Συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη

Τον αγαπημένο Άγιο μικρών και μεγάλων συνάντησαν σήμερα τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας στο ιταλικό εστιατόριο ” Caza il borgo” . Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωνσταντίνο Μουστάκα την κ. Αντζελα Μουστάκα και τον κ. Μιχάλη Αράπη για την φιλοξενία τους και την προσφορά ποτών και γλυκών στα παιδιά μας.

αγιος βασιλης

Θέατρο σκιών

θεατρο σκιών

Την παράσταση  Ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι από το  θέατρο σκιών ” Χρυσάνθη Ριζούλη”  παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου μας. Μετά το τέλος της παράστασης τα παιδιά πειραματίστηκαν με το φως και τη σκιά και έμαθαν τα “μυστικά του καλού” καραγκιοζοπαίχτη.

Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων

Το Νηπιαγωγείο μας τη φετινή χρονιά συμμετέχει στο Δίκτυο  Συνεργατικών Σχολείων “Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, Στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο.” Μια ιδέα βασισμένη  σε ένα εγχείρημα που είχε γίνει πριν από 120 χρόνια περίπου, στη
Σουηδία, από την συγγραφέα και δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ. Ήταν η κατά παραγγελία συγγραφή μιας ιστορίας γεωγραφικού ενδιαφέροντος για τα παιδιά που φοιτούσαν σε δημόσια σχολεία. Η φανταστική αυτή ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» έδωσε «φτερά» στους μαθητές εκείνης της εποχής για να γνωρίσουν τα βουνά και τις λίμνες, τις πεδιάδες και τα ποτάμια της χώρας τους. Περιπέτειες που τους αποκάλυψαν μυστικά της φύσης αλλά και μύθους της Σουηδίας.                                             «…Η προσπάθεια αυτή δίνει τη δυνατότητα να ξαναδούμε πού βρισκόμαστε στον χάρτη, αξιοποιώντας πολλά εργαλεία της ψηφιακής μας εποχής, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, μέσα από τα μάτια των μελλοντικών μας πολιτών. Θέλουμε να έχουμε ενεργές όλες τις αισθήσεις μας, όχι μόνο για τα αξιοθέατα και την ιστορία, αλλά και για να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, προτείνοντας λύσεις.

Η πρώτη μας τηλεδιάσκεψη είναι γεγονός!

συνεργατικά

 

Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη


ΑΦΙΣΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ 2023

 

 

Ο  ισπανικής καταγωγής κόκορας Μίζα Ντελ Γκάλο, ο οποίος, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση πάππου προς πάππο, κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου το βράδυ, όταν το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα, ανεβαίνει στο πιο ψηλό καμπαναριό και αφηγείται με μπόλικο αλάτι και πιπέρι το αγαπημένο του παραμύθι: Η Νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη. 

Μια ελεύθερη  διασκευή βασισμένη στο  βιβλίο της Σοφίας Μαντούβαλου θα σας παρουσιάσουν οι μαθητές/τριες  του Νηπιαγωγείου μας στέλνοντας μηνύματα για ειρήνη, αποδοχή, συνύπαρξη αλλά και του πραγματικού νοήματος της αγάπης, όπως το αντιλήφθηκαν από την όλη διαδικασία του  θεατρικού δρώμενου, τα παιδιά  και  δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον σεβασμό στη ίδια τη  ζωή.

Το έθιμο του Αγίου Ανδρέα

” Μύρισε” λουκουμάδες το νηπιαγωγείο μας και φέτος όπως  απαιτεί το έθιμο  του Αγίου Ανδρέα, του «Τρυποτηγανά» ή «Τρυποτηγανιτή».Πρόκειται για ένα έθιμο «θερμαντικό» για το κρύο που αρχίζει, δεδομένου ότι ο Άγιος Ανδρέας είναι προάγγελος του χειμώνα, καθώς «αντρειεύει», δηλαδή δυναμώνει το κρύο.
λουκουμάδες

Η γιορτή του Πολυτεχνείου

πολυτεχνείο 2023

Μέσα από παρουσιάσεις, ποιήματα, τραγούδια και θεατρικό παιχνίδι προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την σημαντικότητα του γεγονότος ης εξέγερσης του Πολυτεχνείου   για την πατρίδα μας αλλά και την αξία της δημοκρατίας και της ελευθερίας για κάθε άνθρωπο.

 

 

Βιβλία και Παιχνίδια

βιβλία Η Διευθύντρια και  ο Σύλλογος Διδασκόντων του   Νηπιαγωγείου μας ευχαριστούν τον κ. και την κ. Κλαδάκη για την δωρεά υλικού  στο σχολείο μας. Η προσφορά βιβλίων και παιχνιδιών συνέβαλε στον εμπλουτισμό τις βιβλιοθήκης με νέους τίτλους βιβλίων και του παιδαγωγικού υλικού του σχολείου μας.