Οδηγίες για την επιστροφή στο σχολείο

https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202104/self_tests_koronoios.jpg?0.6827676014220492

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

σύμφωνα με την ΚΥΑ και την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ,  από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο κατόπιν διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό.

Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα, δηλαδή πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης.

  • Μετά τη διενέργεια του τεστ, δηλώνετε το αποτέλεσμα self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχεστε με κωδικούς taxisnet.

Αν το τεστ είναι αρνητικό

  • Εκδίδεται από την πλατφόρμα η σχολική κάρτα, την οποία εκτυπώνετε και οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους καθημερινά και θα επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, γίνεται δεκτή και χειρόγραφη δήλωση γονέα που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα.
  • Μαθητές χωρίς σχολική κάρτα ή χειρόγραφη δήλωση δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στο σχολείο.

Αν το τεστ είναι θετικό, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν και το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν είναι αρνητικό, οι μαθητές λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης κι επιστρέφουν στο σχολείο.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου