Σχολικό έτος 2023-2024
Συμμετοχή στην συνάντηση φορέων και εκπαιδευτικών στην οποία ενημερωθήκαμε και συζητήσαμε για τη ροή των εξελίξεων, την πολιτειότητα, τα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες.
………….……………………………………………………………………………………………………………………….
Ενδοσχολική διαδικτυακή επιμόρφωση
«Η αξιοποίηση του παιδικού βιβλίου στην εκπαιδευτική διαδικασία»
Η αξιοποίηση του βιβλίου στη γλωσσική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, στο Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Γλώσσας και ως διδακτική προσέγγιση βιβλιοθεραπείας.
Επιμορφώτρια: Αικατερίνη Παπουτσή, Διδάκτορας Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
12/03/2024
………………………………………………………………………………………………………………………
Ενδοσχολική διαδικτυακή επιμόρφωση
“Η επικοινωνία ως παράγοντας ενδυνάμωσης των σχέσεων σχολείου-οικογένειας”
Η σημασία της επικοινωνίας του σχολείου και της οικογένειας για την πρόοδο και την ενδυνάμωση των μαθητών.
Επιμορφώτρια: Αναστασία Γιαννούλα, Κοινωνική Λειτoυργός
06/02/2024
…………………………………………………………………………………………………………………………….
Εκδήλωση Ενημέρωσης και Εργαστήρια Erasmus+
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώσαν Εκδήλωση Ενημέρωσης και Εργαστήρια Erasmus+ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
01/02/2024
………………………………………………………………………………………………………………………..
Ενδοσχολική διαδικτυακή επιμόρφωση
“Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και Μάθηση στην Εκπαιδευτική Διαδικασία”
Η έννοια της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Τεχνικές και παραδείγματα που ενισχύουν τα θετικά αποτελέσματα της διδασκαλίας.
Επιμορφώτρια: Δρ. Παναγιώτα Στράτη, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας
17/01/2024
………………………………………………………………………………………………………………….
Διαδικτυακή Εκπαίδευση
“1821: Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση”
Επιμορφωτικά σεμινάρια για τα κιτ ρομποτικής του σχολείου
Το σχολείο μας συμμετέχει στην εξαιρετικά καινοτόμα Δράση «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο», που συμμετέχουν 1821 σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, και υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Με αυτή την Δράση επιχειρείται η ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των επόμενων γενεών της χώρας. Εμπνεόμενοι από τα διδάγματα και τις αξίες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μετά από 200+ χρόνια, μια μικρή επανάσταση θα γίνει με πολεμοφόδια τα ψηφιακά εργαλεία και «νικητές» πλέον, αυτούς που θα αξιοποιούν το σύνολο των δυνατοτήτων τους. Η Δράση προβλέπει τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από 1821 σχολεία της Ελλάδας (επιλεγμένα δημοτικά-γυμνάσια). Ειδικότερα, έχουν επιλεγεί 1.050 εκπαιδευτικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και 771 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο σύνολο των Δήμων της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας – Προγραμματική Σύμβαση (https://stem.edu.gr/1821-epanastasi-stin-ekpaideusi/).
1821 – 2021: Ρομποτική από τα Τρίκαλα για 1821 σχολεία όλης της χώρας
Ιανουάριος 2024
………………………………………………………………………………………………………………………..
Ενδοσχολική διαδικτυακή επιμόρφωση
“Η συναισθηματική ευεξία των μαθητών και η ενεργός συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία”
Στη σύγχρονη δημοκρατική εκπαίδευση διαμορφώνονται τάξεις όπου οι μαθητές αισθάνονται συναισθηματική ευεξία και παρουσιάζουν ενεργό συμμετοχή σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να διαμορφώνεται με βάση τις αρχές της παιγνιώδους και διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Έρευνες έχουν παρουσιάσει ότι για να λειτουργήσει η εκπαιδευτική διαδικασία χρειάζεται οι μαθητές να βιώνουν χαρά και ικανοποίηση σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής.
Επιμορφώτρια: Δρ. Παναγιώτα Στράτη, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας
05/12/2023
……………………………………………………………………………………………………………………….
Εθνικό Θεματικό Δικτύο «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»
Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση του δικτύου
Το πρόγραμμα της συνάντησης:
- Περιγραφή του δικτύου
- Εκπαιδευτικό υλικό – ιστοσελίδες
- Επικοινωνία μεταξύ των μελών
- Αρχές της αστικής αειφορίας
- Ερωτήσεις και Συζήτηση
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου: Χρυσούλα Αθανασίου, Γιώργος Υφαντής και Γιώργος Σλαυκίδης.
16/11/2023
…………………………….……………………………………………………………………………………
Δια ζώσης ενδοσχολική επιμόρφωση
“Συλλογικός προγραμματισμός και νέες θέσεις ευθύνης εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα”
Νέοι θεσμοί και η ουσία του ρόλου τους.
Επιμορφωτής: Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας, Διευθυντής Εσπερινού Γενικού Λυκείου Πατρών, πρ. Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 Φυσικών Επιστημών
21/10/2023