Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Σκακιστική άσκηση

Καλωσόρισμα

Καλώς ήλθατε στο 24ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης!

24gel02 24gel01

 

Ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ) 2024

Από την Τρίτη 9-7-2024 μέχρι και την Πέμπτη 18-7-2024 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr  χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις ημέρες (όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν το password) και επιλέγοντας «ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Μ.Δ.) ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

Αρχικά θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου).
Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το ΜΔ. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr, όσοι υποψήφιοι δικαιούνται και επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για τις δημόσιες ΣΑΕΚ.

Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην ΙΕΚ)
α. Οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2024. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη δημιουργήσει.
β. Οι τελειόφοιτοι (μαθητές) των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2024. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, έγινε ή γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν παράλληλα με το Μηχανογραφικό Δελτίο για τα ΑΕΙ, και το Παράλληλο Μηχανογραφικό, επιλέγοντας την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει και διεκδικώντας μία θέση στις ΣΑΕΚ μόνο με το βαθμό του απολυτηρίου τους.

Για ερωτήσεις που αφορούν στις ειδικότητες του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Α΄ Οργάνωσης και Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης (210-3442430, 210-3442024)

Παραμονή εκπαιδευτικών στα Λύκεια

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., το σχολείο μας, όπως όλα τα ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, θα λειτουργήσει την Παρασκευή 12-7-2024 και την Πέμπτη 18-7-2024. Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη υποβληθέν/οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να υποβάλουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ. ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν με την παρουσία του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή (ή του αναπληρωτή αυτών) και ενός εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

Επιπλέον το σχολείο μας θα είναι ανοιχτό το καλοκαίρι κάθε Τετάρτη.

Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

 

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024)

Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2023-2024).pdf

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου

Από αύριο Πέμπτη 20/06/2024 ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, θα μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.), να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ..

Συνεπώς,

κάθε υποψήφιος (ο ίδιος ή κάποιος εξουσιοδοτημένος από τον ίδιο) θα προσέρχεται στο Λύκειό του, θα ταυτοποιείται σε αυτό και κατόπιν θα δημιουργεί, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας (password).

Αν πρόκειται για υποψηφίους ημερήσιων ΓΕΛ 2022 ή 2023 για το ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων, αυτοί οι υποψήφιοι μπορούν να προσέρχονται για να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ και κατά προτίμηση στο Λύκειο αποφοίτησής τους ή στο ημερήσιο ΓΕΛ που είναι πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο.

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ.pdf

Τι σημαίνει χίπις ;

Το άρθρο της μαθήτριας του Β1 Ματζίρη Ελπίδας για τους χίπις είναι εδώ

Λεύκωμα για το σχολικό έτος 2023-2024

Το Λεύκωμα δράσεων του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2023-2024 βρίσκεται εδώ.

διακοπεθ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Στo πλαίσιo του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού διοργανώθηκε ενημέρωση των μαθητών της Α’  και Β’ Λυκείου του σχολείου μας σχετικά με τις επιλογές τους τα επόμενα έτη από την υπεύθυνη ΣΕΠ του σχολείου μας κ. Σκοπελίτη Βασιλική, ΠΕ02, και τον εκπαιδευτικό κ. Αλεξόπουλο Θωμά, ΠΕ04.01, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024. Το υλικό της ενημέρωσης στον παρακάτω σύνδεσμο.

Παρουσίαση ΣΕΠ 23-24.pdf

Παρουσίαση ΣΕΠ Β΄ Λυκείου.pdf

Πειράματα Χημείας (μέρος Γ)

Χημικά Πειράματα (μέρος Γ)

Ομάδα μαθητών/μαθητριών της Β Λυκείου Θετικού Προσανατολισμού

Αβραμίδου Χριστίνα, Καραπιδάκης Δημήτριος, Μπελιούλης Αλκιβιάδης,  Νικολαΐδου Χριστίνα, Τοπαλίδου Μαρία, Τσαπαρίδου Στυλιανή-Μαρία

 

  1. Πυροχημική Ανίχνευση (flame test)

Χρησιμοποιήθηκαν άλατα Na, Cu, Ca, K, Sr, Ba. Ανιχνεύτηκαν τα αντίστοιχα ιόντα λόγω διαφορετικού χρώματος φλόγας. Η  διέγερση των ηλεκτρονίων λόγω θέρμανσης ακολουθείται ταχύτατα από αποδιέγερση με εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας, διαφορετικής συχνότητας για κάθε μέταλλο.

chem image001chem image003 (περισσότερα…)

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης δράσης “πειράματα – γραφήματα – ελληνοαγγλικό χημικό λεξικό”

Στο πλαίσιο της δράσης “ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ – ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ – ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ ΧΗΜΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ” – δημιουργήθηκε λογισμικό-λεξικό που βρίσκεται εδώ. Παραθέτουμε screenshots από το πρόγραμμα αυτό,

ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛ ΛΕΞΙΚΟ ΦΩΤ0 1 ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛ ΛΕΞΙΚΟ ΦΩΤ0 2

 

Για να το τρέξετε (σε windows μόνο), κάνετε  επιλέγετε τον παραπάνω σύνδεσμο. Στην συνέχεια πατάτε το κουμπί “Λήψη” για να αποθήκευσετε σε φάκελο του δίσκου σας, το zip αρχείο. Στην συνέχεια αποσυμπιέζετε το αρχείο zip σε φάκελο του δίσκου σας. Το εκτελέσιμο αρχείο είναι το “ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΧΗΜΕΙΑΣ.exe”. Το αρχείο είναι ελεγμένο και δεν έχει ιό, τυχόν μήνυμα από το αντιικό σας, αγνοήστε το.

Τα απλά δεδομένα του λεξικού ΕΔΩ, σε μορφή pdf ΕΔΩ

Επιπλέον δόθηκε στους μαθητές το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται  ΕΔΩ πριν και μετά την δράση.

Τα στατιστικά από την δράση βρίσκονται  ΕΔΩ

 

Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων, έτους 2024.

1) Εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων, έτους 2024. 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 18 μέχρι και 28 Ιουνίου 2024, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ εδώ με τους σχετικούς πίνακες.

 

2) Εξεταστικά κέντρα Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» έτους 2024

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία»,  για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το 2024 στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ιονίου Πανεπιστηµίου, του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, θα διενεργηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Το ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ εδώ 

ypepth logo 300x83
syn paid 300x114
xamogelo
attendingSchool
ΑΠΟΛΥΤΉΡΙΑ
myschool
safer logo over
kmaked
didelogo
iep logo1 300x104
trapeza thematwn

Θέματα πανελλαδικών

panelladikes panellinies

eclass.sch.gr

e taxi logo
digitalschool
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση