Αρχική » 2023 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2023

28/10/2023 Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 η καθιερωμένη παρέλαση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων, αφού προηγήθηκε η δοξολογία τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κρεμαστή.Οι μαθητές μας  τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους και την παρέλαση,  τους ήρωες του πολέμου για την αυτοθυσία τους, μπροστά στις κακουχίες το κρύο και την πείνα να δώσουν τη  μάχη για την ελευθερία! Να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη και σε όλο τον κόσμο να επικρατεί ειρήνη. Τους μαθητές   συνόδευσαν η Διευθύντρια κα Καραπιπέρη Θεοδώρα και οι εκπαιδευτικοί: Παπαγερίδου Πελαγία , η γυμνάστρια του σχολείου μας, η κα Μέτσκα Παρασκευή και ο κος Σαρατσιώτης Γρηγόρης. Χρόνια πολλά σε όλους!

27/10/23 Οι μαθητές ετοιμάζουν κατασκευές για το ιστορικό ΟΧΙ!

 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου  οι μαθητές πραγματοποίησαν στις τάξεις τους αφιερώματα για την επέτειο της  μεγάλης γιορτής του έπους του ’40. Ζωγράφισαν το ιστορικό ΟΧΙ, τη σημαία μας αλλά και το περιστέρι της ειρήνης επηρεασμένοι από το κοντινό πόλεμο που συμβαίνει στις μέρες μας! Χρόνια πολλά σε όλους!

Υλικό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

1. Τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; (ψηφιακή αφήγηση)

2. Διαδραστικές ασκήσεις εμπέδωσης

3. Σταυρόλεξο της 28ης Οκτωβρίου

4. Σκηνή πολέμου 1 (παζλ)

5. Σκηνή πολέμου 2 (παζλ)

6. Παιδιά της Ελλάδας (τραγούδι)

7. Κορόιδο Μουσολίνι (τραγούδι)

8. Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του (τραγούδι)

Το υλικό επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός της Β΄ Τάξης Οικονόμου Αστραδενή

Εργαστήρια Δεξιοτήτων Β΄ Τάξη

2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ Β ΤΑΞΗ

Στο 1ο Εργαστήριο “Γνωριζόμαστε, παιδιά;”  του πρώτου προγράμματος Εργαστηρίων Δεξιοτήτων “Οι συμμαθητές μου κι εγώ”  οι μαθητές της Β΄ τάξης του Σχολείου μας γνωρίζουν περισσότερο ο ένας τον άλλο, δημιουργούν ομάδες συνεργασίας και θέτουν τους κανόνες τους.
1η Δραστηριότητα: Δασκάλα και μαθητές συστηνόμαστε μεταξύ μας.
2η Δραστηριότητα: Συναποφασίζουμε το θέμα του προγράμματος.
3η Δραστηριότητα: Δημιουργούμε τις ομάδες συνεργασίας μας και θέτουμε τους κανόνες.
Φωτογραφίες από την 3η Δραστηριότητα  

Στο 2ο Εργαστήριο “Ποιος/ποια είμαι;”  του προγράμματος δεξιοτήτων «Οι συμμαθητές μου κι εγώ» της Β΄ τάξης  τα παιδιά παρουσιάζουν την πορεία της διαδρομής τους από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα και αντιλαμβάνονται  τις αλλαγές  στο σώμα και στη ζωή τους. Αναγνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους αλλά και των συμμαθητών τους και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους.

1η Δραστηριότητα: Καταγράφουν στις ακτίνες του ήλιου το αγαπημένο τους χρώμα, φαγητό, παιχνίδι, πρόσωπο, μάθημα, γλυκό (Φύλλο Εργασίας 1).
2η Δραστηριότητα: Κάθε παιδί αναφέρεται στις αλλαγές που παρατηρεί από τη γέννησή του ως τώρα δείχνοντας τις φωτογραφίες του.
3η Δραστηριότητα: Καταγράφουν τις αλλαγές  στην εφτάχρονη ζωή τους (Φύλλο Εργασίας 2) και συζητούν  τι τους αρέσει και τι όχι.
Εδώ μπορείτε να δείτε τις προτιμήσεις των μαθητών

Το υλικό επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Οικονόμου Αστραδενή της Β΄Τάξης

Ευχαριστήριο μήνυμα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  του Σχολείου μας για την προσφορά του, όπως το βάψιμο του χώρου που βρίσκεται στο υπόγειο όπου δημιουργήθηκε το κυλικείο καθώς κι ο χώρος για το φαγητό των μαθητών την ώρα του Ολοήμερου προγράμματος. Ειδικά την κα Γεράκη Ευδοκία, η οποία  ζωγράφισε στον προαύλιο χώρο όλα τα παιχνίδια και τις θέσεις για τους μαθητές ανά τάξη, όπως και την τοποθέτηση χρωματιστών μολυβιών στις σκάλες με ωραία μηνύματα! Επιπλέον συγχαίρουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ειδικότερα τον Πρόεδρο κο Τσάγκο Μάριο, την κα Χριστοδούλου Δέσποινα, την κα Μπιλλιά Κατερίνα και τον κο Φαρμακίδη Νίκο για την ετοιμασία των κουρτινών  για τα παράθυρα των αιθουσών. Ευχαριστώ τον κο Κλαδάκη Εμμανουήλ για τη βοήθεια του στην μεταφορά των δέντρων αλλά και στη βοήθεια για το φύτεμα στον προαύλιο χώρο.  Η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό σας συγχαίρουν όλους για την συνεχή προσφορά σας στο σχολείο!

10/10/23 Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στις 10 0κτωβρίου οι μαθητές όλων των τάξεων συνεργάστηκαν κι έφτιαξαν ένα ταμπλό με τα συναισθήματα που νιώθουν τα παιδιά στο σχολείο κι όχι μόνο! Μπράβο σε όλους τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους!

Η Ψυχική Υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ορίζεται ως “η κατάσταση ευεξίας όπου κάθε άτομο αντιμετωπίζει με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό του περιβάλλον και όχι απλά η απουσία ενός προβλήματος ή μιας «διαταραχής»”.Σε γενικές γραμμές το να είναι κάποιος ψυχικά υγιής προϋποθέτει σύμφωνα με τον ορισμό μια σειρά από παράγοντες όπως:

-σωματική υγεία
-αυτοεκτίμηση
-εργασία ή δυνατότητα εργασίας, απασχόληση
-κοινωνικό περιβάλλον
-στενό υποστηρικτικό περιβάλλον, όχι απλά φίλους αλλά καλούς φίλους κ.λπ.

Οι μαθητές του Σχολείου μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, δηλαδή την 10η Οκτώβρη, ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά, τις προϋποθέσεις και τη σημασία της στην καθημερινότητά μας με πολυτροπικά μέσα (παρουσίαση, βίντεο). Στη συνέχεια καταπιάστηκαν με ευχάριστες και παιγνιώδεις δραστηριότητες (διαδραστικές ασκήσεις και κατασκευή αφίσας).

  1. Παρουσίαση (με ενσωματωμένα video)
  2. Διαδραστικές ασκήσεις

Το υλικό ετοίμασε η εκπαιδευτικός της Β΄ Τάξης  Οικονόμου Αστραδενή

 

2/10/23 Ανοίγει το Κυλικείο του σχολείου μας!

Αγαπητοί Γονείς, σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Δευτέρα 2 Οκτωβρίου αρχίζει τη λειτουργία του το Κυλικείο του σχολείου μας! Η κ. Ζόγκα Χριστίνα θα είναι η υπεύθυνη , η οποία θα ετοιμάζει καθημερινά πολύ ωραίες νοστιμιές για τους μαθητές μας!  Το Κυλικείο μας θα λειτουργεί στο υπόγειο του σχολείου στον πολύ ωραίο χώρο που διαμορφώθηκε με τη βοήθεια όλων!  Θα ενημερωθείτε και με το αντίστοιχο φυλλάδιο με τον τιμοκατάλογο και τα ωραία που θα προσφέρονται! Ευχόμαστε Καλή αρχή στην κα Χριστίνα και Καλές δουλειές!

Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση