“Τrick or treat”

χαλογουιν

Το Χάλογουιν είναι μια γιορτή που έχει να κάνει με το τέλος της εποχής της συγκομιδής του φθινοπώρου και την απαρχή του χειμώνα. Τα παιδιά ντύνονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα». Επίσης, η κολοκύθα αποτελεί σύμβολο της εορτής. Οι άνθρωποι κάνουν πλάκες, ανάβουν φωτιές, βλέπουν ταινίες με σχετική θεματολογία. Συνδέοντας την γιορτή του αγγλοσαξονικού κόσμου με τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο υλοποιήσαμε μια σειρά από παιγνιώδης διασκεδαστικές δραστηριότητες.

 

Ημέρα αποταμίευσης

αποταμίευση 1Η αξία της αποταμίευσης είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής που μπορούμε να δώσουμε  στο παιδί  καθώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό  την καταναλωτική του συμπεριφορά. «Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό», ενώ το μήνυμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης  είναι η ηθική και υλική ωφέλεια για αυτόν  που αποταμιεύει. Για την αποταμίευση και την αξία της  ο κ. Κασέκας Φώτης φοροτεχνικός, αντιπρόεδρος του   Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες του νηπιαγωγείου μας και  τους μοίρασε κουμπαράδες.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Φεστιβαλ

Η σχέση μεταξύ κινηματογραφικής ταινίας και παιδιού είναι μια σχέση αλληλεπίδρασης. Είναι αφορμή για προβληματισμό, νοερή συμμετοχή σε γεγονότα και καταστάσεις αλλά και  έκφραση ιδεών και συναισθημάτων. Οι ταινίες αποτελούν βοηθητικό εκπαιδευτικό εργαλείο προκειμένου να αναπτυχθεί η κριτική στάση και η ανάπτυξη κριτηρίων αξιολόγησης απέναντι στα εκφραστικά μέσα και τα μηνύματα. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα το νηπιαγωγείο μας έλαβε μέρος στις on line προβολές του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Παρακολούθησαν μια σειρά  από της καλύτερες ταινίες μικρού μήκους, που γυρίστηκαν από τους φοιτητές της FAMU τα τελευταία δέκα χρόνια με τίτλο “FAMU για παιδιά” και συμμετείχαν σε δραστηριότητες πριν και μετά την θέαση της ταινίας.

 

 

Code week 2023

ημερα κωδικα

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023  στοχεύει στην ενσωμάτωση της κωδικοποίησης, της υπολογιστικής σκέψης και του ψηφιακού γραμματισμού σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

4 Οκτωβρίου Ημέρα των Ζώων

  Πάπιες, κότες, γάτες, σκύλοι
είναι οι πιο καλοί μου φίλοι.

 

ημερα των ζωων

Η 4η Οκτωβρίου είναι αναγνωρισμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων  για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.  Αποτελεί μια ημέρα υπενθύμισης ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα που όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν.

Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίνει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.
(Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/56)

Ημέρα ηλικιωμένων

Έχω έναν παππούλη γελαστό, τρυφερό και στοργικό και μια γλυκιά γιαγιά που πολύ με αγαπά. Εύχομαι να έχουν πάντα την υγειά τους και χαρά στα πρόσωπά τους.

Παππού & γιαγιά  Χρόνια σας Πολλά!!!

Καλό καλοκαίρι

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι, αποχαιρετάμε φίλους και συμμαθητές  και κρατάμε στο νου και στην καρδιά την φετινή χρονιά σαν μια γλυκιά ανάμνηση.

παγωτά

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!