Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες

Έθιμο Ειρεσιώνης

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:30 π.μ. στην Ονειρούπολη, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας θα αναβιώσει το έθιμο της Ειρεσιώνης που αποτελεί τον πρόδρομο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα ψάλλει αρχαία ελληνικά κάλαντα, τα κάλαντα του Ομήρου.Λήψη αρχείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Υπενθύμιση

Σας ενημερώνουμε ότι τις υπεύθυνες δηλώσεις για τα σχολικά γεύματα που θα παραλάβετε σήμερα από τα παιδιά, θέλουμε να επιστραφούν συμπληρωμένες την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΙΑΣΜΟ

backto school

Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο 8:45 με τις σχολικές τους τσάντες. Ο αγιασμός θα γίνει στην αυλή του σχολείου με την παρουσία εκπροσώπων εκπαιδευτικών και μαθητών. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφτεί όλες τις αίθουσες όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές. Τέλος θα  γίνει η διανομή των βιβλίων και η αναχώρηση στις 10:00.

 

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2021-22

Με τη λήξη του σχολικού έτους πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας έκθεση με εργασίες που εκπονήθηκαν από τους μαθητές όλων των τάξεων στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Συνέχεια ανάγνωσης «ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2021-22»

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δραστηριότητες

Δενδροφύτευση από το Γ1

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας έδωσε την ευκαιρία σε τμήματα του σχολείου μας να συμμετέχουν σε δεντροφύτευση περίπου 35 δέντρων στην περιοχή της Ανάπλασης. Συνέχεια ανάγνωσης «Δενδροφύτευση από το Γ1»

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΑΞΕΙΣ ΣΤ1 & ΣΤ2. ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων
η ψυχολόγος και η κοινωνική
λειτουργός του σχολείου μας, παρουσίασαν στους μαθητές/ τριες το
φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και της αντιμετώπισής του.

Σχολικός εκφοβισμός

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΑΞΕΙΣ ΣΤ1 & ΣΤ2 – Β΄Θεματική ενότητα: Φροντίζω το Περιβάλλον – Ο δικός μας τίτλος: Πολιτιστικά μνημεία της Δράμας από τη Βυζαντινή εποχή και την Τουρκοκρατία.

Εαν θέλετε να δείτε την παρουσίαση που φτιάξανε οι δύο τάξεις, πατήστε παρακάτω:ergastiria st1st2.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων