Αρχείο ημέρας 10 Μαρτίου 2024

8/03/24 Ημέρα της Γυναίκας!

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Τάξης τίμησαν την 8η Μαρτίου η οποία έχει οριστεί ως Ημέρα της Γυναίκας, μιλώντας για την ισότητα των δύο φύλων, τα δικαιώματα  και τις υποχρεώσεις τους! Τη σημαντική προσφορά των γυναικών στον κόσμο καθώς και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των δύο φύλων! Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες και στη δασκάλα τους κα Μπάτζιου Αναστασία!

Β΄ Τάξη: Δράσεις για τη Σχολική βία στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων!

Χωρίς τίτλοΤο 4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων του προγράμματος “Φίλοι για μια ζωή” της Β΄ τάξης του σχολείου μας αναφέρεται στη σχολική βία και στοχεύει τα παιδιά (α) να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους σχετικά με την πρόκληση και επίλυση των συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον, (β) να μελετήσουν περιπτώσεις συγκρούσεων και να αναζητήσουν λύσεις.1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Διερευνώνται και καταγράφονται (α) οι αιτίες που προκαλούν τις συγκρούσεις των μαθητών, β) τα βήματα που απαιτούνται για την επίλυση των συγκρούσεων και τη  συμφιλίωση των μαθητών.
2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές εξασκούνται στη διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων.
3η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές συγγράφουν ομαδοσυνεργατικά το παραμύθι “Ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μου” με θέμα τις συγκρούσεις και την επίλυσή τους και, τέλος, τραγουδούν τη “Φιλία”. Μπράβο στους/στις  μαθητές/τριες και στη δασκάλα τους κα Οικονόμου Αστραδενή!

Ε΄ Τάξη: Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας!

 Για την  Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, η οποία καθιερώθηκε για τις 6 Μαρτίου να γίνονται δράσεις στα σχολεία για το φαινόμενο αυτό.Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.Η Ε΄ Τάξη πραγματοποίησε: Προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα τον εκφοβισμό και έπειτα συζήτηση αναφορικά με καταστάσεις θυματοποίησης και πώς αντιδρούμε όταν τις παρατηρούμε γύρω μας.Δημιουργία συνθημάτων- πόστερ κατά της σχολικής βίας. Βιωματικό παιχνίδι ρόλων θύτη – θύματος Μπράβο στους μαθητές και στις μαθήτριες και στην εκπαιδευτικό τους κα Μπάτζιου Αναστασία!

1/03/24 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2024-2025



Λήψη αρχείου

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σαν σήμερα

6/9/1955: Στην Κωνσταντινούπολη ξεσπά το πογκρόμ των Τούρκων, με αφορμή την προβοκάτσια στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε εννέα ώρες καταστρέφονται 4.500 ελληνικά καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες και 37 σχολεία. Είναι η αρχή του τέλους για τον ελληνισμό της Πόλης.

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση