2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας-Ευρωπαϊκές Δράσεις 2025-2026

Μια ακόμη ξεχωριστή σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας, γεμάτη ευρωπαϊκές συνεργασίες, καινοτόμες δράσεις και πολύτιμες εμπειρίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η χρονιά ξεκίνησε με την υποδοχή των εταίρων μας από τη Σερβία και την Πολωνία στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ «1, 2, 3 Power in Me!», όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν σε δραστηριότητες που προάγουν την αυτοεκτίμηση, τη συμπερίληψη και τη διαπολιτισμική κατανόηση.

Παράλληλα, το σχολείο μας λειτούργησε ως σχολείο υποδοχής εκπαιδευτικών από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Λετονία, ενισχύοντας την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη διεθνή συνεργασία. Οι εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν επίσης σε δράσεις job shadowing στην Τσεχία και την Ιταλία, αποκτώντας νέες γνώσεις και εμπειρίες που αξιοποιούνται ήδη στην καθημερινή σχολική πρακτική.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η πρόσκληση που λάβαμε για συμμετοχή ως guest speaker σε σχολείο της Ιταλίας, αναγνωρίζοντας το έργο και την ευρωπαϊκή πορεία του σχολείου μας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά σε προγράμματα Erasmus+ και eTwinning, δημιούργησαν κοινά έργα με Ευρωπαίους εταίρους, ανέπτυξαν γλωσσικές, κοινωνικές και ψηφιακές δεξιότητες και γνώρισαν νέους πολιτισμούς μέσα από ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους Ευρωπαίους συνεργάτες μας που συνέβαλαν στην επιτυχία των δράσεων. Με ενθουσιασμό αναμένουμε και τα αποτελέσματα των νέων προτάσεων και πρωτοβουλιών που έχουμε καταθέσει για το μέλλον