
Αγαπημένοι μας γονείς,
Στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος που φέτος υλοποιούμε «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ», σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» διοργανώνουμε μια διαδικτυακή συνάντηση για γονείς το Σάββατο 13/02/2021 με θέμα την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση των Παιδιών.
Είναι θέμα που καμιά φορά αντιμετωπίζεται με δισταγμό , φόβο και «ταμπού» από τους γονείς καθώς δε γνωρίζουν πώς να απαντήσουν σε ερωτηματα των παιδιών τους .
Στη συνάντηση αυτή , η ψυχολόγος του «Χαμόγελο του παιδιού», κα. Παπαδάτου Φωτεινή θα παρουσιάσει πτυχές του θέματος αυτού αλλά και θα απαντήσει σε ερωτήματα των γονιών.
Παρακαλούμε πολύ όλους σας να ανταποκριθείτε με χαρά στη δράση αυτή του νηπιαγωγείου μας, να ετοιμάσετε τυχόν ερωτήματα/προβληματισμούς σας που πιθανότατα να θέλετε να μοιραστείτε.
Πληροφορείστε και φίλους /γνωστούς για τη δράση μας! Χαρά μας η συμμετοχή όλων!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
——————————————————-
Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 13/02/2021 στις 16.00
Θέμα: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση»
Σύνδεσμος Τηλεδιάσκεψης:
https://smileacademy.webex.com/smileacademy/j.php?MTID=ma801d342f1cf3e8326c7c60c2742c604
Session number: 181 480 6420
Session password: cTgnwrrv883
ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC, 2013) 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια θα κακοποιηθούν ή παρενοχληθούν σεξουαλικά μέχρι την ηλικία των 18 ετών.
- Πώς θα μπορούσε η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση να προλαμβάνει την κακοποίηση;
- Ποιός είναι ο ρόλος των γονέων;
- Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να μιλήσω στο παιδί μου;
- Από πού έρχονται τα παιδιά;
Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τρόπους ενίσχυσης της εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους σε ό,τι αφορά θέματα σεξουαλικότητας καθώς και να δίνουν απλές συμβουλές για να τα θωρακίσουν απέναντι σε κάθε κίνδυνο.
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.
Αφήστε μια απάντηση