Αποχώρηση μαθητών

Αγαπητοί γονείς σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια και τη συνεργασία όλων σας στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων που έχει διαμορφωθεί. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα ακόλουθα, ώστε να διαφυλαχθεί η σωστή τήρηση των μέτρων προστασίας που έχουμε λάβει.

Η διαδικασία αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο είναι η εξής:

 • Από την οδό Ολυμπίας: Πρώτα αποχωρούν οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2, έπειτα οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 και τέλος οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 μαζί με τα μεγαλύτερα αδέλφια τους.
 • Από την οδό Ανεξαρτησίας: Πρώτα αποχωρούν οι μαθητές των τμημάτων Δ1 και Δ2, έπειτα οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 και τέλος οι μαθητές των τμημάτων Στ1 και ΣΤ2.

Παρακαλείσθε κατά την αναμονή σας στις δύο εξόδους του σχολείου να τηρείτε τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να παραβρίσκεστε μπροστά στην πόρτα για την παραλαβή του παιδιού σας με βάση τη σειρά εξόδου των τμημάτων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την έξοδο των μαθητών.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να διαφυλάξουμε με το ίδιο πάθος τα δύο πολύτιμα αγαθά, της υγείας και της παιδείας. Είμαστε σίγουροι ότι και με τη συμβολή σας θα τα καταφέρουμε.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποχώρηση μαθητών

Πρόγραμμα Γ’ Τάξης έως 18 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόγραμμα Γ’ Τάξης έως 18 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Γ’ Τάξης έως 18 Σεπτεμβρίου 2020

Λίστες υλικών των τμημάτων

Υλικό τμήματος Α1

Υλικό τμήματος Α2

Υλικό_Β’ Τάξης

Υλικό Γ’ τάξης

Υλικό τμήματος Δ’1

Υλικό τμήματος Δ’2

Υλικό Ε΄ Τάξης

Η τσάντα της ΣΤ’ Τάξης

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λίστες υλικών των τμημάτων

Λίγο πριν τον αγιασμό…

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,

Ο αγιασμός του σχολικού κτιρίου, μαθητών και εκπαιδευτικών σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ξανασυναντιούνται στην αυλή του σχολείου για να μοιραστούν εμπειρίες καλοκαιρινές και να ανταλλάξουν ευχές για την καλή πορεία της χρονιάς που ξεκινάει…..

Η μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα πρωτάκια, αλλά και τους γονείς τους, που βιώνουν μια μετάβαση η οποία με τα χρόνια θα μετατραπεί σε αξέχαστη ανάμνηση..

Είναι βέβαιο ότι η φετινή αρχή μάς βρίσκει όλους αμήχανους και με μουδιασμένη διάθεση, μιας και αυτό που καλούμαστε ευθύς εξ’ αρχής να προστατέψουμε είναι η υγεία μας.

Για την αποφυγή, λοιπόν, συνωστισμού την ημέρα του αγιασμού, θα θέλαμε να σάς επικοινωνήσουμε μερικές ακόμη διευκρινήσεις. Συγκεκριμένα:

 • Οι μαθητές των τάξεων Α, Β, Γ και όσοι απ’ αυτούς έχουν αδέρφια σε μεγαλύτερες τάξεις, θα προσέλθουν και θα αναχωρήσουν απ’ την οδό Ολυμπίας.
 • Οι μαθητές των τάξεων Δ, Ε, ΣΤ θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν από την οδό Ανεξαρτησίας.
 • Όλοι οι μαθητές οφείλουν να φορούν μάσκα κατά την είσοδό τους στο σχολείο.
 • Οι πόρτες εισόδου θα ανοίξουν στις 11.30 π.μ. και η αποχώρηση θα γίνει 12.00 – 12.15 μ.μ.

Την επόμενη ημέρα (Τρίτη 15 / 9 ) θα μοιραστούν τα βιβλία και το πρόγραμμα του σχολείου για όλες τις τάξεις, θα ξεκινήσει στις 8.15 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 13.15 μ.μ.

Το Ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα ξεκινήσει παράλληλα, και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την έναρξή του.

Επιπλέον, οι ανακοινώσεις του σχολείου θα αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο, γι’ αυτό προσπαθήστε να ενημερώνεστε μέσω αυτού.

Τέλος, παρ’ όλες τις διαφοροποιήσεις, τους κανόνες και τις οδηγίες, ας αποφασίσουμε, την πρώτη μέρα στο σχολείο, να φέρουμε την καλή μας διάθεση, την αισιοδοξία μας και το χαμόγελό μας, ακόμη και πίσω από την αδιαφανή μάσκα μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε απορίες σας και ευχόμαστε από καρδιάς, οι περιορισμοί στους οποίους υποβαλλόμαστε να μάς οδηγήσουν σε μια ασφαλή χρονιά.

Καλή αρχή  σε όλους και ιδιαίτερα στα πρωτάκια μας!

