25ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Μια αγκαλιά για όλους…

Τμήμα Ένταξης; Τι είναι το Τμήμα Ένταξης;  

Ιαν 202411
Χωρίς τίτλο

Το τμήμα Ένταξης είναι μια εξειδικευμένη υποστηρικτική δομή Ειδικής Αγωγής που λειτουργεί μέσα στο Νηπιαγωγείο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, στελεχομένο από ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό.

 

Σκοπός της λειτουργίας του είναι η διαχείριση των δυσκολιών των μαθητών, η αυτονόμησή τους και τελικά η ισότιμη και πλήρης ένταξη τους στο σχολικό περιβάλλον. Προκειμένου να συμβεί αυτό, τα παιδιά αξιολογούνται εξατομικευμένα ως προς τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες εξειδικευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και προγράμματα, τόσο ατομικές όσο και ομαδικές, ανάλογα με τις ειδικές εκπαιδευτικές τους ανάγκες και αδυναμίες. Αναλυτικότερα, παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη στους γνωστικούς τομείς μάθησης, αλλά βεβαίως και στον συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα ανάπτυξης των μικρών μας μαθητών.

 

Συνοψίζοντας, η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας του Τ.Ε στηρίζεται στο ότι….

«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει», Maria Montessori.

 

Ποιοι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο Τμήμα Ένταξης;

 

Στο Τμήμα Ένταξης μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές:

Α) που έχουν γνωμάτευση από διαγνωστική υπηρεσία ή Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης (π.χ. ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα)

Β) που δεν έχουν γνωμάτευση, αλλά έχει παρατηρηθεί τόσο από τον εκπαιδευτικό της τάξης, όσο και από τον εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής ότι παρουσιάζει ειδικές δυσκολίες. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η αξιολόγηση του μαθητή από τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, καθώς επίσης και η σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου Ειδικής Αγωγής.

Σε κάθε περίπτωση,  για να φοιτήσει κάποιος μαθητής στο Τμήμα Ένταξης του σχολείου απαιτείται η ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση και συναίνεση του γονέα.

 

 

από κάτω από: Τμήμα Ένταξης| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τμήμα Ένταξης; Τι είναι το Τμήμα Ένταξης;      

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ο καιρός στην Χαλκίδα

unnamed

Πρόσφατα σχόλια

Σαν σήμερα

10/10: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής
Η «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής» αποτελεί μία πρωτοβουλία του «Παγκόσμιου Συνασπισμού για την κατάργηση της Θανατικής Ποινής», που συνενώνει 38 μη κυβερνητικές οργανώσεις του κόσμου, ανάμεσά τους και τη «Διεθνή Αμνηστία». Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.

Σήμερα είναι …

Ιανουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Το νηπιαγωγείο μας



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων