Αρχική » 2024 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2024

Γ΄ Τάξη: Η υγιεινή των δοντιών μας!

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου  επισκέφτηκε  την Γ΄ Τάξη ο οδοντίατρος κ. Θανάσης Σαρταρίδης. Ενημέρωσε τους μαθητές για τις “αρρώστιες των δοντιών”, τον σωστό τρόπο πλυσίματος δοντιών και την πρόληψη. Ασχοληθήκαμε με τη κατασκευή του στόματος, μιλήσαμε για τις βλαβερές ουσίες και δημιουργήσαμε το δικό μας βιβλίο για την περιποίηση των δοντιών.Μπράβο στους μαθητές και στην εκπαιδευτικό της τάξης κα Μέτσκα Παρασκευή

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 2/03/24

Σας ενημερώνουμε ότι ο Διαγωνισμός Χαρισμάθειας θα διεξαχθεί στο σχολείο μας στις 2 Μαρτίου 2024 ημέρα Σάββατο. Η  ώρα έναρξης του διαγωνισμού θα είναι στις 10:30π.μ ως 12:30μ.μ , οι μαθητές οι οποίοι θα πάρουν μέρος, να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο από τις 10:00π.μ.  Οι εξεταζόμενοι να έχουν μαζί τους μολύβι, γόμα μερικές σελίδες Α4 καθώς νερό κι ίσως και κάποιο σνακ που επιθυμούν.



Λήψη αρχείου

Ευχαριστήριο Μήνυμα- Δωρεά Βιβλίων στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας!

 

Ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά βιβλίων την library4all.com,  η οποία  πρόσφερε στο σχολείο μας μια σειρά παιδικών βιβλίων  και εμπλουτίσαμε έτσι τη νεοσύστατη βιβλιοθήκη μας.Οι μαθητές μας χάρηκαν  γι΄αυτό  πάρα πολύ! Η Διευθύντρια κι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας!

23/02/24 Συμμετοχή στο πρόγραμμα της Hellenic Hull και HELMEPA

 

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο οργανώνεται από την Hellenic Hull και HELMEPA  σε συνεργασία με όλα τα νησιά του Αιγαίου, το θέμα είναι η σημαντική προσφορά της θάλασσας. Το μάθημα είχε τίτλο: «Βουτιά στη Γνώση» και συμμετείχαν στην ομάδα την οποία είναι το σχολείο μας και δηλώνει τη συμμετοχή της Ρόδου  και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ανάφης,Καστελόριζου, Σχοινούσας, Σίκινου και Αντίπαρου. Οι τάξεις οι οποίες συμμετέχουν είναι η Γ΄ Τάξη και η Ε΄ Τάξη.Μετά την ενδιαφέρουσα παρουσίαση αναφορικά με τη ζωή στη θάλασσα και τη ρύπανση αυτής με τους χιλιάδες τόνους απορριμμάτων που καταλήγουν σε αυτή, ακολούθησε συγγραφή έκθεσης από τα παιδιά με θέμα « Τι θα κάνατε εσείς για να σώσετε τις θάλασσες από το πλαστικό;» Μια ωραία παρουσίαση και δράση ! Ευχαριστούμε την υπεύθυνη του προγράμματος κα Σκόνδρα Ιωάννα και περιμένουμε με ανυπομονησία το δεύτερο μάθημα! Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Μέτσκα Παρασκευή Γ΄ Τάξη  και  Μπάτζιου Αναστασία Ε΄ Τάξη.

22/02/24 Η Δίοδος στο σχολείο μας!

 

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας η κα Κρητικού Σωτηρία από τη ΔΙΟΔΟ Ρόδου  για να πραγματοποιήσει  τη δράση  “Ομαδομαζέματα” με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης, μια σημαντική δράση που προάγει την ομαδικότητα μέσα από το παιχνίδι. Ευχαριστούμε την κα Κρητικού για την επίσκεψή της στο σχολείο μας!

21/02/24 Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας!

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν ένα εργαστήριο σε συνεργασία με το κο. Γιαννούτσο Χρήστο, υποψήφιο Διδάκτωρ στο Κέντρο Γλώσσας και Πολιτικής, τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και την καθηγήτρια Αγγλικών, κα  Χουρδάκη Παρασκευή. Οι μαθητές μαθαίνουν τις επίσημες γλώσσες της ευρωπαϊκής ένωσης και καλούνται να αποδώσουν διαλόγους από απόσπασμα της ταινίας “Σρεκ 2” στη μητρική τους γλώσσα ενισχύοντας τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. “Άραγε, πόσοι μαθητές ψήφισαν τη σωστή απόδοση των ελληνικών από το αγγλικό απόσπασμα και ποιοι μαθητές μας έδωσαν αποδόσεις στις δικές τους μητρικές γλώσσες; Μια ξένη γλώσσα κατακτάται μόνο από στείρα αποστήθιση με λίστα λέξεων ή είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία και εμπλέκονται πολλοί παράγοντες ; Ένα είναι σίγουρο οι μαθητές μας έμαθαν, γέλασαν και έγιναν  για λίγο μικροί μεταφραστές εν δράσει.” Ευχαριστούμε τον κο Γιαννούτσο Χρήστο, για την επίσκεψη στο σχολείο μας καθώς και την κα Χουρδάκη Παρασκευή για την ωραία δράση που ετοίμασαν την ημέρα αυτή.

20/02/24 Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ιππικό Όμιλο Κάδμο!

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄και  ΣΤ΄επισκέφθηκαν τον Ιππικό Όμιλο “Κάδμος” , οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους στους χώρους του ομίλου, είδαν από κοντά τα άλογα αλλά και έκαναν και μία βόλτα με το άλογο. Κατόπιν  κάθισαν ξεκουράστηκαν και έπαιξαν στους ωραίους χώρους. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του  ομίλου. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Μέτσκα Παρασκευή , Γ΄ Τάξη, Λανάρη Έφη, Δ΄ Τάξη και Σαρατσιώτης Γρηγόρης ΣΤ΄ Τάξη καθώς και η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης Ζαχαράκη Αθηνά -Μιχαλίτσα.

14/02/24 Οι μαθητές της Α΄Τάξης μας στέλνουν την αγάπη τους!

Την  Τετάρτη14 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές της Α΄ Τάξης έφτιαξαν ωραίες κάρτες αγάπης για να δώσουν στους γονείς τους! Πολύ ωραία ιδέα! Μπράβο στους μαθητές και στη δασκάλα τους κα Σπανουδάκη Ελένη

7/02/24 Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο!

ουσεί

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη της Παλιάς Πόλης όπου ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους στον πλούτο των βιβλίων καθώς και στους χώρους της βιβλιοθήκης με τις σπάνιες συλλογές βιβλίων. Κατόπιν οι μαθητές επισκέφθηκαν  το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου  τους περίμενε ο κος Τριανταφύλλου Μιχάλης για να τους ξεναγήσει στους θησαυρούς του Μουσείου. Ευχαριστούμε τον κο Τριανταφύλλου Μιχάλη για την εξαιρετική ξενάγηση καθώς και τους εκπαιδευτικούς κα Μπάτζιου Αναστασία Ε΄ Τάξης και κο Σαρατσιώτη Γρηγόρη ΣΤ΄ Τάξης καθώς και την κα Ζαχαράκη Αθηνά -Μιχαλίτσα, εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης,  οι οποίοι συνόδευσαν, τους μαθητές στην εκπαιδευτική επίσκεψη! Μπράβο σε όλους!

2/02/24 Η ΕΥΘΥΤΑ στο σχολείο μας!

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 μέλη της ΕΥΘΥΤΑ επισκέφτηκαν το σχολείο μας με σκοπό να ενημερώσουν τους μαθητές μας για τους κανόνες της οδικής ασφάλειας.
Η Εταιρία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου – στηρίζεται στη δράση εθελοντών που από το 2004 μέχρι σήμερα πραγματοποιεί μια σειρά δράσεις για τον μηδενισμό των απωλειών ανθρωπίνων ζωών σε τροχαία ατυχήματα. Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δράσεις της ΕΥΘΥΤΑ σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται έχοντας ως πρότυπο ευρωπαϊκά προγράμματα για την οδική ασφάλεια, προγράμματα αντίστοιχων φορέων της Ε.Ε, του Ο.Η.Ε, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, της Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών 2011-2020, της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την οδική Ασφάλεια και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων που καθιερώθηκε με πρόταση της FEVR (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) συμβούλου του ΟΗΕ.

Σκοπός της είναι:
Η υποστήριξη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων από ειδικούς συμβούλους,

Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των θυμάτων (ηθική υποστήριξη),

Η ανάληψη κοινής προσπάθειας για την προστασία ιδιαίτερα ευάλωτων ηλικιών (παιδιών, ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρίες).

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ τα οποία ήρθαν στο σχολείο μας και έδειξαν στους μαθητές μας, βασικούς κανόνες για την κυκλοφορία στους δρόμους πεζών και οδηγών!

Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή της Β΄ τάξης του σχολείου μας στη δράση.

 

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση