Το Σχολείο μας

DSCN1184

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου βρίσκεται στα Πηγάδια, πρωτεύουσα της Καρπάθου. Λειτουργεί με 8 τμήματα διδασκαλίας στα οποία φοιτούν 141 μαθητές και μαθήτριες. Το σχολείο λειτουργεί με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές διδάσκονται  Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Φυσικά, Ιστορία, Θρησκευτικά, Γεωγραφία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Μουσική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Πληροφορική και Φυσική Αγωγή. Το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου αποτελείται από 19 δασκάλους και καθηγητές ειδικοτήτων. Η πρωινή ζώνη λειτουργεί ως τις 13:15, ενώ το Ολοήμερο Πρόγραμμα ως τις 16:00. Λειτουργεί Τμήμα Ένταξης και υποστηρίζεται από ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης), η οποία αποτελείται από Σχολικό Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και το Δάσκαλο Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Ένταξης.

Το σχολείο μας στεγάζεται σε ένα σύγχρονο και καλοδιατηρημένο κτίριο κοντά στο κέντρο των Πηγαδίων. Οι τάξεις του κτιρίου είναι ευρύχωρες και κλιματιζόμενες, ενώ κάθε μια διαθέτει την τελευταία τεχνολογία σε εξοπλισμό: Διαδραστικούς πίνακες Smartboard, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο προσφέροντας τεράστιες εκπαιδευτικές δυνατότητες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το σχολείο διαθέτει Σχολική Βιβλιοθήκη, Εργαστήριο Πληροφορικής και Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στην οποία γίνονται πολλές εκδηλώσεις μετατρέποντας το Σχολείο μονάδα μόρφωσης για εκπαιδευτικούς, γονείς και για την ευρύτερη  κοινωνία.

Στο Σχολείο εκπονούνται εκπαιδευτικά προγράμματα στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης που προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα να ασχοληθούν με θέματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, αγωγής υγείας, με δράσεις που δημιουργούν το πέρασμα του Σχολείου στην κοινωνία.

Λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1998, όταν προέκυψε η ανάγκη για ένα δεύτερο Σχολείο στα Πηγάδια λόγω μεγάλου αριθμού μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου «Ποτίδαιον».

Οι διατελέσαντες Διευθυντές του Σχολείου ήταν:

Ο κ. Αριστείδης Χατζηκωστής, ο πρώτος διευθυντής του Σχολείου από το 1998 έως το 2009.

Ο κ. Νικόλαος Ανδρέου από το σχολικό έτος 2009-2010 μέχρι και τον Ιούνιο του 2014.

H κα Αναστασία Βδοκάκη, κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

 Η κα  Καλλιόπη Ιωαννίδου από το σχολικό έτος 2015-2016 και το σχολικό έτος 2016-2017 έως σήμερα.

Βασικός μας σκοπός και όραμα είναι  η σχολική μας μονάδα να προάγει την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση του νησιού, να καλλιεργεί τον εθελοντισμό, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, να υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διαμορφώνει  ενεργούς και δημιουργικούς μαθητές. 

 Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια 

Καλλιόπη Ν. Ιωαννίδου

DSCN1194 DSCN1187 DSCN1177 DSCN2184