Θα βρεθούμε ξανά… Μόνο λίγο Αλλιώς!

Ενημέρωση γονέων, Χωρίς κατηγορία Δεν υπάρχουν σχόλια »

Θα βρεθούμε ξανά λοιπόν… Έφτασε η ώρα μετά από 3 σχεδόν μήνες!

Μόνο που τα πράγματα θα είναι λίγο… διαφορετικά αλλά με την ίδια αγάπη και ενδιαφέρον προς τα παιδιά.

Μελετώντας εγκυκλίους, μετρώντας με μεζούρες βάζοντας και βγάζοντας καρεκλάκια, παγκάκια και παιχνίδια διαμορφώσαμε τις τάξεις έτσι ώστε να υποδεχτούν τα παιδιά σύμφωνα με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Δε θα βρεθούμε όλοι μαζί! Αλλά θα δημιουργήσουμε καινούριες ομάδες!

Κάθε ένα από τα 3 τμήματά μας θα χωριστεί σε 2 υποτμήματα. Θα έχουμε λοιπόν 6 καινούριες ομάδες που θα προσέρχονται εναλλάξ στο σχολείο. Η σύσταση των υποτμημάτων  έγινε αλφαβητικά και για τις μέρες προσέλευσης των παιδιών, θα ενημερωθείτε μέσω mail.

Zητάμε τη βοήθεια και τη συνεργασία σας για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των παιδιών σε αυτό το νέο σχολείο.

Ενημερώστε τους και προετοιμάστε τους ότι δεν θα βρουν το Νηπιαγωγείο που άφησαν. Αλλά οι δασκάλες τους θα είναι εκεί για να το κάνουν όσο πιο χαρούμενο και ανώδυνο γίνεται μέσα .

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται ως εξής:

Θα φέρνετε τα παιδιά μέχρι την αρχή του παλκόστρωτου της αυλής μας, ακολουθώντας τις πατούσες κατά τη διαδρομή. Εκεί θα τα παραδίδετε στις δασκάλες που έχουν οριστεί υπεύθυνες. Κατά την αποχώρηση τα παιδιά θα αποχωρούν ανά τμήμα και οι γονείς θα περιμένετε έξω από την περίφραξη, σε χώρους που έχουν οριστεί για το κάθε τμήμα και για τους οποίους θα ενημερωθείτε.

Ακολουθώντας τις εγκυκλίους και μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων δεν θα υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στα παιδιά των 3 τμημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα προσπαθούμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην αυλή και όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο καιρός.

Έχουν καθοριστεί στην αυλή τα σημεία όπου το κάθε τμήμα θα έχει το δικό του χώρο σε σκιερό μέρος για να πραγματοποιεί οργανωμένες δραστηριότητες ή για φαγητό. Πάντα οργανωμένα και υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους. Στα διαλείμματα το κάθε Τμήμα θα βγαίνει χωριστά. Έχουν προβλεφθεί 2 20λεπτα διαδοχικά διαλείμματα για το κάθε τμήμα.

Οι αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση από την καθαρίστρια μία φορά κατά τη διάρκεια του ωραρίου και ενώ τα παιδιά θα είναι διάλειμμα και μία φορά με το πέρας του ωραρίου.

Κάθε μέρα ,τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται καθαρίζονται και απολυμαίνονται, ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση, για το τμήμα της επόμενης μέρας. Έχουν αποσυρθεί τα περισσότερα παιχνίδια και έχουν παραμείνει τόσα ώστε το κάθε παιδί να έχει το παιχνίδι του.

Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με αυτά  που μας έχουν ζητηθεί. Το κάθε παιδί θα έχει τη δική του θέση στο τραπεζάκι όπου θα κάθονται δύο παιδιά σε τέτοια διάταξη ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση . Ανάλογη διαρρύθμιση έχει γίνει και στην παρεούλα.

  

   

Κάθε παιδί έχει τα δικά του ατομικά υλικά. ‘Εχουν αποσυρθεί όλα τα υφάσματα και τα μαξιλάρια.

Οι τουαλέτες έχουν μοιραστεί έτσι ώστε κάθε τμήμα να έχει τις δικές του τουκαλέτες και βρύσες.

Τα παιδιά θα πλένουν πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας τα χέρια τους και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουν μία δραστηριότητα !

Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, θα γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών από σας στο σπίτι. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα, βήχας, μπουκωμένη μύτη, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός) κρατάμε το παιδί μας σπίτι και το στέλνουμε ξανά σχολείο, μόνο, όταν  το επιτρέψει ο παιδίατρος. Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου, ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, ειδοποιείστε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και ενημερώνετε το νηπιαγωγείο καθ’ όλη την  πορεία της ασθένειάς του (αν υφίσταται). Πρέπει να έθετε να πάρετε αμέσως το παιδί αν ειδοποιηθείτε.

Έχει διαμορφωθεί στο σχολείο αεριζόμενος  χώρος ως χώρος αναμονής παιδιών που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Έχουμε προμηθευτεί με τη βοήθεια της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας όλα τα απαραίτητα για τον καθαρισμό, απολύμανση των χώρων και για την προστασία μας.

Στη διάρκεια της ημέρας δεν θα εισέρχεται κανένας στο χώρο του σχολείου και αν συμβεί αυτό θα τηρείται λεπτομερές ημερολόγιο.

Θα ενημερώνεστε συχνά για ό,τι χρειαστεί και η επικοινωνία μας θα είναι διαρκής.

Ζητάμε από σας να εφαρμόζετε με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που θα μαθαίνουμε στο Νηπιαγωγείο για να τους εκπαιδεύσουμε μαζί σωστά για τους σωστούς τρόπους προστασίας. Να γίνουν υπεύθυνοι ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Να ξέρετε ότι και για μας δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η διαμορφωμένη από τις ανάγκες (covid) κατάσταση! Ξέρουμε ότι ίσως αυτά που διαβάζετε να σας προκαλούν κάποιο φόβο όπως προκάλεσαν και σε μας! Αλλά σε δεύτερη ανάγνωση θα συνειδητοποιήσετε όπως και μεις ότι μόνο οργανωμένα και παίρνοντας τα σωστά μέτρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ξαφνικό και επίμονο εχθρό μας!

Φυσικά  θα παίξουμε και θα κάνουμε δραστηριότητες έτσι ώστε  τα παιδιά να περάσουν καλά και να φύγουν χαρούμενα έστω και αν χρειαστεί να αναθεωρήσουμε πολλά από όσα τους διδάσκαμε μέχρι τώρα! Η κοινωνικοποίηση ,το πέρασμα από το εγώ στο εμείς ,η χαρά της συναναστροφής και του μοιράσματος, η αυθόρμητη επαφή, η αγκαλιά και το άγγιγμα ,να ακυρώνονται εξαιτίας του κορωναϊού και να αντικαθίστανται από -μια επικίνδυνη, ίσως- εσωστρέφεια. Ας  είναι αυτό το μικρότερο κόστος!

Στόχος δικός μας να ξέρετε ότι θα είναι να προστατέψουμε την υγεία τους, να τους κάνουμε να τα δούνε όλα αυτά σαν ένα καινούριο παιχνίδι, μόνο που αυτό το παιχνίδι θα συνεχίζεται σε όλο το 24ωρο. Θα προσπαθήσουμε να μην αγχωθούν περισσότερο από ότι ήδη έχουν αγχωθεί και θα τους μάθουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας στους άλλους!

Εμπιστευτείτε μας όπως κάνετε διαρκώς μέχρι τώρα!

Θα είναι όλα λιγότερο τρομακτικά από όσο σας φαίνεται διαβάζοντας αυτές τις γραμμές αλλά πρέπει να ξέρετε πώς θα είναι η κατάσταση αλλά και  ότι το σχολείο σας και οι δασκάλες σας θα κάνουν ό,τι τους έχει ζητηθεί αλλά στην αγάπη μας προς τα παιδιά δεν κάνουμε εκπτώσεις και δεν βάζουμε μεζούρες!

Σας περιμένουμε και το χαμόγελό σας θέλουμε να συναντάει κάθε πρωί το δικό μας όπως κάθε μέρα μέχρι πριν 3 μήνες!

Εμείς θα νικήσουμε σε αυτή τη μάχη! Γιατί αυτοί οι μικροί μας θησαυροί πρέπει να χαμογελάσουν ξένοιαστοι και πάλι!

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

 

Εγγραφές Νηπίων για το σχολικό έτος 2020-21

Ενημέρωση γονέων, Χωρίς κατηγορία Δεν υπάρχουν σχόλια »

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς.

Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:
Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του. Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,
β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
γ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

δ) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

ε) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕΙ

Αίτηση εγγραφής ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ το ολοήμερο τμήμα, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.), συμπληρωμένο από τον γιατρό του παιδιού.
Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

Μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.
Μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: Ι) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι. II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30): 1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. 2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια. 3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Τα προνήπια που ήδη φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο και θα είναι νήπια την επόμενη σχολική χρονιά, εγγράφονται αυτεπάγγελτα, θα πρέπει εν τούτοις να επικοινωνήσουν μαζί μας και να φέρουν αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο, για όσα επιθυμούν να εγγραφούν στο ολοήμερο, φέρνοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην διενέργεια της εγγραφής επικοινωνήστε μαζί μας.

Πριν την προσέλευση σας στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Ολόκληρη η εγκύκλιος:Λήψη αρχείου

Για να κάνετε την εγγραφή θα μπείτε εδώ:

Εγγραφή στο Νηπιαγωγείο

Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω έγγραφο:

 Λήψη αρχείου

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

mail@29nip-serron.ser.sch.gr

Tηλέφωνο: 2321046507

Τα όρια του Νηπιαγωγείου μας είναι τα παρακάτω:


© 2020 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών .
   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
 
RSS άρθρων RSS Σχολίων Σύνδεση