Αρχική » 2024 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2024

Καλές διακοπές! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με αγάπη, ειρήνη, υγεία και κάθε καλό στις οικογένειές σας! Σας ενημερώνω ότι επανερχόμαστε στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα στις 13 Μαΐου 2024, ημέρα Δευτέρα.



Λήψη αρχείου

26/04/24 Οι μαθητές της Β΄ Τάξης μας προτείνουν για τις άγιες μέρες του Πάσχα!

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας ενημερώνονται για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και τα Πάθη του Kυρίου με:

  1. Οπτικό υλικό  (Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Κυρίου)
  2. Ακουστικό υλικό

α. Η Ανάσταση του Λαζάρου
β. Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα
γ. Ο Μυστικός Δείπνος
δ. Η προσευχή στη Γεσθημανή και η Σύλληψη του Ιησού
ε. Η Σταύρωση του Ιησού
στ. Η Ταφή
ζ. Η Ανάσταση
3. Ζωγραφική των Παθών
4. Διαδραστικές ασκήσεις (1, 2)
5. Puzzle (1, 2)
Μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄Τάξης καθώς και στην εκπαιδευτικό της τάξης κα Οικόνομου Αστραδενή

25/04/24 Πασχαλινές Δημιουργίες!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α΄,Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄έφτιαξαν εξαιρετικές λαμπάδες  για το Πάσχα! Μια πολύ ωραία δράση  που αρέσει πάρα πολύ στους μαθητές και τους έκανε χαρούμενους σήμερα εν όψει των διακοπών του Πάσχα! Επιπλέον οι μαθητές της Ε΄Τάξης έβαψαν αυγά με φυσικό τρόπο καθώς κι έκαναν ωραίες κατασκευές στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας! Μπράβο σε όλους κι όλες τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

22/04/24- 26/04/24 Ολυμπιακή Εβδομάδα δράσεις! Ε΄και ΣΤ΄ Τάξη!

Η 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο Σχολείο: Ένα Ταξίδι προς το Παρίσι 2024

Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» υλοποιείται από τις 22 έως τις 26 Απριλίου, υπό την επίβλεψη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), με τη χρήση της πλατφόρμας Zoom για διαδικτυακές συναντήσεις.Το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024». Ένα ταξίδι που μας παροτρύνει να ανακαλύψουμε την ιστορία και το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ταυτόχρονα μας ενθαρρύνει να αναπτύξουμε δεξιότητες και συμπεριφορές που αντανακλούν τα ιδανικά του Ολυμπισμού. Το σχολείο μας συμμετέχει με πολλή χαρά, καθώς αυτή η εβδομάδα, γεμάτη δράσεις και εκδηλώσεις, αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία για τους μαθητές μας να εμπνευστούν, να ενημερωθούν  και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από τις ιδέες και τις αξίες του Ολυμπισμού από τους αρχαίους έως τους σύγχρονους αγώνες και να ξεναγηθούμε, έστω και διαδικτυακά, σε μνημεία και μουσεία και να παρακολουθήσουμε συνεντεύξεις με Έλληνες και Ελληνίδες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.Ας ετοιμαστούμε να ζήσουμε μια εκπληκτική εβδομάδα γεμάτη γνώση, έμπνευση και αθλητισμό, που θα μας οδηγήσει στον δρόμο για το Παρίσι του 2024! Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης παρακολούθησαν την ώρα του μαθήματος των Γαλλικών με την κα Βασιλάκη Μαρία ΠΕ05, μία από τις θεματικές ενότητες για την ιδέα του Ολυμπισμού! Μπράβο στους μαθητές και στις μαθήτριες καθώς και στην εκπαιδευτικό τους! Επιπλέον οι μαθητές της Ε΄Τάξης παρακολούθησαν  την Πέμπτη 25/04/24  την σύνδεση με τίτλο « Ξενάγηση στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας», την ώρα του μαθήματος των Γαλλικών με την κα Βασιλάκη Μαρία.

23/04/24 “Ασφάλεια στο σπίτι” από την ΤΙΤΑΝ!

Σήμερα 23 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Β΄, Γ΄ και Δ΄ του σχολείου μας ενημερώθηκαν για την ασφάλεια στο σπίτι τους.Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Σπίτι» στοχεύει στη δημιουργία μίας ευρύτερης κουλτούρας, η οποία  εξασφαλίζει, κατά το δυνατόν, την ασφαλέστερη διαβίωση των παιδιών και  τη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών του μέλλοντος.Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, γίνεται επισήμανση μη ασφαλών καταστάσεων με παράλληλη παρουσίαση ασφαλών πρακτικών και ακολουθεί συζήτηση η οποία βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των αιτιών που προκαλούν τα ατυχήματα, καθώς και των τρόπων αποφυγής τους.Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο κο Πετρουγάκη Λεωνίδα, ο οποίος επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το σχολείο μας να παρουσιάσει αυτό το τόσο σημαντικό πρόγραμμα στους μαθητές  και στις μαθήτριες μας!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

19/04/24 Συμμετοχή στην προβολή της ταινίας: “Τα όριά μας”

 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον Κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ και παρακολούθησαν την ταινία-ντοκιμαντέρ: “Τα όρια μας” την οποία δημιούργησε και συμμετείχε ο κος Χατζήμπεης Ιωάννης. Το θέμα ήταν ο αθλητισμός και η ιδέα να αγωνιζόμαστε να κατακτήσουμε όλα όσα θέλουμε έστω κι αν βρίσκουμε δυσκολίες  κι εμπόδια κατά τη διαδρομή μας! Μετά το πέρας της ταινίας οι μαθητές κι οι μαθήτριες είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον πρωταγωνιστή και να λύσουν τις απορίες τους για τον αγώνα που έδωσε ο κος Χατζήμπεης να επιτύχει το στόχο του, που ήταν η συμμετοχή στο τρίαθλο. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές της ταινίας! Μπράβο και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και στους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευσαν στην προβολή!

15/04/24 Επίσκεψη στο Φυτώριο Ρόδου από τους μαθητές Α΄ και Β΄ Τάξης

Την Δευτέρα  15 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Α΄ και Β΄ Τάξης επισκέφθηκαν το Περιφερειακό Φυτώριο Ρόδου. Οι υπεύθυνοι του Φυτωρίου τους μίλησαν για τα αρωματικά φυτά της Ρόδου τους ξενάγησαν στο χώρο του Φυτωρίου και εξερεύνησαν με το μικροσκόπιο τα φύλλα και τις ιδιότητες  των φυτών. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Φυτωρίου για την πολύ ωραία ξενάγηση και την προσφορά στον κάθε μαθητή ειδικής τσάντας. Συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Σπανουδάκη Ελένη Α΄ Τάξης, Οικονόμου Αστραδενή Β΄ Τάξης  και  η εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής Καϊτατζή Θεοδώρα.

12/04/24 Ανοιξιάτικη πόρτα στην Α΄Τάξη!

 

Η εκπαιδευτικός κα Χουρδάκη Παρασκευή , ειδικότητας Αγγλικών, μεταμόρφωσε την πόρτα της Α΄Τάξης με ανοιξιάτικο περιεχόμενο! Συγχαρητήρια και την ευχαριστούμε για την ωραία νότα που έδωσε άλλο χρώμα, στην πόρτα, ανοιξιάτικο! Swing into Spring!

11/04/14 Υγιεινό πρωινό από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης!

 

Την Πέμπτη 11 Απριλίου οι μαθητές της  Γ΄τάξης ετοίμασαν υγιεινό πρωινό στο σχολείο με φρούτα, χυμούς , μέλι, μαρμελάδα και φρέσκο ψωμί! Οι μαθητές και οι μαθήτριες  χάρηκαν τη διαδικασία και παράλληλα έμαθαν κι με αυτόν τον βιωματικό τρόπο την αξία του πρωινού γεύματος αλλά και την επιλογή των υγιεινών τροφών για τους μαθητές  πόσο σημαντική είναι. Μπράβο σε όλους! και στην εκπαιδευτικό της τάξης κα Μέτσκα Παρασκευή.

10/04/24 Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης επισκέφθηκαν το οδοντιατρείο του κου Σαρταρίδη!

 

Την Τετάρτη 10 Απριλίου οι μαθητές της Γ΄Τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο οδοντιατρείο του κου Σαρταρίδη Θανάση, η επίσκεψη ακολούθησε μετά από την παρουσία του οδοντίατρου στην τάξη των μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Οι μαθητές έγιναν κι αυτοί μικροί οδοντίατροι, άκουσαν για την καθαριότητα και πρόληψη των δοντιών, καθώς και για τις τροφές που επηρεάζουν  την υγεία τους.Ευχαριστούμε τον κο Σαρταρίδη Θανάση για την υπέροχη παρουσίαση και ξενάγηση των μαθητών στο χώρο του ιατρείου του καθώς και την εταιρεία ELGYDIUM και ιδιαίτερα στον κ. Κοκκιάδη Μιχάλη για την προσφορά των ατομικών κιτ περιποίησης δοντιών στους μαθητές! Συγχαίρω τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και την εκπαιδευτικό της Γ΄ τάξης κα Μέτσκα Παρασκευή. Μπράβο σε όλους!

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση