Άρθρα ανά μήνα: Οκτώβριος 2023
Μαθαίνουμε το όνομά μας
Είναι σημαντικό το όνομά μας; έχει σχέση με την ταυτότητά μας; τη μοναδικότητά μας και τη διαφορετικότητα;
Ας παίξουμε λοιπόν με το όνομα κάθε μέλους της ομάδας μας, γιατί στο Νηπιαγωγείο μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική, την κίνηση και φυσικά εκτιμάμε την προσπάθεια του καθενός, όπως μπορεί, με το δικό του τρόπο και ρυθμό!!!
![ονοματα Αγάπη 2](https://blogs.sch.gr/23nipnikaias/files/2023/10/ονοματα-Αγάπη-2-300x225.jpg)
![ονόματα Αγάπη 4](https://blogs.sch.gr/23nipnikaias/files/2023/10/ονόματα-Αγάπη-4-225x300.jpg)
![ονοματα Αγάπη 3 1](https://blogs.sch.gr/23nipnikaias/files/2023/10/ονοματα-Αγάπη-3-1-225x300.jpg)
![αριθμός γραμμάτων Αγάπη](https://blogs.sch.gr/23nipnikaias/files/2023/10/αριθμός-γραμμάτων-Αγάπη-225x300.jpg)
Πόσο σημαντικοί είμαστε σε αυτή την ομάδα!!!
Η νεράιδα Ευγενία…
… Πρωί πρωί μας επισκέφτηκε στην τάξη μας η νεράιδα Ευγενία , μας καλημέρισε, μας ευχήθηκε καλή χρονιά και μας ταξίδεψε στη χώρα της…
Τι παράξενη χώρα!!!
Όλοι οι κάτοικοι σε αυτή την πολιτεία ήταν χαμογελαστοί, με πρόσωπα φωτεινά και λαμπερά μάτια κι όλα….δούλευαν….ρολόι: οι άνθρωποι, η κίνηση στους δρόμους, οι δουλειές, τα σχολεία, τα μαγαζιά …ρωτήσαμε: μα πώς τα καταφέρνετε?
…… η μαγική λέξη!!!!
Ευγένεια
Συζητήσαμε για την ευγένεια, την καλή επικοινωνία, τις ανθρώπινες αξίες….είδαμε βιντεοιστορίες, παίξαμε σχετικά παιχνίδια, μάθαμε γλυκές λέξεις και εκφράσεις, φτιάξαμε το σπίτι της νεράιδας για να μένει μαζί μας, αφίσα από τα παιδιά του Ολοήμερου Τμήματος κι αποφασίσαμε να έχουμε όλοι καλή συμπεριφορά!
![αφίσα Αγάπη](https://blogs.sch.gr/23nipnikaias/files/2023/10/αφίσα-Αγάπη-225x300.jpg)
![αφίσα Αγάπη 2](https://blogs.sch.gr/23nipnikaias/files/2023/10/αφίσα-Αγάπη-2-300x225.jpg)
![γλυκοβαζάκια](https://blogs.sch.gr/23nipnikaias/files/2023/10/γλυκοβαζάκια-300x225.jpg)
Καλώς ήρθες Ευγενία στην ομάδα μας και μαζί σου θα πορευτούμε όλη τη χρονιά, με προσπάθεια, υπομονή και συνεργασία!!!
Ο αγιασμός του 23ου Νηπιαγωγείου Νίκαιας σχολικό έτος 2023-2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2023-24 θα γίνει τη
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα: 9.00πμ.-9.30π.μ.
Οι μαθητές μαζί με τους γονείς -συνοδούς θα εισέλθουν στο σχολείο από την είσοδο του Νηπιαγωγείου (Παρασκευοπούλου) και στο προαύλιο του 10ου & 23ου Νηπιαγωγείου Νίκαιας.
Μετά τον αγιασμό οι μαθητές με τους γονείς, θα ενημερωθούν για το τμήμα στο οποίο ανήκουν και για τη λειτουργία του σχολείου της επόμενης μέρας.
Η αποχώρηση την Τρίτη θα γίνει με ηρεμία και υπομονή. Οι Νηπιαγωγοί θα φωνάζουν κάθε παιδί, με το όνομά του και θα πηγαίνει στον γονέα του.
Καλή , ήρεμη, δημιουργική σχολική χρονιά!!!!