Ενημερωτικό σημείωμα για το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

Οκτ 202116

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η  συγκατάθεσή σας την οποία θα αποστείλετε ηλεκτρονικά στο Σχολείο. Λίγες μέρες πριν την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος θα σας σταλεί, μέσω των μαθητών, κι ένα έντυπο έγγραφης συγκατάθεσης.

Προς το παρόν παρακαλούμε να συμπληρώσετε την κατάλληλη φόρμα από τις δύο που ακολουθούν:

Α) Υπεύθυνη Δήλωση για μαθητές εγγεγραμμένους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Β) Υπεύθυνη Δήλωση για μαθητές που ΔΕΝ παρακολουθούν  Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Έχοντας εμπειρία από την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος από προηγούμενες χρονιές, σας προτείνουμε να μην αιτηθείτε την παραλαβή των γευμάτων στο σπίτι αν θεωρείτε ότι δεν πρόκειται να τα καταναλώσετε. Η εικόνα γευμάτων στους κάδους απορριμμάτων είναι μια εικόνα που δεν μας τιμά σαν τοπική κοινωνία. Ακόμα επιτρέπει τη απαξίωση της τροφής στα μάτια των μαθητών, πράγμα που στην εποχή μας είναι ανεπίτρεπτο.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα διατροφής Σχολικών Γευμάτων

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε.,

ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Επικαιροποιημένη λίστα των Σημείων Μαζικών Δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για τα RAPID TEST

Οκτ 202113
 • Νότια Πύλη ΔΕΘ, (είσοδος από Λεωφ. Στρατού με Αγγελάκη) 08:30-20:30.
 • Δ. Πυλαίας, Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας, Πολυτεχνείου 20, 09:30 – 15:00.
 • Δ. Καλαμαριάς, εντός δημοτικού θεάτρου, οδός Χηλής και Τριπόλεως 12, 09:30-15:00.
 • Δ. Θερμαϊκού, ΚΑΠΗ Επανομής, πλατεία Επανομής, 10:00-15:00
 • Δ. Παύλου Μελά, Στρατόπεδο Καρατάσιου, Λεωφ. Στρατού 37, 09:30-15:00
 • Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ΚΑΠΗ Μενεμένης, Ελ. Αλεξίου 9, 09:00-15:00
 • Δ. Ωραιοκάστρου, Α ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, Τραπεζούντος 31, 09:00-15:00
 • Δ. Λαγκαδά, Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαγκαδά
 • Θεσσαλονίκη, Κοινωνικό Ιατρείο Μητροπόλεως, Λαγκαδά 53, 09:00-15:00
 • Άνω Πόλη, 7ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Ακροπόλεως 14, 09:00-15:00
 • Κάτω Τούμπα, 8ο Παράρτημα  ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, 9:00 – 15:00.
 • Τριανδρία, 14ο Παράρτημα  ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Ηρώων 4, 9:00 – 15:00.
 • Χαριλάου, 6ο Παράρτημα  ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στέφανου 10, 9:00 – 15:00.
 • Ιατρείο ΕΟΔΥ στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της περιφέρειας, 09:30-15:00.
 • Ιατρείο ΕΟΔΥ στη ΔΕΘ, είσοδος από Πύλη Εμπορίου στην Εγνατία, 08:30-15:30.

Ενημέρωση για τη χρήση του κλειστού Γυμναστηρίου

Οκτ 202112

Αγαπητοί γονείς,

το Σχολείο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κατά τις βροχερές ή κρύες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα το Κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται παραπλεύρως της αυλής του.

Το δάπεδο του Κλειστού Γυμναστηρίου αποτελείται από υλικό το οποίο δεν επιδέχεται καταπόνηση από υλικά όπως παπούτσια που είτε είναι ακάθαρτα ή έχουν αιχμηρές άκρες.

Προκειμένου λοιπόν να αποκτήσουμε το δικαίωμα χρήσης του παραπάνω χώρου, τα παιδιά οφείλουν να έχουν μαζί τους ένα εφεδρικό ζευγάρι καθαρά αθλητικά παπούτσια ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, καλτσάκια με αντιολισθητική επιφάνεια είτε, σε έσχατη περίπτωση, ένα δεύτερο ζευγάρι χοντρές κάλτσες.

Παρακαλούμε να φανείτε τυπικοί σ΄ αυτήν την υποχρέωση, διότι αν κάποιο παιδί δεν έχει κάποιο από τα παραπάνω, τότε θα είναι αδύνατη η επίσκεψή μας στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, κάτι που νομίζουμε ότι θα στερήσει από τα παιδιά μας μια ευχάριστη δραστηριότητα όπως είναι αυτή της Φυσικής Αγωγής.

Ο Διευθυντής του Σχολείου,

Τσιακίρης Βασίλης

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σεπ 202130

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το Σχολείο θα προβεί σε διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν εντός του σχολικού ωραρίου και θα διαρκέσουν 2 ώρες (ωρολογιακές και όχι διδακτικές) με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου. Σκοπός τους είναι η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας και η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, αξίες που υποχώρησαν λόγω της τρέχουσας κρίσης της πανδημίας.

Έτσι, αύριο Παρασκευή 1 Οκτωβρίου θα αφιερώσουμε τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες στις παραπάνω εκδηλώσεις. Τις τρεις πρώτες ώρες οι μαθητές θα ακολουθήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα τους. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα τροποποιήσουμε το παραπάνω πρόγραμμα των δράσεων.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Προκειμένου να συμμετάσχουν οι μαθητές / μαθήτριες στις δραστηριότητες οφείλετε να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση που μοίρασαν εχθές Τετάρτη οι δάσκαλοι / δασκάλες των τμημάτων και να την επιστρέψετε υπογεγραμμένη.

Ο διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Ανακοίνωση θετικού κρούσματος

Σεπ 202127

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώσω για την εμφάνιση ενός θετικού κρούσματος στο Σχολείο μας και συγκεκριμένα στο τμήμα Δ1. Το ευχάριστο είναι ότι ο μαθητής δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα και είναι καλά στην υγεία του. Επίσης να συγχαρώ τους γονείς του παιδιού για τη στάση ευθύνης που τήρησαν, καθώς μόλις ο μαθητής εμφάνισε συμπτώματα τον κράτησαν στο σπίτι και προέβησαν άμεσα σε διενέργεια δύο (2) rapid test. Μάλιστα, το πρώτο από αυτά ήταν αρνητικό. Το δεύτερο έγινε Κυριακή 26/9/2021 και προέκυψε θετικό.

Ως εκ τούτου, οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός του τμήματος θεωρούνται άμεσα στενές επαφές. Έτσι, σύμφωνα με την οδηγία του ΦΕΚ 4187 της 10/9/2021 οι μαθητές του Δ1 υποχρεούνται στην διενέργεια  εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (Rapid Test) σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Δευτέρα (27-9) το πρωί: οι μαθητές υπόκεινται σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο Rapid – Test

Δευτέρα (27-9): οι μαθητές υπόκεινται σε διαγνωστικό έλεγχο self test από το βράδυ της  Δευτέρας 27-9 και το προσκομίζουν στο Σχολείο το πρωί της επομένης με την προσέλευση στο μάθημα.

Τετάρτη (29-9): το πρωί οι μαθητές υπόκεινται σε δεύτερο εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο Rapid – Test

Τα παραπάνω rapid test πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας έχοντας μαζί σας την βεβαίωση του Διευθυντή του Σχολείου, την οποία μπορείτε να την παραλάβετε αύριο το πρωί (Δευτέρα 27-9) σφραγισμένη και υπογεγραμμένη, από τις 8:30 έως τις 9 π.μ. από το Σχολείο. Παρακαλώ πολύ να τηρήσετε όλες τις προφυλάξεις κατά την προσέλευσή σας.

Το πρωί της Δευτέρας θα επικοινωνήσω με το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, για να επιβεβαιώσουμε την ώρα διενέργειας των εν λόγω τεστ. Πιθανή ώρα διενέργειας των τεστ είναι μετά τις 9:00 π.μ.

Όλα τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα προσκομίζονται κάθε φορά στο σχολείο.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον/στην μαθητή/τρια του Σχολείου μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

 

Διενέργεια 2ου Self Test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

Σεπ 202115

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με νεώτερη Κοινή Υπουργική Απόφαση, (ΚΥΑ) το δεύτερο τεστ διενεργείται 3 μέρες μετά την πρώτη εξέταση. Αυτό σημαίνει ότι το 2ο Self Test αυτής της εβδομάδας θα διενεργηθεί σήμερα Τετάρτη, ώστε να το επιδείξουν οι μαθητές αύριο Πέμπτη.

Από την ερχόμενη εβδομάδα τα self Test θα διενεργούνται Δευτέρα και Πέμπτη και θα επιδεικνύονται στο Σχολείο Τρίτη και Παρασκευή.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

 

Υπεύθυνη Δήλωση Συνοδών για την αποχώρηση των μαθητών από το Σχολείο

Σεπ 202110

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με το κανονισμό το Σχολείου: «Οι μαθητές αποχωρούν από το σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων ασυνόδευτοι, μόνο και εφόσον ο γονέας- κηδεμόνας έχει υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, την οποία και έχει προσκομίσει στον Δ/ντή του Σχολείου.»

Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω, οφείλετε να μας υποβάλετε μια Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα μας αναφέρετε κατά πόσον επιθυμείτε τα παιδιά σας να αποχωρούν μόνα τους ή με τη συνοδεία κάποιου συνοδού.  Στην περίπτωση που επιθυμείτε τα παιδιά σας να αποχωρούν από το Σχολείο συνοδευόμενα, οφείλετε να μας γνωστοποιήσετε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των συνοδών. Αυτός ο συνοδός μπορεί να είναι και ένας μεγαλύτερος αδερφός ή αδερφή από το Σχολείο μας.

Για να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση είναι αρκετό να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Υπεύθυνη Δήλωση Συνοδών

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα – δήλωση μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσιακίρης Βασίλης

Αγιασμός – Προσέλευση – Τι θα προσέξουμε

Σεπ 202110

Αγαπητοί γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά.

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους θα τελεστεί Αγιασμός. Η ώρα του Αγιασμού έχει οριστεί για τις 8:30 π.μ.

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο ως εξής:

Οι τάξεις Α, Β και ΣΤ από την κίτρινη καγκελόπορτα (οδός Αθ. Διάκου 4) και οι μαθητές των τάξεων Γ, Ε και Δ από την γαλάζια πόρτα, πίσω από το Δημοτικό Γυμναστήριο. Τα τμήματα Β1, Γ1, Δ1, Ε1, ΣΤ1 και ΣΤ2 θα έλθουν στο σχολείο στις 08:10 π.μ. και τα τμήματα Α, Β2, Γ2, Δ2, Ε2 και Στ2 θα έλθουν στις 08:20 π.μ.

Στους χώρους έξω από τις δύο προαναφερθείσες αυλόπορτες θα βρίσκονται εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τις συνδρομές των μελών.

Παρακαλούμε όλοι οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο με μάσκες. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους τσάντες για να βάλουν μέσα τα βιβλία τους. Κανείς μαθητής δεν μπορεί να μπει στο σχολείο εάν δεν φορά μάσκα. Θα τηρηθούν με ακρίβεια οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και η Κ.Υ.Α. που αφορούν την λειτουργία των σχολείων. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Οι μαθητές θα κατευθυνθούν στην αυλή του σχολείου όπου θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων τους. Η κατανομή των τάξεων στην αυλή του σχολείου θα γίνει ως εξής: H Α΄ τάξη στην κάτω αυλή, στον χώρο που βρίσκεται κοντά στην Κεντρική Είσοδο του Σχολείου, η Β΄τάξη στην πάνω αυλή, οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις στην κάτω αυλή (στο χώρο του βόλεϊ) και οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις στο γήπεδο μπάσκετ. Οι γονείς της Α΄ Τάξης θα εισέλθουν κι αυτοί μαζί με τους μαθητές της Α΄ Τάξης, αλλά θα παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας, ακολουθώντας τις υποδείξεις των υπεύθυνων εκπαιδευτικών – συνοδών. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν σε ομάδα επιτηρούμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του τμήματος.

Θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος Αγιασμός που θα γίνει στις 08:30 π.μ. στην αυλή του σχολείου, ο οποίος λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών (εκτός από τους μαθητές της Α΄ τάξης). Οι υπόλοιποι μαθητές θα οδηγηθούν στις τάξεις τους με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, όπου θα πραγματοποιηθούν:

 • Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.
 • Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας
 • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο
 • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και τη γενικότερη λειτουργία του Σχολείου.

Το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη 14/9 με πλήρες πρόγραμμα. Θα λειτουργεί κανονικά η Πρωινή Ζώνη και το ολοήμερο.

Στην συνέχεια οι μαθητές θα αποχωρήσουν σταδιακά από τις εισόδους της αυλής από τις οποίες προσήλθαν. Εκτιμώμενος χρόνος αποχώρησης είναι η 09:30 μ.μ. Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους να βρίσκονται έξω από τις εισόδους του σχολείου από τις οποίες τα παιδιά τους προσήλθαν νωρίτερα. Εκεί οι μαθητές/τριες θα έρθουν συνοδευόμενοι/ες από τος υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την επόμενη ανάρτηση-άρθρο για την ενημέρωσή σας, που αποτυπώνουν τους νέους κανόνες της σχολικής ζωής.

Άνοιγμα σχολείων: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για την ασφαλή επιστροφή

Ευχόμαστε μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά με Πρόοδο και προπάντων ΥΓΕΙΑ για όλους!

Ο Διευθυντής

Τσιακίρης Βασίλης
και το διδακτικό προσωπικόΛήψη αρχείου

Άνοιγμα σχολείων:14 ερωτήσεις και απαντήσεις για την ασφαλή επιστροφή

Σεπ 20219

Αγαπητοί γονείς, μαθήτριες, μαθητές και φίλοι του Σχολείου μας. Για τη δική σας διευκόλυνση. σας έχουμε ετοιμάσει έναν σύνδεσμο όπου μπορείτε εύκολα να ενημερωθείτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα σχολεία θα λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Για να λύσετε κάποιες απορίες, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

14 ερωτήσεις και απαντήσεις για την ασφαλή επιστροφή στο Σχολείο.

Παραλαβή Τίτλων Προόδου και Σπουδών-λήξη διδακτικού έτους.

Ιούν 202123

Αγαπητοί Γονείς, μαθητές και φίλοι της ιστοσελίδας του σχολείου μας, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 είναι η τελευταία ημέρα διδασκαλίας των μαθημάτων, για το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με τα: άρθρο 2 παρ.5 & αρθρ.3 παρ.6 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/1-8-2017) και το Φ.7/68756/Δ1/11-06-2021 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 8:30 π.μ. θα προσέλθουν οι μαθητές/τριες στο σχολείο προκειμένου να παραλάβουν τους Τίτλους Προόδου για τις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ τάξεις και τους Τίτλους Σπουδών-Απολυτήρια για τη ΣΤ΄ τάξη.

Όλοι οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 9:30 π.μ. και δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών να είναι έγκαιρα έξω από το σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά τους. Για πάσης φύσεως διοικητικά θέματα το σχολείο θα λειτουργεί έως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας σας εύχονται ολόψυχα ένα καλό και ξένοιαστο καλοκαίρι.

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Kατηγορίες

Το σχολείο μας στεγάζεται σε ένα κτίριο δύο ορόφων με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 2500 τ.μ. , που εγκαινιάστηκε το 1995. Διαθέτει 20 αίθουσες διδασκαλίας γυμναστήριο, εργαστήριο φυσικής, βιβλιοθήκη, κυλικείο, καθώς και πολλούς άλλους βοηθητικούς χώρους.  Στο σχολείο φοιτούν για το σχολικό έτος 2017-18, 273 μαθητές σε 14 τμήματα πρωινού προγράμματος, 2 τμήματα ένταξης και 2 ολοήμερα τμήματα. Επίσης λειτουργεί πρωινή ζώνη.

Βρισκόμαστε στο σημείο που φαίνεται στις δορυφορικές φωτογραφίες.

2οδσ

 

και στον χάρτη

2 2Ο

 

 

 Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων