
“Παίξαμε σε παραδοσιακά μονοπάτια”.
Το πρόγραμμα Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια παρουσιάζει στα παιδιά παραδοσιακά παιχνίδια και έθιμα και ο χαρακτήρας του είναι είναι τόσο εκπαιδευτικός όσο και ψυχαγωγικός.
Και ήταν υπέροχα αυτά τα παιχνίδια!
Εμείς συμμετείχαμε στην διαδραστική παρουσίαση:
Χελιδονίσματα׃
“Μη σε γελάσει ο βάτραχος και το χελιδονάκι αν δεν λαλήσει ο τζίτζικας δεν ειν’ καλοκαιράκι.”
Παιχνίδια, δρώμενα της άνοιξης, με ταξιδευτές το βάτραχο και το χελιδόνι, ανταμώματα με τον τζίτζικα τον θεριστή Ιούνη, επαγγέλματα του παρελθόντος και άλλα θέματα από τον φανταστικό κόσμο της δημιουργίας του λαϊκού μας πολιτισμού.
Τα παιδιά ταξίδεψαν με μια μαγική βαλίτσα! Έγιναν αγρότες και μάζεψαν φρούτα και λαχανικά σε καλάθια και τα ζύγισαν σε παραδοσιακή ζυγαριά!
Έπαιξαν και τραγούδησαν τη χελιδόνα.
Έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και ανακάλυψαν χελιδόνια που είχαν κρυφτεί στην αυλή μας!
Σε όλα τα παιδιά δόθηκε ένα κουτί!
Είχε μέσα πηλό και τα παιδιά έφτιαξαν χελιδονοφωλιές για τα χελιδονάκια που είχαν φτιάξει και πήραν το κουτί μαζί τους.
Και όλα αυτά στην αυλή μας όπου η Βαρβάρα με τη Μαρία δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον για να καθίσουν, να παίξουν και να μάθουν τα παιδιά.
Πραγματικά από τις πιο όμορφες και οργανωμένες παρουσιάσεις που έχουμε συμμετάσχει!
Πρώτα πρώτα ο χώρος (η αυλή μας) διαμορφώθηκε κατάλληλα από τη Βαρβάρα και τη Μαρία που υλοποίησαν το πρόγραμμα:
Το κάθε τμήμα έβγαινε ξεχωριστά και έκανε τις δράσεις:
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.