Αρχική » 2023 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2023

17/11/23 Εορτασμός Πολυτεχνείου, επέτειος 50 χρόνων από το Νοέμβρη του ’73

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη γιορτάσαμε στο σχολείο μας την 50η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στο καθεστώς της δικτατορίας. Οι μαθητές ζωγράφισαν και άκουσαν τραγούδια γραμμένα για τη γιορτή αυτή, για την κατάκτηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έγραψαν τα ιστορικά πλέον συνθήματα:” ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” και   “ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ” Παρουσιάστηκαν τα γεγονότα μέσα από βίντεο  και αφηγήσεις  εκείνων που τα έζησαν τότε. Χρόνια Πολλά σε όλους!

1. Ενημερώθηκαν για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου με πολυμεσική εφαρμογή.
2. Τραγούδησαν σχετικά τραγούδια, τον Παλιάτσο και τα Παπαγαλάκια.
3. Έλυσαν το σταυρόλεξο του Πολυτεχνείου.
4. Έφτιαξαν το puzzle της προτομής που βρίσκεται στην αυλή του Πολυτεχνείου.
5. Χρωμάτισαν σχετικές εικόνες. (Υλικό παρουσίασης από τη Β΄ Τάξη)

15/11/23 Επίσκεψη στο ΚΠΕ Πεταλούδων από την Ε΄ και ΣΤ΄Τάξη

Εργαστήριο Δεξιοτήτων: Ε΄- Στ´ 1η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον

Θεματικός κύκλος: Οικολογικό Αποτύπωμα Διατροφής

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:  Μπάτζιου Αναστασία – Σαρατσιώτης Γρηγόρης

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων οι μαθητές της Ε΄ & Στ´ Δημοτικού ασχολήθηκαν με την κατανόηση της έννοιας του «Οικολογικού Αποτυπώματος», διευρευνώντας ατομικά την ατομική τους «οικολογική σπατάλη» σε σχέση με το μερίδιο που τους είναι διαθέσιμο από τον πλανήτη που ζουν! Επιπλέον, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου προκειμένου να αντιληφθούν καλύτερα το οικολογικό αποτύπωμα διατροφής! Μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η διατροφή όχι μόνο για την υγεία τους αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον! Μπράβο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους για τις δράσεις τους!

14/11/23 To εκπαιδευτικό θέατρο “Τεχνόπολις” στο σχολείο μας!

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας το εκπαιδευτικό θέατρο Τεχνόπολις με το βιωματικό εργαστήρι: “Ο Σίμος κι ο σεισμός”. Το εργαστήρι το οποίο περιείχε και βιωματικό παιχνίδι με μουσική , παρακολούθησαν οι μαθητές των μικρών τάξεων. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους οι οποίοι ήρθαν στο σχολείο μας και χάρισαν στους μαθητές έναν διαφορετικό τρόπο μάθησης της αντιμετώπισης των σεισμών.

Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση