Αρχική » 2024 » Μάρτιος

Αρχείο μηνός Μάρτιος 2024

22/03/24 Γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

 

 

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής με μεγάλη επιτυχία η γιορτή του σχολείου μας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στη γιορτή συμμετείχαν οι μαθητές της Δ΄ Τάξης και πήραν μέρος κι μερικοί μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης, ακούστηκαν ποιήματα καθώς και το θεατρικό:” Τα πορτρέτα των ηρώων” τα οποία πήραν φωνή και μας μίλησαν για τη ζωή και το έργο τους κατά την επανάσταση του ΄21. Η γιορτή πλαισιώθηκε με χορούς στους οποίους συμμετείχαν μαθητές κι από τις τάξεις Γ΄και Ε΄. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές καθώς και στην εκπαιδευτικό κα Λανάρη Ευτυχία, η οποία είχε την οργάνωση της γιορτής καθώς και στη γυμνάστρια του σχολείου μας κα Παπαγερίδου Πελαγία η οποία ήταν υπεύθυνη για την παρουσίαση των χορών.

21/03/24 Υλικό για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου από τη Β΄Τάξη!

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των υπόδουλων Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας από τα ελληνικά εδάφη και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.
Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης οι μαθητές της Β΄ τάξης:

  1. Γνώρισαν τι γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου (ιστορικά γεγονότα)
  2. Τραγούδησαν τραγούδια:  Τα κλεφτόπουλα, Σαράντα παλικάρια, Έχε γεια, καημένε κόσμε, Το ακτινοδεμένο δισκοπότηρο (επαφή με την τέχνη και την παράδοση)
  3. Έφτιαξαν το puzzle «Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σηκώνει το λάβαρο».(παιγνιώδης μάθηση). Ετοίμασε η εκπαιδευτικός της Β΄Τάξης Οικονόμου Αστραδενή

 

21/03/24 Η Δίοδος στη Β΄Τάξη του σχολείου μας!

 

Η «Δίοδος» ξεκίνησε τη δράση της το 2000 με σκοπό την πρωτογενή  πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.  Αποτελεί μετεξέλιξη προηγούμενης δομής του Δήμου Ροδίων με παρόμοιους  στόχους και κατευθύνσεις.Απευθύνεται σε όλη την κοινότητα, αλλά και σε ειδικές πληθυσμιακές  ομάδες, όπως εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς, παιδιά-εφήβους  κ.τ.λ.
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» υλοποιεί προγράμματα αυτόνομα ή σε  συνεργασία με άλλες δομές της τοπικής κοινότητας με συναφή δράση  (σχολική κοινότητα-κέντρα δημιουργικής απασχόλησης-αθλητικά σωματεία  κ.α.) με στόχο την εκπαίδευσή τους σε προσωπικές και κοινωνικές  δεξιότητες.Ειδικότερα στα σεμινάρια παιδιών και εφήβων οι τελευταίοι μαθαίνουν να  μεγαλώνουν αξιοποιώντας ως πηγές:
Τη σχέση με τον εαυτό τους
Τη σχέση με την οικογένειά τους
Τη σχέση με την ομάδα συνομηλίκων τους
Σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας είχαν  την τιμή και τη χαρά  να υποδεχτούν και να συνομιλήσουν με   μέλος της  επιστημονικής ομάδας της Διόδου με θέμα “Το σχολείο που ονειρεύομαι”.
Ήταν μια εποικοδομητική δραστηριότητα κι ευελπιστούμε σε μια ευρύτερη  συνεργασία! έγραψε η εκπαιδευτικός της Β΄Τάξης Οικονόμου Αστραδενή. Ευχαριστούμε την κα Φτάκα Μαρία για την εξαιρετική παρουσίαση στους μαθητές και στις μαθήτριες της Β΄Τάξης!

20/03/24 2η Διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές Γ΄και Ε ΄Τάξης στο Πρόγραμμα:”Εμείς κι ο Κόσμος”

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου η 2η Συνάντηση με θέμα: “Το πλοίο πάει  σχολείο” κατά την οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον καπετάνιο του πλοίου και να γνωρίσουν τα εσωτερικά κι εξωτερικά μέρη ενός πλοίου. Παραθέτουμε απόσπασμα από το υλικό της 1ης συνάντησης και αναφορά από τη 2η συνάντηση, από τους υπεύθυνους του προγράμματος:”Εμείς κι ο Κόσμος”. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές της Γ’ και Ε΄Τάξης.”Καταρχάς, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας και το υλικό που μας αποστείλατε κατά την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος. Η βοήθειά σας ήταν καθοριστική και χωρίς εσάς δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση του προγράμματος.Συνημμένο θα βρείτε και το εκπαιδευτικό υλικό του πρώτου μαθήματος, και ακολουθούν και τα link για τα βίντεο:

  • Θαλάσσιες ζώνες και πλαστικά απορρίμματα μίας χρήσης
  • Λίλη, η θαλάσσια χελώνα
  • Ξεκινάμε μαζί για τη δεύτερη διάλεξη στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμείς κι ο Κόσμος»! Η δεύτερη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με υπεύθυνο παρουσίασης τον κ. Γιώργο Γεωργούλη, καθηγητή Ναυτιλιακής Πολιτικής σε συνεργασία με την κα Λεκάκου, Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.Στο πλαίσιο της παρουσίασης «Το πλοίο πάει σχολείο» θα γίνει μια εισαγωγή στα ναυτικά επαγγέλματα και στη ναυτιλιακή πολιτική, ενώ θα γίνει και σύνδεση με έναν καπετάνιο εν πλω. Για τον λόγο αυτόν, παρακαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιθυμούν, να ετοιμάσουν ερωτήσεις προς τον καπετάνιο και το πλήρωμα. Η πρώτη παρουσίαση εντάσσεται στον πυλώνα 2. Ναυτιλία και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πυλώνες που θα παρουσιαστούν μέχρι και τον Μάιο.”
  • Παρουσίαση – Η θάλασσα είναι ζωή

15/03/24 Αποκριάτικο πάρτι! Καλές Αποκριές! Καλή Σαρακοστή!

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το αποκριάτικο πάρτι για τον εορτασμό των φετινών  Αποκριών, γέμισε το σχολείο από μία ωραία πανδαισία χρωμάτων και ήχων!  Έγιναν  κατασκευές όπως μάσκες και χαρταετοί, οι μαθητές χόρεψαν, πήραν μέρος στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, στο τέλος πήραν μέρος στο διαγωνισμό για την καλύτερη στολή! Φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της Β΄ τάξης μπορείτε να δείτε εδώ. Μπράβο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς! Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά φαγητών και γλυκών για το μπουφέ των μαθητών! Ευχόμαστε σε όλους Καλές Αποκριές και Καλή Σαρακοστή!

14/03/14 Επιμορφωτική συνάντηση για την τεχνητή νοημοσύνη!

 

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας με θέμα:” Η αξιοποίηση των εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης στη σχολική τάξη.” Καλεσμένος μας ήταν ο κος Σπύρου Σπύρος, Διευθυντής Δημοτικού ,στο  Κολλέγιο Ρόδου, ο οποίος μας παρουσίασε μια σειρά  χρήσιμων εφαρμογών  ως εργαλεία για την οργάνωση και τη διδασκαλία στην τάξη. Ευχαριστούμε τον κο Σπύρου, ο οποίος δέχτηκε την πρόσκλησή μας να έρθει στο σχολείο μας και να πραγματοποιήσει αυτή την εξαιρετική παρουσίαση!

12/03/24 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Ιππικό Όμιλο “Κάδμος”από τις τάξεις Α΄, Β΄ και Ε΄

 

Την Τρίτη 12 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των μικρών τάξεων  Α΄, Β΄ και η Ε΄τάξη επισκέφθηκαν τον Ιππικό Όμιλο “Κάδμος”, ξεναγήθηκαν στο χώρο , είδαν τα άλογα και έκαναν ένα μικρό περίπατο με αυτά , μετά έπαιξαν παιχνίδια. Μια σημαντική βιωματική δράση για τους/τις μαθητές /τριες να έρθουν κοντά σε αυτά τα υπέροχα ζώα. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Σπανουδάκη Έλενη, Α΄ Τάξη, Οικονόμου Αστραδενή Β΄Τάξη, Μπάτζιου Αναστασία Ε΄Τάξη και η εκπαιδευτικός κα Κωβαίου Παναγιώτα.

8/03/24 Ημέρα της Γυναίκας!

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Τάξης τίμησαν την 8η Μαρτίου η οποία έχει οριστεί ως Ημέρα της Γυναίκας, μιλώντας για την ισότητα των δύο φύλων, τα δικαιώματα  και τις υποχρεώσεις τους! Τη σημαντική προσφορά των γυναικών στον κόσμο καθώς και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των δύο φύλων! Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες και στη δασκάλα τους κα Μπάτζιου Αναστασία!

Β΄ Τάξη: Δράσεις για τη Σχολική βία στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων!

Χωρίς τίτλοΤο 4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων του προγράμματος “Φίλοι για μια ζωή” της Β΄ τάξης του σχολείου μας αναφέρεται στη σχολική βία και στοχεύει τα παιδιά (α) να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους σχετικά με την πρόκληση και επίλυση των συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον, (β) να μελετήσουν περιπτώσεις συγκρούσεων και να αναζητήσουν λύσεις.1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Διερευνώνται και καταγράφονται (α) οι αιτίες που προκαλούν τις συγκρούσεις των μαθητών, β) τα βήματα που απαιτούνται για την επίλυση των συγκρούσεων και τη  συμφιλίωση των μαθητών.
2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές εξασκούνται στη διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων.
3η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Οι μαθητές συγγράφουν ομαδοσυνεργατικά το παραμύθι “Ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μου” με θέμα τις συγκρούσεις και την επίλυσή τους και, τέλος, τραγουδούν τη “Φιλία”. Μπράβο στους/στις  μαθητές/τριες και στη δασκάλα τους κα Οικονόμου Αστραδενή!

Ε΄ Τάξη: Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας!

 Για την  Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, η οποία καθιερώθηκε για τις 6 Μαρτίου να γίνονται δράσεις στα σχολεία για το φαινόμενο αυτό.Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.Η Ε΄ Τάξη πραγματοποίησε: Προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα τον εκφοβισμό και έπειτα συζήτηση αναφορικά με καταστάσεις θυματοποίησης και πώς αντιδρούμε όταν τις παρατηρούμε γύρω μας.Δημιουργία συνθημάτων- πόστερ κατά της σχολικής βίας. Βιωματικό παιχνίδι ρόλων θύτη – θύματος Μπράβο στους μαθητές και στις μαθήτριες και στην εκπαιδευτικό τους κα Μπάτζιου Αναστασία!
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σαν σήμερα

6/9/1955: Στην Κωνσταντινούπολη ξεσπά το πογκρόμ των Τούρκων, με αφορμή την προβοκάτσια στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε εννέα ώρες καταστρέφονται 4.500 ελληνικά καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες και 37 σχολεία. Είναι η αρχή του τέλους για τον ελληνισμό της Πόλης.

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση