ολοήμερο πρόγραμμα

Μαΐ 202112

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Φ.7/51340/Δ1/10.05.2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ μέχρι τη Δευτέρα 17/05/2021 θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία ο αριθμός μαθητών/τριών στα τμήματα της Πρωινής Ζώνης και στα τμήματα του Ολοήμερου Προγράμματος του σχ. έτους 2021-2022. Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους κατά το νέο σχολικό έτος να εγγραφούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα να συμπληρώσουν και να επιστρέψουν υπογεγραμμένη στο σχολείο τη σχετική δήλωση το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 14/05/2021 (Σε όλους τους/τις μαθητές/μαθήτριες του σχολείου έχει διανεμηθεί το έντυπο της δήλωσης. Όσοι γονείς δεν επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους στο Ολοήμερο δε χρειάζεται να δηλώσουν κάτι ή να συμπληρώσουν αρνητική δήλωση και καλούνται να αγνοήσουν το έντυπο.

Σας επισημαίνουμε ότι:

1. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και στην Πρωινή Ζώνη μπορούν να εγγραφούν όλοι/όλες οι μαθητές/μαθήτριες χωρίς επιπλέον δικαιολογητικά.

2. Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.

3. Αποχώρηση μαθητών: Εκτός από την αποχώρηση στις 16:00 υπάρχει δυνατότητα δήλωσης ενδιάμεσης αποχώρησης του μαθητή στις 15.00. Η ώρα αποχώρησης που θα δηλώσετε παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους και δεν αλλάζει.

4. Όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν την εγγραφή και στην Πρόωρη Υποδοχή στο σχολείο (7:00 -8:00 π.μ.) σημειώνοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ανάλογο πεδίο.

5. Για τα αδέλφια που θα φοιτήσουν στο Ολοήμερο γίνεται μία κοινή δήλωση από τον γονέα.Λήψη αρχείου

Ο Διευθυντής

Θεοφάνης Καρύδας

Παροχή οδηγιών για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Μαΐ 202110

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα ακόλουθα έγγραφα:Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Συνδιοργάνωση εκδήλωσης – ομιλίας με θέμα : «Διαχείριση της επιληψίας στο σχολικό περιβάλλον»

Μαΐ 20219

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και φίλοι της ιστοσελίδας μας, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συνδιοργανώνει εκδήλωση – ομιλία με θέμα:

«Διαχείριση της επιληψίας στο σχολικό περιβάλλον».

Ομιλήτρια : Ευτέρπη Λ. Παυλίδου, M.D, MSc, Ph.D
Παιδίατρος-Παιδονευρολόγος
Επιμελήτρια Α΄ Ε.Σ.Υ.
Β΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ.
Νοσοκομείο Α.Χ.Ε.Π.Α.

Ημερομηνία: Σάββατο, 22 Μαΐου 2021
Ώρα: 11:00 έως 13:00

Συνδιοργάνωση:

α) 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας,

β) Αντιδημαρχία Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού,

γ) Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δήμου Θερμαϊκού

δ) 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μηχανιώνας.

Προεγγραφές μπορείτε να κάνετε στη φόρμα:

https://forms.gle/Bs9hhU6dziAAhec27

Οι προεγγραφές για την ομιλία γίνονται κυρίως για δύο λόγους:

α) για να έχουμε μια πρώτη εικόνα των συμμετεχόντων και

β) για να στείλουμε το σύνδεσμο της webex στους συμμετέχοντες.

 

Μηχανιώνα 9-5-2021

Ο Διευθυντής

Θεοφάνης καρύδας

Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μαΐ 20215

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, παρακαλούμε να διαβάσετε με προσοχή το περιεχόμενο της παρακάτω απόφασης και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες πριν την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων την Δευτέρα 10-5-2021 στο σχολείο μας.Λήψη αρχείου

Μηχανιώνα 5-5-2021

Ο Διευθυντής

Θεοφάνης Καρύδας

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021_2022

Μαΐ 20215

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων).
Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα). Περισσότερα στο αρχείο που ακολουθεί…

Ο Υποδιευθυντής

Τσιακίρης ΒασίληςΛήψη αρχείου

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Απρ 202125

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ευχόμαστε σε όλους εσάς Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

 

Χρήσιμες οδηγίες για το Πρόγραμμα Επιδότησης Υπολογιστή με voucher.

Απρ 20218

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα επιδότησης για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή με voucher (για γονείς με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τέκνα 4 έως 24 ετών και φοιτούν σε δημόσια εκπ/κή δομή).

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα https://digital-access.gov.gr/

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 5/4/2021 έως και 30/7/2021.

Σε κάποιες περιπτώσεις το σύστημά της Ψηφιακής Αρχής εμφανίζει μήνυμα ασυμφωνίας πεδίων. Η εν λόγω Υπηρεσία έχει αναρτήσει σχετική ανακοίνωση που αναφέρει κάποια πράγματα. Μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:

https://digital-access.gov.gr/allcategories-el-gr/blog/simantiki-anakoinosi-aitiseis-me-provlimata-stin-epivevaiosi-tis-foitisis

Επιλέγετε το μήνυμα: (Ψηφιακή Μέριμνα – ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Αιτήσεις με προβλήματα στην Επιβεβαίωση της Φοίτησης»)

Τι θα πρέπει να κάνετε οι γονείς αν δε γνωρίζετε ή αν δεν είστε σίγουροι για την ορθότητα των στοιχείων φοίτησης στην περίπτωση των σχολείων;

  1. Πρέπει να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του Σχολείου, η οποία έχει πρόσβαση στο σχολικό μητρώο. Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε μαζί της ένα προς ένα όλα τα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμός μητρώου.
  2. Αν εντοπιστεί λάθος στα στοιχεία του σχολικού μητρώου, αυτά διορθώνονται από το Διευθυντή/τρια Προϊστάμενο/η. Μετά τη διόρθωση, οι γονείς πρέπει να περιμένετε 2 εργάσιμες ημέρες πριν ξαναδοκιμάσετε την ηλεκτρονική διασταύρωση φοίτησης, προκειμένου να έχει ενημερωθεί το ηλεκτρονικό μητρώο.
  3. Στη συνέχεια θα πρέπει να εισέλθετε στην αίτηση και να επιβεβαιώσετε τη φοίτηση (ηλεκτρονική διασταύρωση), δηλώνοντας τα σωστά στοιχεία που υπάρχουν και στο σχολικό μητρώο. Οι αιτούντες, πέραν των προσωπικών στοιχείων, πρέπει να ελέγχετε ότι έχετε επιλέξει το σωστό σχολείο και τη σωστή τάξη.

Παράταση των εγγραφών στην Α΄τάξη των Δημοτικών Σχολείων.

Μαρ 202122

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και φίλοι της ιστοσελίδας μας, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν Φ.6/ 31623/Δ1/19-3-2021 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ με θέμα «Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22», λόγω των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών, θα δοθεί παράταση στις εγγραφές των μαθητών/τριών στα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας έως και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Ο Διευθυντής

Θεοφάνης Καρύδας

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Μαρ 202119Λήψη αρχείου

Ενημέρωση για τους βαθμούς Β΄τριμήνου σχ. έτους 2020-2021

Μαρ 202118

Σας ενημερώνουμε ότι οι έλεγχοι προόδου του Δευτέρου τριμήνου του διδακτικού έτους 2020-2021 θα αποσταλούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν δηλώσει στη σχολική μονάδα οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών μας, την Πεμπτη 18/3/2021. Με την επανέναρξη της λειτουργίας του Σχολείου με φυσική παρουσία των μαθητών, θα παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριες για να δοθούν στους γονείς τους.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών της Πρώτης (Α΄) και της Δευτέρας (Β΄) τάξης θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την πρόοδο των παιδιών τους για το Β΄τρίμηνο, από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με πρόγραμμα που θα σταλεί στα email των γονέων την επόμενη εβδομάδα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Θεοφάνης Καρύδας

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Kατηγορίες

Το σχολείο μας στεγάζεται σε ένα κτίριο δύο ορόφων με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 2500 τ.μ. , που εγκαινιάστηκε το 1995. Διαθέτει 20 αίθουσες διδασκαλίας γυμναστήριο, εργαστήριο φυσικής, βιβλιοθήκη, κυλικείο, καθώς και πολλούς άλλους βοηθητικούς χώρους.  Στο σχολείο φοιτούν για το σχολικό έτος 2017-18, 273 μαθητές σε 14 τμήματα πρωινού προγράμματος, 2 τμήματα ένταξης και 2 ολοήμερα τμήματα. Επίσης λειτουργεί πρωινή ζώνη.

Βρισκόμαστε στο σημείο που φαίνεται στις δορυφορικές φωτογραφίες.

2οδσ

 

και στον χάρτη

2 2Ο

 

 

 Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων