9 Μαρτίου 2024
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σ’ ένα υπέροχο εργαστήριο μαγειρικής μετατράπηκε η τάξη μας και γέμισε χαριτωμένους μικρούς μάγειρες που με κέφι και μεράκι παρασκεύασαν νόστιμο τυρόψωμο, σοκολατένιες τρουφομπαλίτσες, δροσερές σαλάτες εποχής και πολύχρωμα γευστικά φρουτοσουβλάκια!
Με τη μαγειρική τα παιδιά διδάσκονται δεξιότητες του 21ου αιώνα όπως τη δημιουργικότητα, τη συνεργατικότητα, την κριτική σκέψη.
Τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν υγιεινές διατροφικές επιλογές, να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους μαθαίνοντας καινούριες λέξεις, να ακολουθούν οδηγίες, να νιώθουν περηφάνεια κι αυτοεκτίμηση επειδή δημιούργησαν κάτι με τις δικές τους δυνάμεις και να καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους!!
Ήταν μια αξέχαστη μαγειρική γευστική εμπειρία!!
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ και στις μαμάδες που μας βοήθησαν και στηρίζουν κάθε μας προσπάθεια!!!
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γλώσσα Γ’ Δημοτικού και της ενότητα “Μικρομαγειρέματα”.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ρούσσα Ευαγγελία, δασκάλα Γ2
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,ΤΑΞΗ Γ΄ Ετικέτες: εργασίες μαθητών.