Code week 2023

ημερα κωδικα

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023  στοχεύει στην ενσωμάτωση της κωδικοποίησης, της υπολογιστικής σκέψης και του ψηφιακού γραμματισμού σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

4 Οκτωβρίου Ημέρα των Ζώων

  Πάπιες, κότες, γάτες, σκύλοι
είναι οι πιο καλοί μου φίλοι.

 

ημερα των ζωων

Η 4η Οκτωβρίου είναι αναγνωρισμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων  για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.  Αποτελεί μια ημέρα υπενθύμισης ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα που όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν.

Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίνει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.
(Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/56)

Ημέρα ηλικιωμένων

Έχω έναν παππούλη γελαστό, τρυφερό και στοργικό και μια γλυκιά γιαγιά που πολύ με αγαπά. Εύχομαι να έχουν πάντα την υγειά τους και χαρά στα πρόσωπά τους.

Παππού & γιαγιά  Χρόνια σας Πολλά!!!