Οι επιδράσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των παιδιών

https://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2018/07/to-aplo-mystiko-gia-na-megalosete-paidia-me-kali-symperifora.jpg

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι. Για αυτό το λόγο , σε συνεργασία με την ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Φωτεινή Νούλα, σας προσκαλούμε σε διαδικτυακή συνάντηση την Παρασκευή 26/2 και ώρα 19.00-20.00 με θέμα «Οι επιδράσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία των παιδιών», για να συζητήσουμε τις αλλαγές που έχουν προκύψει στην ψυχική και κοινωνική υπόσταση των παιδιών, αλλά και τις στρατηγικές που μπορεί να φανούν χρήσιμες σε εσάς.

Το link της συνάντησης είναι https://minedu-primary2.webex.com/meet/foti_nou

Ως τότε, σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

Πρόγραμμα «Επανασυνδεόμαστε»

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Επανασυνδεόμαστε» από την Ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Φωτεινή Νούλα

Αυτές τις μέρες νιώθουμε απομακρυσμένοι, αλλά αυτό μπορούμε να το καταπολεμήσουμε ακόμα και διαδικτυακά. Για αυτό το λόγο, την Παρασκευή 19/02/2021 θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες ένα πρόγραμμα για τα παιδιά με τίτλο «Επανασυνδεόμαστε», το οποίο έχει δημιουργηθεί από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 2 συναντήσεις.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

  • Παρασκευή 19/02/2021, 10.30-11.30: Γ’ και Δ’ τάξη
  • Παρασκευή 19/02/2021, 12.00-13.00: Ε’ και ΣΤ’ τάξη

Το πρόγραμμα αυτό είναι προαιρετικό και για να δηλώσετε συμμετοχή για το παιδί σας χρειάζεται να συμπληρώσετε την φόρμα στην οποία σας οδηγεί ο σύνδεσμος: https://forms.gle/xLVWKmNCykZYZTA89

Αυτό γίνεται για διευκόλυνση της συντονίστριας (Νούλα Φωτεινής), με στόχο τον υπολογισμό των μαθητών-τριών. Το link της συνάντησης θα σας σταλεί στο email που θα δηλώσετε συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Ψυχολογική υποστήριξη

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

σας ενημερώνουμε ότι από την ψυχολόγο του σχολείου μας, κυρία Φωτεινή Νούλα, μπορεί να συνεχιστεί εξ αποστάσεως η ψυχολογική υποστήριξη (στη δύσκολη αυτή περίοδο που μας επηρεάζει όλους) σε όσους γονείς και μαθητές το επιθυμούν. Τα ραντεβού πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες και οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μέσω email στο foti_nou@sch.gr.

Καλή δύναμη σε όλους.

Αναστολή δια ζώσης διδασκαλίας- επανέναρξη ψηφιακής διδασκαλίας

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της πολιτείας και τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας για την Αττική, από αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, αναστέλλονται τα μαθήματα δια ζώσης του σχολείου μας και ξεκινούν ξανά τα μαθήματα στις ψηφιακές τάξεις με τηλεκπαίδευση, με τη χρήση του προγράμματος Webex Meetings, όπως και στην προηγούμενη υγειονομική καραντίνα.

Ενημερώνουμε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας ότι ισχύει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων με τηλεδιάσκεψη, που ίσχυε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, ενώ και πάλι τα μαθήματα θα γίνονται 14.10 με 17.20 το απόγευμα.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και σε αυτόν το 3ο εγκλεισμό και πάνω από όλα υγεία σε όλους.

Επανέναρξη λειτουργίας ολοήμερου προγράμματος

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2014 | 12ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου Αττικής

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

σας ενημερώνουμε ότι από αύριο, Τετάρτη 13/1/2021, θα λειτουργήσει κανονικά και η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου μας.

Καλή αρχή και για στο πλήρες μας πρόγραμμα, λοιπόν.

Βεβαιώσεις μετακίνησης μαθητών

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΥΠ.ΑΙΘ. και τις ενημερώσεις του τύπου, όπως και στην προηγούμενη φάση, κατά την οποία είχαν ανοίξει τα σχολεία, οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 για τη μεταφορά μαθητών/τριών στο σχολείο.

O κωδικός που επιλέγετε για τη μεταφορά μαθητών είναι ο 4: «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Επιπλέον, απαιτείται συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητών, που υπογράφεται από τη διευθύντρια του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση του σχολείου και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.

Βεβαιώσεις σας είχαν παρασχεθεί όταν είχαν ανοίξει τα σχολεία. Σε περίπτωση που έχετε χάσει τη βεβαίωση από το σχολείο, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ να τη συμπληρώσετε και να την φέρετε στο σχολείο για υπογραφή.

 

*Ευχαριστούμε για την εικόνα τους δημιουργούς της.