Ενημέρωση για τον Αγιασμό για το σχ. έτος 2023 – 2024 στο 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών και ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Aγαπητοί γονείς Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 για το 29ο – 3/θέσιο Νηπιαγωγείο Σερρών, θα γίνει την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:15 π.μ. στον  αύλειο χώρο… Διαβάστε περισσότερα »

3d εκτυπωτής / eTwinning δράση STEM 3.0, 3d εκτύπωση του λογότυπου του έργου μας!

Η αξιοποίηση του 3d εκτυπωτή μας στο eTwinning έργο “R.E.N.T to save the planet #eTw4Future” είναι από τις προεκτάσεις του προγράμματος που μας δίνει μεγάλη χαρά! Σε πρώτη φάση, σχεδιάσαμε σε συνεργασία… Διαβάστε περισσότερα »

eTwinning «R.E.N.T to save the planet #eTw4Future» 3D printer

Στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος «R.E.N.T to save the planet #eTw4Future» αξιοποιούμε τους 3D printer που αποκτήσαμε στα πλαίσια της eTwinning δράσης STEM 3.0. Goal 3 : good health and… Διαβάστε περισσότερα »

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Σχολείων “Παιδεία στα Μέσα: Τηλεόραση, Διαδίκτυο, Κινηματογράφος””

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Σχολείων “Παιδεία στα Μέσα: Τηλεόραση, Διαδίκτυο, Κινηματογράφος” κατά το σχ. έτος: 2022-2023 Σκοπός του Δικτύου είναι η καλλιέργεια του οπτικοακουστικού αλφαβητισμού των… Διαβάστε περισσότερα »

Action Aid – ” Η δύναμη στο πιάτο σου”

“Η δύναμη στο πιάτο σου” Τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση! Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2023 της Action Aid. Οι αφίσες του σχολείου μας: Στόχος της εκστρατείας είναι να ενώσει τις φωνές των… Διαβάστε περισσότερα »

Ενεργώ ως Πολίτης – Ενότητα 6η. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, τοπικά και παγκόσμια -Γ. Για να αλλάξουμε τον κόσμο “Παιδιά Ακτιβιστές αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα

  Ενότητα 6η: Ας κάνουμε κάτι, τοπικά και παγκόσμια Η ενότητα αυτή έχει στόχο να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον των μαθητών και των μαθητριών για τα τοπικά και τα παγκόσμια προβλήματα,… Διαβάστε περισσότερα »

Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια

  “Παίξαμε σε παραδοσιακά μονοπάτια”. Το πρόγραμμα Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια παρουσιάζει στα παιδιά παραδοσιακά παιχνίδια και έθιμα και ο χαρακτήρας του είναι είναι τόσο εκπαιδευτικός όσο και ψυχαγωγικός. Και… Διαβάστε περισσότερα »

Ενεργώ ως Πολίτης – Ενότητα 6η. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, τοπικά και παγκόσμια -Γ. Για να αλλάξουμε τον κόσμο “Οι Γιατροί του κόσμου – Εθελοντισμός””

Η ενότητα αυτή έχει στόχο να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον των μαθητών και των μαθητριών για τα τοπικά και τα παγκόσμια προβλήματα, να τους ευαισθητοποιήσει ώστε να μάθουν περισσότερα για τις… Διαβάστε περισσότερα »

Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη

Και φέτος το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης: «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη». Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την αξία των… Διαβάστε περισσότερα »

Ενεργώ ως Πολίτης / Ενότητα 5η: ΤΙ ΣΤ’ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Δραστηριότητα Β: Η δύναμη της εικόνας

Το «Ενεργώ ως Πολίτης» είναι Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για τη Διαμόρφωση των Μαθητών ως ενεργών Πολιτών. Tο έργο  υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα… Διαβάστε περισσότερα »