Άνοιξη-Λουλούδια
Αγαπημένα μου παιδάκια Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Ελπίζω κι εύχομαι να είστε καλά και να περάσατε όμορφα αυτό το ιδιαίτερο για όλους μας Πάσχα. Βρισκόμαστε στο τέλος του δεύτερου μήνα της Άνοιξης στον Απρίλιο και σε λίγες μέρες θα μας έρθει ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης , ο Μάιος που θεωρείται και ο κατεξοχήν μήνας των λουλουδιών.
Γι αυτό κι εμείς θα ξεκινήσουμε με ένα όμορφο τραγούδι.
<< Γεια σου Κύριε Μενεξέ>>
Γνωρίζετε παιδάκια μου ότι τα λουλούδια εκτός από την ομορφιά τους και το ωραίο άρωμά τους χορεύουν ; Αν θέλετε μπορείτε να χορέψτε κι εσείς μαζί τους πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
Μπορείς ακόμη να φτιάξεις και τα δικά σου λουλούδια με άχρηστα –ανακυκλώσιμα υλικά που έχεις στο σπίτι σου και να φέρεις έτσι την Άνοιξη με τα λουλούδια μέσα στο σπίτι σου. Ακόμη μπορείς να φυτέψεις στην βεράντα σου σε γλαστράκια ή και στον κήπο σου αν έχεις λουλούδια ή σποράκια και να θυμηθείς έτσι τι χρειάζεται ένα φυτό για να μεγαλώσει , καθώς και τα μέρη του φυτού. (Ρίζα βλαστός – κορμός ,άνθη ,φύλλα ,καρπός. )

Υλικά: για να φτιάξεις ότι λουλούδια θέλεις εσύ.
- διάφορα χαρτιά όπως το απλό του φωτοτυπικού, χαρτί περιτυλίγματος, χάρτινες σακούλες κ.α.
- μαλλί πλεξίματος, σπάγκο, κορδέλες.
- κουμπάκια, χαντρούλες, ξυλάκια του παγωτού, καλαμάκια (ξύλινα, πλαστικά)
- κομμάτια από διάφορα υφάσματα, τούλια, κ.α.
- χάρτινες αυγοθήκες
- εφημερίδες και περιοδικά
- κουμπιά, χάντρες
- βαμβάκι
- πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια, πιάτα
- καπάκια από μπουκάλια
- χάρτινες θήκες για γλυκάκια
- ρολά από χαρτί κουζίνας ή υγείας
Επίσης, υλικά χειροτεχνίας που μπορεί να έχουμε (πούλιες, χρυσόσκονη κ.α.), κόλλα, ψαλίδι, διάφορες μπογιές.
Με τα παραπάνω και με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας μπορούμε να φτιάξουμε πολλά, διαφορετικά λουλούδια όπως τα παρακάτω :
Με καπάκια και περιοδικό χαρτόνια
Τις ιδέες τις «ψαρέψαμε» στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ:
Αν θέλετε να μάθετε πως πήρε το όνομα το λουλούδι Νάρκισσος μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο με τη βοήθεια του μπαμπά ή της μαμάς << ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΗΧΩ>> ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.
ΓΛΩΣΣΑ : Ακούστε από το << Ένα γράμμα μια ιστορία>> το ποιηματάκι για το Λ, λ ΤΟ ΛΑΧΑΝΙΑΣΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ το οποίο θα βρείτε στο διαδίκτυο.
Στη συνέχεια σκεφτείτε με ποια φωνούλα –γραμματάκι αρχίζει η λέξη λουλούδι.
.Ψάξτε μέσα στο σπίτι να βρείτε αντικείμενα που αρχίζουν με τη φωνούλα ( Λ λ) και καταγράψτε με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά σ ΄ ένα χαρτί.
.Έπειτα χτυπήστε με τα χεράκια τις λέξεις που γράψατε και βρείτε πόσες συλλαβές έχουν .(Γράψτε δίπλα από την κάθε λέξη τον αριθμό.)
Περιμένουμε τις δημιουργίες σας, να γεμίσουμε λουλούδια.