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λίγο πριν τον αγιασμό…

Λίστες υλικών ανά τάξη/τμήμα σχολικού έτους 2020-21

Υλικό_Β’ Τάξης

Υλικό-Γ-τάξης

Υλικό Δ’1 Τάξης

Υλικό Δ’2 Τάξης

Υλικό Ε΄ Τάξης

Η τσάντα της ΣΤ’ Τάξης

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λίστες υλικών ανά τάξη/τμήμα σχολικού έτους 2020-21

Ανάρτηση των τμημάτων της Α’ Τάξης με τα ονόματα των παιδιών

Παρακαλούνται οι γονείς της Α’ Τάξης να προσέλθουν στην είσοδο του σχολείου της οδού Ανεξαρτησίας όπου αύριο Πέμπτη, 10/09/2020 θα αναρτηθούν τα τμήματα με τα ονόματα των μαθητών / μαθητριών.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανάρτηση των τμημάτων της Α’ Τάξης με τα ονόματα των παιδιών

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάει ο μαθητήςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάει ο μαθητής

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,

Η 14η Σεπτεμβρίου ορίσθηκε ως ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς 2020-2021 με τους μαθητές να επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο, αλλά και σε μια νέα πραγματικότητα.

Η παρουσία στο σχολείο είναι σημαντική τόσο για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων όσο και για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών.

Για να μπορέσει όμως το σχολείο να εκτελέσει το ρόλο του θα πρέπει πρωτίστως να απευθύνεται σε υγιείς οργανισμούς.

Οι νέες συνήθειες που επιβλήθηκαν από τους ειδικούς σε όλους τους χώρους μαζικής συγκέντρωσης περιλαμβάνουν και την περιοχή του σχολείου εφόσον η ασφαλής λειτουργία του έχει θεμελιώδη σημασία στην πρόληψη της διασποράς του ιού εντός αλλά και εκτός του χώρου.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προφύλαξης από τον COVID-19 ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνέταξε έναν 20σέλιδο οδηγό μέτρων για τα δημοτικά σχολεία, οποίος επισυνάπτεται στο τέλος του ενημερωτικού σημειώματος.

Συνοπτικά, γονείς και μαθητές, πρέπει να γνωρίζουν ότι το τρίπτυχο για να συνεχίσουμε ήρεμα τη ζωή μας αποτελείται από:

 • τη χρήση μάσκας
 • την τήρηση αποστάσεων
 • την υγιεινή των χεριών

Κάθε μαθητής/μαθήτρια θα φροντίζει καθημερινά να έχει μαζί του:

 • Δύο μάσκες κατά προτίμηση υφασμάτινες, σε ξεχωριστό σακουλάκι για την καθεμία.
 • Ατομικό αντισηπτικό που θα χρησιμοποιεί τακτικά και ιδιαίτερα πριν την επαφή με τρόφιμα ή πριν και μετά την αφαίρεση της μάσκας.
 • Ατομικό παγούρι ή μπουκάλι.
 • Γραφική ύλη (π.χ. στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρα), τα οποία θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά ατομικά.

Επιπλέον παιδιά που εμφανίζουν πυρετό ή / και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 απαγορεύεται να προσέρχονται σχολείο. Συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη  εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρηση από το σπίτι.

Επίσης κατά την είσοδο στο σχολείο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Κλείνοντας  αυτό το απαραίτητο σημείωμα, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε γονείς και μαθητές ότι οι εκπαιδευτικοί, αντιλαμβανόμενοι τον ευαίσθητο χώρο που υπηρετούμε, θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τις οδηγίες που μάς έχουν δοθεί στοχεύοντας στη διατήρηση της υγείας όλων μας.

Σ’ αυτό το εγχείρημα σάς θέλουμε αρωγούς, ευελπιστώντας, με την υπεύθυνη στάση μας, να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κανονικότητά μας.

Σας ευχόμαστε καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!

 

COVID_δημοτικα_οδηγιες ΕΟΔΥ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2020-2021

Ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα τελεστεί στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.45 π.μ.

Δεδομένων των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κορωνοϊού COVID-19, οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 11.30 π.μ φορώντας μάσκα. Θα μεταβούν στην τάξη τους, αναμένοντας τον ιερέα, που θα αγιάσει χωριστά κάθε αίθουσα. Στο προαύλιο θα παραμείνει αντιπροσωπεία μαθητών της Στ’ με μέρος του προσωπικού.

Φέτος οι γονείς δεν θα παρίστανται στον χώρο του σχολείου, αλλά εκτός αυτού, τηρώντας τις πρέπουσες αποστάσεις.

Με την λήξη του αγιασμού (12.00 μ.μ.) οι μαθητές θα αποχωρήσουν συνοδεία των γονέων τους.

Εκ της Διευθύνσεως

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2020-2021

Έλεγχοι Προόδου και Τίτλοι

Την Παρασκευή, 26/06/2020 θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου 3ου τριμήνου καθώς και οι Τίτλοι Προόδου ή Σπουδών στους μαθητές. Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που απουσιάζουν δικαιολογημένα να προσέλθουν στο σχολείο για να παραλάβουν οι ίδιοι τους Τίτλους και τους Ελέγχους από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων τηρώντας τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έλεγχοι Προόδου και Τίτλοι