Αρχείο ημέρας 21 Μαρτίου 2024

21/03/24 Υλικό για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου από τη Β΄Τάξη!

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των υπόδουλων Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας από τα ελληνικά εδάφη και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.
Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης οι μαθητές της Β΄ τάξης:

  1. Γνώρισαν τι γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου (ιστορικά γεγονότα)
  2. Τραγούδησαν τραγούδια:  Τα κλεφτόπουλα, Σαράντα παλικάρια, Έχε γεια, καημένε κόσμε, Το ακτινοδεμένο δισκοπότηρο (επαφή με την τέχνη και την παράδοση)
  3. Έφτιαξαν το puzzle «Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σηκώνει το λάβαρο».(παιγνιώδης μάθηση). Ετοίμασε η εκπαιδευτικός της Β΄Τάξης Οικονόμου Αστραδενή

 

21/03/24 Η Δίοδος στη Β΄Τάξη του σχολείου μας!

 

Η «Δίοδος» ξεκίνησε τη δράση της το 2000 με σκοπό την πρωτογενή  πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.  Αποτελεί μετεξέλιξη προηγούμενης δομής του Δήμου Ροδίων με παρόμοιους  στόχους και κατευθύνσεις.Απευθύνεται σε όλη την κοινότητα, αλλά και σε ειδικές πληθυσμιακές  ομάδες, όπως εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς, παιδιά-εφήβους  κ.τ.λ.
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» υλοποιεί προγράμματα αυτόνομα ή σε  συνεργασία με άλλες δομές της τοπικής κοινότητας με συναφή δράση  (σχολική κοινότητα-κέντρα δημιουργικής απασχόλησης-αθλητικά σωματεία  κ.α.) με στόχο την εκπαίδευσή τους σε προσωπικές και κοινωνικές  δεξιότητες.Ειδικότερα στα σεμινάρια παιδιών και εφήβων οι τελευταίοι μαθαίνουν να  μεγαλώνουν αξιοποιώντας ως πηγές:
Τη σχέση με τον εαυτό τους
Τη σχέση με την οικογένειά τους
Τη σχέση με την ομάδα συνομηλίκων τους
Σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας είχαν  την τιμή και τη χαρά  να υποδεχτούν και να συνομιλήσουν με   μέλος της  επιστημονικής ομάδας της Διόδου με θέμα “Το σχολείο που ονειρεύομαι”.
Ήταν μια εποικοδομητική δραστηριότητα κι ευελπιστούμε σε μια ευρύτερη  συνεργασία! έγραψε η εκπαιδευτικός της Β΄Τάξης Οικονόμου Αστραδενή. Ευχαριστούμε την κα Φτάκα Μαρία για την εξαιρετική παρουσίαση στους μαθητές και στις μαθήτριες της Β΄Τάξης!

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση