Έντομα
Την άνοιξη η φύση γεμίζει ζωή. Η χλωρίδα και η πανίδα είναι πλούσια. Έτσι ασχοληθήκαμε με τα έντομα, τις μέλισσες και τις πεταλούδες.
Είδαμε φωτογραφίες από έντομα και μάθαμε ή θυμηθήκαμε μερικά από αυτά. Αρχικά είδαμε το παραμύθι “ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας”. Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε μόνο τα έντομα και όχι τα ζωάκια.
Και επειδή μας έλειψαν τα ψαλιδάκια μας κάναμε και μια εργασία ακόμα! Κόψαμε και κολλήσαμε τα έντομα στη σωστή στήλη, ανάλογα με τον τρόπο που κινούνται (αν πετούν, αν πηδούν και αν περπατούν).
Συνεχίζοντας μιλήσαμε για την κάμπια αλλά και για την πεταλούδα φυσικά! Συζητήσαμε και είδαμε εικόνες για τα στάδια που περνά μια κάμπια μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωσή της σε πανέμορφη πεταλούδα. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε και φτιάξαμε και τις πεταλούδες μας…
Στο τέλος ασχοληθήκαμε με τις εργατικές μας μελισσούλες. Είδαμε βίντεο για τη ζωή τους, μιλήσαμε για το πως περνούν τη μέρα τους, τη βασίλισσα, την κυψέλη και το μέλι! Τα παιδιά ήξεραν πολλά για το θέμα και μιλήσαμε πολύ. Για να χαλαρώσουμε λιγάκι φτιάξαμε την κατασκευή μας, που αποτελείται από ένα ζευγάρι ζωηρές μελισσούλες.
Όμως επειδή η ζωγραφική μας αρέσει πολύ μπλεχτήκαμε και με τις τέμπερες και ζωγραφίσαμε με κίτρινη μπογιά το μελίσσι και τις μέλισσες.
Μετά από όλα αυτά στολίσαμε την τάξη μας με την κυρία άνοιξη, συνοδευόμενη από τις μελισσούλες μας και είδαμε και το κουκλοθέατρό μας! Το ευχαριστηθήκαμε πολύ!







































