ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας σας εύχονται Καλό Πάσχα.

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου να είναι Ανάσταση ελπίδας για όλους, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο,  πιο ειρηνικό,  για έναν κόσμο  δημιουργικό  και  ευτυχισμένο.

Είθε  η  φετινή  Λαμπρή  να  αποτελέσει  μήνυμα  αναγέννησης  για  όλο τον  κόσμο και  για τον τόπο μας !

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών

https://www.minedu.gov.gr/rss/44626-10-04-2020-dt-paratasi-apagorefsis-leitourgias-ekpaideftikon-domon-eos-kai-10-5-2020

ΥΠΑΙΘΠαράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Οδηγίες για τα παιδιά και τους γονείς σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19

Του Διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθηγητή Γερ. Κολαΐτη

Η πανδημία του νέου Κορωνοϊού COVID-19 και οι αλλαγές που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα δημιουργεί αισθήματα ανησυχίας, ανασφάλειας και άγχους σε άτομα κάθε ηλικίας και ειδικά στα παιδιά και τους εφήβους.

Το κλείσιμο των σχολείων, η αναβολή ή ακύρωση δραστηριοτήτων, η απομάκρυνση από τους φίλους καθώς και η απομόνωση από άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας και τον κοινωνικό περίγυρο, είναι αναμενόμενο να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα και αντιδράσεις ανάλογες με την ηλικία των παιδιών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις άγνωστες μέχρι σήμερα. Είναι απαραίτητο να διατηρείται μια καλή επαφή με το παιδί ώστε να συζητούνται θέματα που αφορούν στην πανδημία και να του δίνεται η δυνατότητα να εκφράζει ερωτήματα, φόβους και συναισθήματα.

Παρότι η αντίδραση του κάθε παιδιού μπορεί να είναι διαφορετική, οι παρακάτω γενικές οδηγίες μπορούν να φανούν χρήσιμες στους γονείς.

▶ Είναι σημαντικό να συζητάτε με το παιδί σας για όλα όσα συμβαίνουν, με τρόπο ειλικρινή αλλά προσαρμοσμένο στην ηλικία του. Παραμείνετε ήρεμοι και καθησυχαστικοί, η αντίδρασή του θα επηρεαστεί από τη δική σας.

▶ Μπορείτε να ξεκινήσετε ρωτώντας το τί ήδη γνωρίζει ή τί έχει ακούσει. Προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις του με καθησυχαστικό τρόπο, ακόμα και αν δεν γνωρίζετε όλες τις απαντήσεις.Λάβετε υπ’ όψη ότι οι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις είναι ένας τρόπος του παιδιού να κατανοήσει αυτό που του συμβαίνει και να καταπολεμήσει το άγχος του. Απαντήστε του όσες φορές κι αν χρειαστεί.

▶ Αναγνωρίστε και συζητήστε μαζί του τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του. Είναι σημαντικό να αισθάνεται ότι αναγνωρίζετε και σέβεστε τις ανησυχίες του σχετικά με ό,τι του συμβαίνει.

▶ Συζητήστε μαζί του αναφορικά με την ποιότητα και ακρίβεια των πληροφοριών που μεταδίδονται στα ΜΜΕ σχετικά με τον Κορωνοϊό και καθοδηγήστε το να αναζητήσει έγκυρες, ανάλογες της ηλικίας και της δυνατότητάς του, πληροφορίες στο διαδίκτυο (π.χ. ενημερωτικά δελτία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας).

▶ Να θυμάστε ότι τα παιδιά χρειάζονται πληροφορίες και απαντήσεις που να είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία τους και να χρησιμοποιείτε λέξεις και έννοιες που μπορούν να κατανοήσουν. Επίσης, ορισμένες φορές τα παιδιά ζητούν επαναλαμβανόμενες απαντήσεις για την ίδια ερώτηση, προκειμένου να πάρουν επιβεβαίωση ότι όλα πάνε καλά και να νιώσουν ασφάλεια.

▶ Παιδιά που έχουν βιώσει στο παρελθόν σοβαρές ασθένειες, φυσικές καταστροφές ή απώλειες είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ειδήσεις που προβάλουν την εξάπλωση της πανδημίας στα κοινωνικά δίκτυα.

▶ Είναι αναμενόμενο να γεννηθούν φόβοι στο παιδί σας σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια του ίδιου και των οικείων του. Καθησυχάστε το ότι είναι ασφαλές στο σπίτι και εξηγήστε του ότι μένοντας μέσα προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους.

▶ Εξηγήστε του ότι οι πιθανότητες να νοσήσει σοβαρά είναι ελάχιστες, αλλά ακόμα κι αν αισθανθεί άσχημα, θα είστε εκεί για να το φροντίσετε. Καθησυχάστε το ότι αν αρρωστήσει κάποιος από τους ενήλικες της οικογένειας, εκείνο θα έχει την κατάλληλη φροντίδα.

▶ Τα παιδιά προσωποποιούν καταστάσεις και ενδέχεται να ανησυχούν, όχι μόνο για την προσωπική τους ασφάλεια ή γι’ αυτή της οικογένειάς τους, αλλά και για αγαπημένα πρόσωπα όπως π.χ. φίλους ή συγγενείς.∆ώστε τους την ευκαιρία να επικοινωνούν μαζί τους, μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου.

▶ ∆ιαβεβαιώστε το παιδί σας πως εξειδικευμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν όσους έχουν προσβληθεί από τον Κορωνοϊό. Είναι μια καλή ευκαιρία να του μάθετε πως όταν συμβαίνει κάτι άσχημο, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν.

▶ ∆ιατηρήστε, όσο το δυνατό, μία σταθερή, καθημερινή ρουτίνα δίνοντας έτσι στο παιδί μια αίσθηση ασφάλειας. Αφιερώστε χρόνο σε ευχάριστες δραστηριότητες (βιβλία, ζωγραφική, κατασκευές, επιτραπέζια κ.λπ.) οι οποίες θα βοηθήσουν να μειωθεί το άγχος του.

▶ Ενθαρρύνετέ το να συνεχίσει τις σχολικές δραστηριότητές του, μέσω της εγκεκριμένης και οργανωμένης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κατά τις δυνατότητες που έχετε και βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

▶ Το παιδί σας αντιδρά ανάλογα με τον τρόπο που αντιδράτε εσείς κατά την πανδημία του Κορωνοϊού. Να είστε καθησυχαστικοί και να το διαβεβαιώνετε ότι είναι ασφαλές, αποφεύγοντας μη ρεαλιστικές υποσχέσεις.

▶ Έχετε κατά νου ότι, το διάστημα αυτό, το παιδί μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάγκη από την παρουσία και την αλληλεπίδραση μαζί σας, και προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατό διαθέσιμοι.

▶ Είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας ώστε να είστε σε θέση να στηρίξετε το παιδί σας. Σε περίπτωση που νιώθετε την ανάγκη μπορείτε να αναζητήσετε βοήθεια σε κάποια γραμμή υποστήριξης, είτε για σάς είτε για το παιδί σας.

▶ Κάποιες ενδείξεις ότι το παιδί χρειάζεται βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας είναι: παλινδρόμηση (συμπεριφορές μικρότερης χρονολογικής ηλικίας), αιφνίδιο άγχος αποχωρισμού, διαταραχές ύπνου και σίτισης, επίμονες σκέψεις, μόνιμη ανησυχία για ασθένεια ή θάνατο.

Όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης της Κλινικής: 210 6924467, 213 2013298 (ώρες 09:00-14:00μμ).

Ετικέτες:

Κορωνοϊός

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας μεταδίδεται στη δημόσια τηλεόραση, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.

Το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 από τη Δευτέρα 6 Απριλίου έως και την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020  έχει ως εξής:

Δευτέρα 06/04/2020

-Γλώσσα Α’ «Επανάληψη: Γραφή και Ανάγνωση»
-Μαθηματικά Β’ «Κάθετες Πράξεις»
-Γλώσσα Γ’ «Χρόνοι Ρημάτων Ενεργητικής Φωνής»
-Ιστορία Ε’ «Η Καθημερινή Ζωή στο Βυζάντιο»

Τρίτη 07/04/2020

-Φυσική ΣΤ’ «Μαγνητισμός-Ηλεκτρομαγνητισμός»
-Μαθηματικά Α’ «Επανάληψη: Αριθμοί και Πράξεις»
-Γλώσσα Β’-Γ’ «Χρόνοι Ρημάτων Ενεργητικής Φωνής»
-Ιστορία Δ’ «Πελοποννησιακός Πόλεμος Ι»

Τετάρτη 08/04/2020

-Μαθηματικά Ε’ «Πράξη Κλασμάτων»
-Ιστορία ΣΤ’ «Επανάσταση ’21: Προετοιμασία και Έναρξη»
-Γλώσσα Α’-Β’ «Χρήση Διαλυτικών – Δίφθογγοι»
-Μαθηματικά Γ’ «Δεκαδικοί Αριθμοί»

Πέμπτη 09/04/2020

-Γλώσσα Δ’ «Εγκλίσεις»
-Μαθηματικά ΣΤ’ «Εξισώσεις 1: Πρόσθεση-Αφαίρεση»
-Γλώσσα Α’ «Ενότητα: Ο Παπουτσωμένος Χιονάνθρωπος»
-Μαθηματικά Β’ «Προπαίδεια του 3»

Παρασκευή 10/04/2020

-Γλώσσα Γ’ «Δομή Προτάσεων»
-Ιστορία ΣΤ’ «Επανάσταση ’21: Εξέλιξη και Ολοκλήρωση»
-Γλώσσα Α’ «Δίψηφα Σύμφωνα-Φωνήεντα»
-Γλώσσα Β’-Γ’ «Τοπικά Επιρρήματα»
Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα στην υβριδική πλατφόρμα ERTHybrid, στην ιστοσελίδα webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/, καθώς και στο official κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube.
#ΜαθαίνουμεΣπίτι

Ενημερωτική εγκύκλιος για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Άρθρα – Μελέτες – Εισηγήσεις | ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ...

Ενημερωτική εγκύκλιο για τη συμμετοχή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο(Της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)

Τέσσερα ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες.

1. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το φυλλάδιο “Ασφαλής εκπαίδευση εξ αποστάσεως”

2. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το φυλλάδιο “Ασφαλής εργασία εξ’ αποστάσεως”

3. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το φυλλάδιο “Προσωπικά δεδομένα”

4. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το φυλλάδιο “Συμβουλές χρήσης του διαδικτύου”

5. Πατήστε  εδώ για το διαβιβαστικό του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους   Διευθυντές  των σχολικών μονάδων:

α) να ενημερώσουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα,

β) να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα του σχολείου τα ανωτέρω ενημερωτικά φυλλάδια και

γ) να ενημερώσουν τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών με κάθε πρόσφορο μέσο.

Τι είναι η e-me;

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι ένα ασφαλές ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον, για τη μάθηση, τη συνεργασία, την επικοινωνία και τη δικτύωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me αναπτύχθηκε για να αποτελέσει:

  • το προσωπικό περιβάλλον εργασίας κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού
  • έναν ασφαλή χώρο συνεργασίας, επικοινωνίας, ανταλλαγής αρχείων και αξιοποίησης ψηφιακού περιεχομένου
  • έναν χώρο για κοινωνική δικτύωση μαθητών και εκπαιδευτικών
  • ένα πλαίσιο για υποδοχή εξωτερικών εργαλείων και εφαρμογών (apps)
  • έναν χώρο για δημοσιοποίηση και ανάδειξη της δουλειάς των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων

Εκδοχές της e-me

Πρόκειται για την κύρια, επίσημη εκδοχή της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me, η οποία απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και -σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις- περιλαμβάνει την πιο πλήρη και πιο πρόσφατη λειτουργικότητα της e-me.
Η είσοδος των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην επίσημη εκδοχή της e-me γίνεται ΜΟΝΟ με λογαριασμούς Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλοι οι χρήστες της είναι πιστοποιημένοι.
Στην επίσημη εκδοχή της e-me περιλαμβάνεται επίσης υποστήριξη χρηστών και όλες οι αναφερόμενες παροχές.
Χρησιμοποιώντας την επίσημη εκδοχή της e-me βρίσκεστε σε έναν ασφαλή χώρο όπου μπορείτε να (συν-)εργαστείτε με τους υπόλοιπους πιστοποιημένους χρήστες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

https://e-me.edu.gr

Η “e-me για όλους” απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me χωρίς να διαθέτουν ή χωρίς να χρησιμοποιήσουν λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).
Είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, επιμορφωτές, φοιτητές, προσωπικό φορέων, ή άλλους ενδιαφερόμενους. Η είσοδος γίνεται με απλή εγγραφή. Η “e-me για όλους” έχει την ίδια λειτουργικότητα με την επίσημη e-me, όμως επειδή οι χρήστες της δεν είναι πιστοποιημένοι (δε γίνεται ταυτοποίηση χρηστών) δεν παρέχει τα ίδια επίπεδα ασφάλειας, ενώ δεν προσφέρονται αντίστοιχες παροχές και υποστήριξη χρηστών.

https://4all.e-me.edu.gr

Λειτουργίες

  • ΠροφίλΔιαμόρφωση ατομικού προφίλ κάθε χρήστη
  • ΕπαφέςΑναζήτηση, προσθήκη και διαχείριση επαφών
  • ΚυψέλεςΔημιουργία χώρων (συν-)εργασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επικοινωνία μέσω αναρτήσεων στον τοίχο της Κυψέλης
  • ΕπικοινωνίαΒιντεοκλήσεις, κλήσεις ήχου και αποστολή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ επαφών
  • ΕιδοποιήσειςΕιδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από Κυψέλες, χρήστες και εφαρμογές
  • <span class='eme-annotation'>e-me</span> storeΑποθετήριο “μικροεφαρμογών” για ενεργοποίηση στην e-me
  • ΑρχείαΠροσωπικός χώρος αρχείων σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους
  • e-me blogsΔημιουργία προσωπικών ιστολογίων και ιστολογίων Κυψέλης
  • e-me contentΔημιουργία διαδραστικών μαθησιακών αντικειμένων / διαδραστικών εκπαιδευτικών πόρων
  • e-me assignmentsΔημιουργία και ανάθεση εργασιών σε μέλη Κυψελών
  • e-portfolioΟργάνωση και προβολή της δουλειάς μαθητών και εκπαιδευτικών
  • my photodentroΠροσωπικό αποθετήριο μαθησιακών αντικειμένων
Έκδοση 2.1

Στην έκδοση 2.1 της e-me μπορείτε:

  • να επεξεργαστείτε το προφίλ σας,
  • να προσωποποιήσετε την εμφάνιση της πλατφόρμας και να επιλέξετε γλώσσα (ελληνικά ή αγγλικά),
  • να βρείτε άλλους χρήστες της e-me και να δημιουργήσετε Επαφές,
  • να ορίσετε την κατάσταση σύνδεσής σας (ενεργός – ανενεργός), να στείλετε μηνύματα σε πραγματικό χρόνο και να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις ή κλήσεις ήχου με τις Επαφές σας,
  • να συμμετέχετε σε Κυψέλες ή να δημιουργήσετε νέες,
  • να γράψετε στον τοίχο της Κυψέλης αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες του ενσωματωμένου επεξεργαστή κειμένου,
  • να ανεβάσετε τα αρχεία σας στον προσωπικό σας cloud χώρο αρχείων, να τα διατηρήσετε συγχρονισμένα στον προσωπικό σας υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή και να τα διαμοιραστείτε με άλλες Επαφές,
  • να δημιουργήσετε το e-portfolio σας και να προβάλλετε τη δουλειά σας,
  • να δημιουργήσετε τα δικά σας διαδραστικά μαθησιακά αντικείμενα και γενικά διαδραστικούς εκπαιδευτικούς πόρους (μέσω της εφαρμογής e-me content) και να τα/τους μοιραστείτε με άλλα μέλη στον τοίχο της Κυψέλης,
  • να συμμετέχετε σε συνεργατικά ιστολόγια Κυψελών ή να δημιουργήσετε νέα, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας ιστολόγιο και να δημοσιεύσετε αναρτήσεις που περιέχουν αντικείμενα e-me content,
  • να δημιουργήσετε και να αναθέσετε εργασίες σε μέλη Κυψελών, να υποβάλετε απαντήσεις και να λάβετε ή να δώσετε ανατροφοδότηση,
  • να λάβετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από Κυψέλες, χρήστες και εφαρμογές,
  • να συνδεθείτε απευθείας σε υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Ιστολόγια, Τηλεδιασκέψεις),
  • να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες μικρο-εφαρμογές (apps) που θα βρείτε στο e-me store κ.ά.

Νέα & αναβαθμίσεις της e-me

  • Δυνατότητα προσθήκης εικόνας σε αναρτήσεις και σχόλια του τοίχου της Κυψέλης.
  • Δυνατότητα ενσωμάτωσης χαρτών των Google Maps, παρουσιάσεων Sway, συλλογών Wakelet σε αναρτήσεις και σελίδες των “e-me blogs”.
  • Βελτιώσεις στον μηχανισμό σύγχρονης επικοινωνίας (βιντεοκλήσεις και κλήσεις ήχου) καθώς και στο e-me store.
  • Επικαιροποίηση των τεχνολογιών της πλατφόρμας και των βιβλιοθηκών που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές.
  • Επίλυση των ζητημάτων που είχαν αναφερθεί από χρήστες.

05/02/2020

  • Σύγχρονη επικοινωνία μεταξύ επαφών με βιντεοκλήσεις και κλήσεις ήχου (Beta). Προσθήκη ένδειξης της “κατάστασης σύνδεσης” χρήστη και δυνατότητας ορισμού της σε Ενεργός / Ανενεργός.
  • Νέα εφαρμογή “ΕΛεΦυΣ”: Εικονογραφημένο Λεξικό Φυσικής για το Σχολείο.
  • Δυνατότητα σήμανσης επιλεγμένων αναρτήσεων του τοίχου των Κυψελών ως «σημαντικών» από τον Υπεύθυνο και τους βοηθούς της Κυψέλης.
  • Αύξηση του αποθηκευτικού χώρου της εφαρμογής “Αρχεία” στα 2GB για κάθε χρήστη.
  • Διασύνδεση με τις υπηρεσίες “Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο” και “Τηλεδιασκέψεις” του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) μέσω των νέων εφαρμογών “ΠΣΔ mail” και “ΠΣΔ Τηλεδιασκέψεις”.
  • Βελτιωμένη σχεδίαση και πλοήγηση στις Κυψέλες και στον τοίχο.
  • Βελτιωμένη αναζήτηση Χρηστών και Κυψελών.
  • Δυνατότητα ενσωμάτωσης βίντεο του Google Drive σε αναρτήσεις και σελίδες των “e-me blogs”.
  • Νέο σενάριο χρήσης της εφαρμογής “e-me assignments”, διαθέσιμο μέσα από το διαχειριστικό περιβάλλον της εφαρμογής.
  • Προσθήκη αναζήτησης στο e-me store Χρήστη και στο store Κυψέλης.
  • Νέοι τύποι αντικειμένων στην εφαρμογή “e-me content”: Κρυπτόλεξο (Find the words) και Virtual Tour 360.
  • Νέα δυνατότητα εισαγωγής μαθηματικών συναρτήσεων και γραφημάτων (LaTeX) σε εργασίες “e-me assignments”.
  • Εμπλουτισμός της ενότητας “Συχνές Ερωτήσεις”.
  • Επικαιροποίηση των τεχνολογιών και των βιβλιοθηκών που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές “e-me content”, “e-me blogs”, “e-me assignments”, “e-me files”.
  • Επίλυση των ζητημάτων που είχαν αναφερθεί από χρήστες.

Καλώς ήρθατε στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me για μαθητές και εκπαιδευτικούς Η επίσημη εκδοχή της e-me. * Είσοδος μόνο με λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)

Τι είναι η e-me;

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι ένα ασφαλές ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον, για τη μάθηση, τη συνεργασία, την επικοινωνία και τη δικτύωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me αναπτύχθηκε για να αποτελέσει:

  • το προσωπικό περιβάλλον εργασίας κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού
  • έναν ασφαλή χώρο συνεργασίας, επικοινωνίας, ανταλλαγής αρχείων και αξιοποίησης ψηφιακού περιεχομένου
  • έναν χώρο για κοινωνική δικτύωση μαθητών και εκπαιδευτικών
  • ένα πλαίσιο για υποδοχή εξωτερικών εργαλείων και εφαρμογών (apps)
  • έναν χώρο για δημοσιοποίηση και ανάδειξη της δουλειάς των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων

Εκδοχές της e-me

Πρόκειται για την κύρια, επίσημη εκδοχή της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me, η οποία απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και -σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις- περιλαμβάνει την πιο πλήρη και πιο πρόσφατη λειτουργικότητα της e-me.
Η είσοδος των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην επίσημη εκδοχή της e-me γίνεται ΜΟΝΟ με λογαριασμούς Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλοι οι χρήστες της είναι πιστοποιημένοι.
Στην επίσημη εκδοχή της e-me περιλαμβάνεται επίσης υποστήριξη χρηστών και όλες οι αναφερόμενες παροχές.
Χρησιμοποιώντας την επίσημη εκδοχή της e-me βρίσκεστε σε έναν ασφαλή χώρο όπου μπορείτε να (συν-)εργαστείτε με τους υπόλοιπους πιστοποιημένους χρήστες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

https://e-me.edu.gr

Η “e-me για όλους” απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me χωρίς να διαθέτουν ή χωρίς να χρησιμοποιήσουν λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).
Είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, επιμορφωτές, φοιτητές, προσωπικό φορέων, ή άλλους ενδιαφερόμενους. Η είσοδος γίνεται με απλή εγγραφή. Η “e-me για όλους” έχει την ίδια λειτουργικότητα με την επίσημη e-me, όμως επειδή οι χρήστες της δεν είναι πιστοποιημένοι (δε γίνεται ταυτοποίηση χρηστών) δεν παρέχει τα ίδια επίπεδα ασφάλειας, ενώ δεν προσφέρονται αντίστοιχες παροχές και υποστήριξη χρηστών.

https://4all.e-me.edu.gr

Λειτουργίες

  • ΠροφίλΔιαμόρφωση ατομικού προφίλ κάθε χρήστη
  • ΕπαφέςΑναζήτηση, προσθήκη και διαχείριση επαφών
  • ΚυψέλεςΔημιουργία χώρων (συν-)εργασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επικοινωνία μέσω αναρτήσεων στον τοίχο της Κυψέλης
  • ΕπικοινωνίαΒιντεοκλήσεις, κλήσεις ήχου και αποστολή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ επαφών
  • ΕιδοποιήσειςΕιδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από Κυψέλες, χρήστες και εφαρμογές
  • <span class='eme-annotation'>e-me</span> storeΑποθετήριο “μικροεφαρμογών” για ενεργοποίηση στην e-me
  • ΑρχείαΠροσωπικός χώρος αρχείων σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους
  • e-me blogsΔημιουργία προσωπικών ιστολογίων και ιστολογίων Κυψέλης
  • e-me contentΔημιουργία διαδραστικών μαθησιακών αντικειμένων / διαδραστικών εκπαιδευτικών πόρων
  • e-me assignmentsΔημιουργία και ανάθεση εργασιών σε μέλη Κυψελών
  • e-portfolioΟργάνωση και προβολή της δουλειάς μαθητών και εκπαιδευτικών
  • my photodentroΠροσωπικό αποθετήριο μαθησιακών αντικειμένων
Έκδοση 2.1

Στην έκδοση 2.1 της e-me μπορείτε:

  • να επεξεργαστείτε το προφίλ σας,
  • να προσωποποιήσετε την εμφάνιση της πλατφόρμας και να επιλέξετε γλώσσα (ελληνικά ή αγγλικά),
  • να βρείτε άλλους χρήστες της e-me και να δημιουργήσετε Επαφές,
  • να ορίσετε την κατάσταση σύνδεσής σας (ενεργός – ανενεργός), να στείλετε μηνύματα σε πραγματικό χρόνο και να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις ή κλήσεις ήχου με τις Επαφές σας,
  • να συμμετέχετε σε Κυψέλες ή να δημιουργήσετε νέες,
  • να γράψετε στον τοίχο της Κυψέλης αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες του ενσωματωμένου επεξεργαστή κειμένου,
  • να ανεβάσετε τα αρχεία σας στον προσωπικό σας cloud χώρο αρχείων, να τα διατηρήσετε συγχρονισμένα στον προσωπικό σας υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή και να τα διαμοιραστείτε με άλλες Επαφές,
  • να δημιουργήσετε το e-portfolio σας και να προβάλλετε τη δουλειά σας,
  • να δημιουργήσετε τα δικά σας διαδραστικά μαθησιακά αντικείμενα και γενικά διαδραστικούς εκπαιδευτικούς πόρους (μέσω της εφαρμογής e-me content) και να τα/τους μοιραστείτε με άλλα μέλη στον τοίχο της Κυψέλης,
  • να συμμετέχετε σε συνεργατικά ιστολόγια Κυψελών ή να δημιουργήσετε νέα, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας ιστολόγιο και να δημοσιεύσετε αναρτήσεις που περιέχουν αντικείμενα e-me content,
  • να δημιουργήσετε και να αναθέσετε εργασίες σε μέλη Κυψελών, να υποβάλετε απαντήσεις και να λάβετε ή να δώσετε ανατροφοδότηση,
  • να λάβετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από Κυψέλες, χρήστες και εφαρμογές,
  • να συνδεθείτε απευθείας σε υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Ιστολόγια, Τηλεδιασκέψεις),
  • να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες μικρο-εφαρμογές (apps) που θα βρείτε στο e-me store κ.ά.

Νέα & αναβαθμίσεις της e-me

  • Δυνατότητα προσθήκης εικόνας σε αναρτήσεις και σχόλια του τοίχου της Κυψέλης.
  • Δυνατότητα ενσωμάτωσης χαρτών των Google Maps, παρουσιάσεων Sway, συλλογών Wakelet σε αναρτήσεις και σελίδες των “e-me blogs”.
  • Βελτιώσεις στον μηχανισμό σύγχρονης επικοινωνίας (βιντεοκλήσεις και κλήσεις ήχου) καθώς και στο e-me store.
  • Επικαιροποίηση των τεχνολογιών της πλατφόρμας και των βιβλιοθηκών που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές.
  • Επίλυση των ζητημάτων που είχαν αναφερθεί από χρήστες.

05/02/2020

  • Σύγχρονη επικοινωνία μεταξύ επαφών με βιντεοκλήσεις και κλήσεις ήχου (Beta). Προσθήκη ένδειξης της “κατάστασης σύνδεσης” χρήστη και δυνατότητας ορισμού της σε Ενεργός / Ανενεργός.
  • Νέα εφαρμογή “ΕΛεΦυΣ”: Εικονογραφημένο Λεξικό Φυσικής για το Σχολείο.
  • Δυνατότητα σήμανσης επιλεγμένων αναρτήσεων του τοίχου των Κυψελών ως «σημαντικών» από τον Υπεύθυνο και τους βοηθούς της Κυψέλης.
  • Αύξηση του αποθηκευτικού χώρου της εφαρμογής “Αρχεία” στα 2GB για κάθε χρήστη.
  • Διασύνδεση με τις υπηρεσίες “Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο” και “Τηλεδιασκέψεις” του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) μέσω των νέων εφαρμογών “ΠΣΔ mail” και “ΠΣΔ Τηλεδιασκέψεις”.
  • Βελτιωμένη σχεδίαση και πλοήγηση στις Κυψέλες και στον τοίχο.
  • Βελτιωμένη αναζήτηση Χρηστών και Κυψελών.
  • Δυνατότητα ενσωμάτωσης βίντεο του Google Drive σε αναρτήσεις και σελίδες των “e-me blogs”.
  • Νέο σενάριο χρήσης της εφαρμογής “e-me assignments”, διαθέσιμο μέσα από το διαχειριστικό περιβάλλον της εφαρμογής.
  • Προσθήκη αναζήτησης στο e-me store Χρήστη και στο store Κυψέλης.
  • Νέοι τύποι αντικειμένων στην εφαρμογή “e-me content”: Κρυπτόλεξο (Find the words) και Virtual Tour 360.
  • Νέα δυνατότητα εισαγωγής μαθηματικών συναρτήσεων και γραφημάτων (LaTeX) σε εργασίες “e-me assignments”.
  • Εμπλουτισμός της ενότητας “Συχνές Ερωτήσεις”.
  • Επικαιροποίηση των τεχνολογιών και των βιβλιοθηκών που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές “e-me content”, “e-me blogs”, “e-me assignments”, “e-me files”.
  • Επίλυση των ζητημάτων που είχαν αναφερθεί από χρήστες.