“ΟΙ ΜΟΝΤΕΣΟΡΙΑΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”

Δεκ 202311
Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με πρωτοβουλία της «Μούσας Ελληνικής» και των σχολικών συμβούλων ΠΕ70 κ Κώστα Βούλγαρη και Σταμάτη Βούλγαρη φιλοξενήθηκε στον χώρο του σχολείου μας επιμορφωτική συνάντηση με θέμα την εφαρμογή των μοντεσοριανών αρχών στα σχολεία. Η ομιλήτρια κ. Ειρήνη Φαφαλιού ανέλυσε τον στόχο των μοντεσοριανών σχολείων που είναι η ενίσχυση της αυτονομίας, της ανεξαρτησίας, της συνεργασίας, της ενεργούς βιωματικής μάθησης, η καλλιέργεια του σεβασμού, της συνεργασίας και της κοινωνικότητας. Περιέγραψε τα μοντεσοριανά σχολεία ως δημιουργικούς και συνάμα ευχάριστους χώρους, όπου τα παιδιά νιώθουν όμορφα, οικεία, οικογενειακά.
Το σχολείο οφείλει να ανταποκρίνεται στη φυσική τάση του παιδιού για μάθηση, να διατηρεί άσβεστο το ενδιαφέρον και να οξύνει την περιέργεια που έχει από τη φύση του το παιδί. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν δίνουμε κίνητρο για γνώση, ενθαρρύνουμε την πρωτοβουλία και τη διάδραση με εποπτικό παιδαγωγικό υλικό.
Όταν το σχολείο προσφέρει μάθηση που ευχαριστεί τα παιδιά, όταν συμβάλλει στην συναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού, τότε επιτυγχάνεται η ηρεμία, η συγκέντρωση και ο αυτοέλεγχος. Ήταν μια εξαιρετική διάλεξη!!🙂Ευχαριστούμε θερμά την κ Φαφαλιού και τους συντελεστές της επιτυχημένης συνάντησης που παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης!
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “ΟΙ ΜΟΝΤΕΣΟΡΙΑΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων