Αρχική » 2024 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2024

4/10/24 Ημέρα των ΖΩΩΝ

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου Ημέρα των Ζώων επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κτηνίατρος κος Διακοσάββας Γιώργος ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές πώς τα ζώα χρειάζονται την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη για να να είναι υγιή.Ακόμη μίλησε για τις μολύνσεις που μπορεί να πάθουν αλλά και τις χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται σε αυτά.Τόνισε την παραμέληση των ζώων με αποτέλεσμα να έχουμε τα αδέσποτα ζώα και πως μπορούμε να  τα βοηθήσουμε.Ευχαριστούμε τον κο Διακοσάββα για την επίσκεψή του στο σχολείο μας και την πολύ ωραία παρουσίαση στους μαθητές και στις μαθήτριες για τα αγαπημένα μας ζώα!

1/10/24 Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία,οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης, με τη δασκάλα τους κα Λυκοπάντη Αθηνά-Μαρία μίλησαν για την αγάπη που τρέφουν για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους! Στη συνέχεια, θέλοντας να εκφράσουν έμπρακτα την αγάπη τους, δημιούργησαν όμορφες ανθοδέσμες από χαρτόνια, γράφοντας και τις ευχές τους! Μπράβο στους/στις μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης! Συγχαρητήρια στη δασκάλα τους!

30/09/24 Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης στις 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, το Κέντρο Γλώσσας και Πολιτικής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποίησε δράσεις και ημερίδες σε σχολεία της Ελλάδας ώστε να έρθουν σε επαφή οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη μεταφραστική διαδικασία. Φέτος οι δράσεις διεξάγονται και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ). Για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο σχολείο μας μεταφραστικό εργαστήρι με τον Υποψήφιο Διδάκτωρ του Τμήματός  και μέλος του Κέντρου Γλώσσας και Πολιτικής, Χρήστο Γιαννούτσο, σε συνεργασία με τις/τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης καθώς και την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας κα Κομπορόζου Ειρήνη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να διαπιστώσουν την αξία της μετάφρασης των γλωσσών, υπό την καθοδήγηση του Διδάκτωρ κου Χρήστου Γιαννούτσου, τον ευχαριστούμε για την επίσκεψή του στο σχολείο μας!

Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση